M√≠g minden troll √©s nemtroll a Kaposv√°ri Egyetem rektora √°ltal kiadott dresscode-on cs√°mcsog, mi is hozz√°tessz√ľk, amit tudunk. √Čljenek a trollok!

A k√©p Medvegy G√°bor √ļr alkot√°sa.

Mi√©rt is tessz√ľk ezt? Ha valaki nem lenne tiszt√°ban az elŇĎzm√©nyekkel:

  • Prof. Dr. Genius Erk√∂lcscsŇĎsz Sz√°vai Ferenc rektor √ļr okt√≥ber m√°sodik√°n adta ki utas√≠t√°sait az ETR-en kereszt√ľl.
  • A szab√°lyzat c√©lja, hogy meghat√°rozza a Kaposv√°ri Egyetem Polg√°rai (!) sz√°m√°ra ir√°nyad√≥ √∂lt√∂zk√∂d√©si szab√°lyokat.
  • Az egyetemhez m√©lt√≥ viseletet szabad hordani, mellŇĎzni kell a r√∂vidnadr√°got, a strandpapucsot, az erŇĎs sminket √©s parf√ľm√∂t.
  • Az egyetem egy oktat√≥ja szerint a rektor d√∂nt√©se elŇĎtt soha nem hallott panaszt arra, hogy gond lenne a di√°kok √∂lt√∂zk√∂d√©s√©vel.

Advertisement

Reakciók?

Azon k√≠v√ľl, hogy a zseni√°lisan ideges√≠tŇĎ megmond√≥ember Dajcstomi besz√≥lt a f√°cs√©n (amibŇĎl az ATV-n h√≠r lett, amit mostan√°ig nem tudok feldolgozni, mert kit √©rdekel) Csap√≥ Vir√°g, sz√≠n√©sznŇĎ, az egyetem oktat√≥ja √©s harmad√©ves hallgat√≥i tegnap performansszal tiltakoztak a nonszensz rektori elŇĎ√≠r√°s ellen. Mivel v√©gig az oszt√°lyteremben maradtak, semmilyen k√∂zszem√©rems√©rtŇĎ cselekedetet nem k√∂vettek el. "Fel√∂lt√∂ztek, talpig rektorkompatibilis viseletbe, majd a val√≥sz√≠nŇĪtlen l√°tv√°nyt az oszt√°lyteremben ellentpontozt√°k, megmutatt√°k a f√∂ldig √©rŇĎ dekolt√°zst, meztelenre levetkŇĎztek." - fogalmazta meg nek√ľnk zseni√°lisan a SOnline.

Ja, √©s a keonline tudatja m√©ly f√°jdalommal, hogy "azon polg√°rt√°rsaink, akik a legkiv√°l√≥bb po√©nokat gy√°rtott√°k a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ h√≠rport√°lokon napvil√°gott l√°tott "Dresscode" gyakorlati alkalmaz√°s√°val kapcsolatban, t√©vedtek. A fellelhetŇĎ dokumentum eredetis√©g√©t nem erŇĎs√≠tette meg senki, b√°r nem is c√°folta, fogadjuk el eredetinek! Eg√©szen egy√©rtelmŇĪen kider√ľl a sz√∂vegbŇĎl, hogy annak rendelkezŇĎ r√©sze az Egyetem dolgoz√≥i sz√°m√°ra mutatnak ir√°nyt az √∂lt√∂zk√∂d√©si szok√°sok ter√©n." MI?! K√ľl√∂n bekezd√©sben taglalja rektor √ļr a hallgat√≥kra vonatkoz√≥ r√©szt.....

Ráadásul az "egyetem polgárai" DOES NOT MEAN "egyetem dolgozói". Bzz, fogalomzavar, bzzzz.

Advertisement

Nem akarok Miss Coelho lenni, de basszus, pontosan ez a baj a magyar hallgat√≥kkal. Nem tekintik magukat az egyetem polg√°rainak, nem azonosulnak az egyetem k√∂z√∂ss√©g√©vel, ez√©rt fogadj√°k el a fej√ľk feletti d√∂nt√©seket. Nem sz√≥lnak bele a k√∂z√ľgyekbe, ez√©rt fogadj√°k el az esetleges korrupci√≥t is...

Att√≥l m√©g, hogy a keonline azt bullshiteli, hogy nem, att√≥l m√©g sajnos IGEN, r√°tok is vonatkozik az a rohadt szab√°lyoz√°s. Aminek egy√©bk√©nt k√∂r√ľlbel√ľl annyi √©rtelme volt, mint ennek a m√©mnek itt.

Advertisement

Be is ker√ľlt az int√©zm√©ny neve a Washington Post-ba ez√°ltal. Az Index m√©g az√©rt odasz√ļrta szem√©t m√≥don, hogy f√°jjon: "Azt egyelŇĎre nem tudni, hogy a Kaposv√°ri Egyetemnek a mostani esetet megelŇĎzŇĎen siker√ľlt-e m√°r beker√ľlni a Washington Postba oktat√°si vagy tudom√°nyos tev√©kenys√©g√©vel." Pfah!

Advertisement

Kedves gyerekek! √Ėlt√∂zzetek fel sz√©pen, rendesen a vizsg√°kra, ember m√≥dj√°ra, mert az alkalom alkalom, az √ľnnep pedig √ľnnep. A t√∂bbi meg...

UPDATE: Megsz√≥lalt a kaposv√°ri egyetem rektora. Sz√°vai Ferenc szerint szab√°lyzat√°t az a sz√°nd√©k vez√©relte, hogy a hallgat√≥k ne hi√°nyos √∂lt√∂zetben, "p√©ld√°ul strandpapucsban vagy bermudanadr√°gban" j√°rjanak az egyetemre. Sajnos tov√°bbra sem tudjuk, mi t√∂rt√©nik, ha abban j√°rnak, megfordul-e a Golf-√°ramlat, vagy fels√≠r valahol egy k√∂ly√∂kpanda, de Sz√°vai szerint az egyetem vezet√©se ragaszkodik az elveihez, ami erk√∂lcsi l√©p√©s. √öRISTEN, KIL√ĀTSZIK A NAGYL√ĀBUJJAD, TE DISZN√ď!

K√∂zben a kaposv√°ri egyetemi port√°lon, a KEOnline-on bermudanadr√°g helyett Bermuda-h√°romsz√∂g nyeli el a kommenteket, amik a fentebb is id√©zett, al√°√≠r√°s n√©lk√ľli, a tiltakoz√≥kat leteremtŇĎ cikkre √©rkeznek. Kaposv√°ron is √©rtik a korszerŇĪ kommunik√°ci√≥ mŇĪk√∂d√©s√©t.

(Medvegy G√°bor)