kettő per kettő
kettő per kettő

Vélemény: Komolyan venni a gólyatábor ügyet

Illustration for article titled Vélemény: Komolyan venni a gólyatábor ügyet

A tegnapi cikkeinkre, amik a BME GTK gólyatábor jelentkezésével foglalkoztak rengeteg hozzászólás érkezett, 90%-ban arról szóltak, hogy mi mégis miért vesszük az ügyet ennyire komolyan. Plankó Gergő a 444-nél szokásos módon igazat beszélt: az idióta HÖK-ösök senkit ne ijesszenek el a gólyatábortól, nyugodtan mehetsz táborba akkor is, ha nem töltöd ki az undorító kérdőívet. De akkor mégis miért botrányos mégis a dolog?

Advertisement
Advertisement

Miről nem szól az ügy?

Szerintem a BME GTK gólyatábor ügye, hasonlóan az ELTE BTK HÖK-ös listabotrányhoz és az ELTE BTK HÖK-ben lezajlott Jobbikos hatalomátvételhez nem elsősorban arról szól, hogy ,,szabad-e" ilyet csinálni. Nyilván mindenki kb. azt csinál a szabadidejében a saját pénzéből, amit akar. Zsidózhat otthon a négy fal között, töltethet ki akármiről kérdőivet stb. A dolog nem is arról szól, hogy kötelező-e a kitöltés, meg hogy ettől lehet-e normális egyetemista módjára táborba menni, egyetemre járni, sőt akár HÖK-ösnek lenni. Persze, hogy lehet. Akinek a dologról, egyik kommentelőnkhöz hasonlóan, az jut eszébe, hogy

Advertisement

Sok szarházi jogvédő és PC gazember. A világ miatatok lessz élhetetlen. Fogadjátok mélységes utálatomat és megvetésemet azért, mert belepofáztok a diákok életébe. Csak az inkvizicióhoz vagy a szélsőséges iszlámistákhoz tudlak benneteket hasonlítani. Ki a fene vagytok ti, hogy megszabjátok mit lehet és mit nem a diákoknak? Morál és erkölcshősök?

Advertisement

az szerintem nem érti, hogy mi a gáz.

Mi a gáz?

A BTK HÖK-ös botrányhoz hasonlóan itt is kettő probléma van: (1) közpénzből, egy közintézményben betöltött hatalmukat felhasználva csinálják ezeket a dolgokat a HÖK-ösök és (2) az egyetemek, akik elvileg az értelmiséget képzik az országnak ezt eltűrik.

Advertisement

Nem biztos, hogy minden olvasónk tisztában van ezzel, de az egyetemek egy jelentős részén, így például a BME-n is, a HÖK-ös tisztségviselők nagyon komoly felelősséget viselnek és rengeteg pénz sorsáról döntenek. Sokszor ők döntik el, hogy ki juthat tanulmányi és szociális ösztöndíjakhoz, illetve például kollégiumi helyekhez. Nem igazán normális helyzet az, hogy a pedofíliával meg hányással kapcsolatos kérdőíveket kitöltető HÖK-ösök ilyen pénzek és a hallgatók sorsa fölött diszponálnak.

A gólyatáborok és a HÖK-ök teljes működése szintén sok pénzbe kerülnek. Szerintem nem normális, hogy miközben sok egyetemen (köztük a BME-n is) brutális megszorítások vannak a gólyatáborokban ilyen dolgokra megy el a pénz.

Advertisement

Végül pedig az egyetemek vezetése azzal, hogy eltűri vagy akár támogatja ezeknek a hallgatói szervezeteknek a működését, pénzt ad hozzájuk az ország közös udvarára és az egyetemek folyosójára szarik. Utána lehet felfüggesztésekkel meg dumával törölgetni a szétkenődött szart a padlóról, de már nem igazán segít.

Illustration for article titled Vélemény: Komolyan venni a gólyatábor ügyet

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. És lájkojjá' minket a Facebookon.

Share This Story

Get our newsletter