Vide√≥n √ľzent arra a korm√°nyzati k√∂zlem√©nyre a H√°l√≥zat a Tanszabads√°g√©rt (HAT), melyben a k√∂znevel√©si √°llamtitk√°rs√°g a KLIK munk√°j√°t d√≠cs√©ri. A nyolc perc hossz√ļ, k√©t r√©szbŇĎl √°ll√≥, bonyolult nyelvezetŇĪ felv√©telt az introblog.hu-n tett√©k k√∂zz√©:

√ćme

A vide√≥ elsŇĎ fel√©ben dr. Nahalka Istv√°n olvas fel pap√≠rr√≥l egy sz√∂veget, k√∂zben alig-alig n√©z fel. A HAT nev√©vel szign√≥zott √ľzenetben az eredeti k√∂zlem√©ny √°ll√≠t√°saihoz tesz "pik√≠rt megjegyz√©seket", elŇĎtte azonban √©rtekezik a demokratikus tiltakoz√°s lehetŇĎs√©geinek a hi√°ny√°r√≥l is. AlapvetŇĎen nem mond √ļjat, ink√°bb csak felsorolja a KLIK mŇĪk√∂d√©se alatt t√∂rt√©nt anom√°li√°kat, ezzel c√°folva az √°llamtitk√°rs√°g √°ll√≠t√°sait.

Ezt k√∂veti dr. Trencs√©nyi L√°szl√≥ "ut√≥irata", melyet azzal kezd, hogy a KLIK-et Eur√≥pa legnagyobb munk√°ltat√≥j√°nak nevezi, majd elmondja, hogy a diktat√ļr√°k technol√≥gi√°j√°t alkalmazt√°k, amikor h√≠rz√°rlat al√° vont√°k az iskol√°kat. Ezut√°n konkr√©t p√©ld√°kkal bizony√≠tja, hogy szerinte mi√©rt mŇĪk√∂d√©sk√©ptelen a KLIK.