√öjra tagokat toboroz a DJ Sz√∂vets√©g, amely k√©pes volt negyedszer is az √©v DJ-j√©nek v√°lasztani B√°r√°ny Attil√°t. A bel√©pŇĎknek nem kell azzal sz√°molniuk, hogy a bulijuk k√∂zep√©n felkapcsoltatj√°k a villanyt √©s meg√°ll√≠tj√°k a zen√©t. Vend√©gl√°t√≥helyeket is betal√°ltak.

A hivatalos honlapj√°n nagyon menŇĎ l√©zerhangeffekttel b√ľntetŇĎ szervezet k√∂zlem√©nyt adott ki, amiben elŇĎre √ľdv√∂zlik, hogy a Balaton Soundon razzi√°k lesznek.

Nagy bukás a Balaton Soundon…

Nem, m√©g nem tal√°lta fel senki az idŇĎg√©pet, √©s n√°lunk sem keveredtek √∂ssze az idŇĎs√≠kok‚Ķ

A DJ Sz√∂vets√©g birtok√°ba jutott inform√°ci√≥k alapj√°n a zeneszolt√°ltat√°s jogszerŇĪs√©g√©t vizsg√°l√≥, komoly ellenŇĎrz√©sek k√©sz√ľlŇĎdnek a ny√°r egyik legn√©pszerŇĪbb fesztiv√°lj√°n, a Mastercard Balaton Soundon. V√°rhat√≥an kellemetlen meglepet√©s √©r majd j√≥ p√°r DJ-t, akik m√©g mindig √ļgy v√©lekednek, hogy nekik nem kell a m√°solt zen√©k ut√°n jogd√≠jat fizetni√ľk, vagy azt gondolj√°k, hogy hozz√°juk "√ļgysem" jutnak el a hat√≥s√°gok.

√Ėr√∂mmel √©rtes√ľlt√ľnk arr√≥l is, hogy sok-sok fell√©pŇĎ m√°r rendezte a jogd√≠j√°t ak√°r az √©ves √°tal√°ny, ak√°r az alkalmi jogos√≠t√°s seg√≠ts√©g√©vel. √ćgy nyilv√°nval√≥an m√©g k√∂nnyebb dolguk lesz a hat√≥s√°goknak kiszŇĪrni azokat, akik nem rendelkeznek enged√©llyel a m√°solt hangfel√©telek felhaszn√°l√°s√°ra.

A j√≥ h√≠r, hogy az enged√©ly m√©g kiv√°lthat√≥! Term√©szetesen sz√≠vesen seg√≠t√ľnk mindenkinek, aki szeretne nyugodtan dolgozni a fesztiv√°lon (is). A DJ Sz√∂vets√©g tagjai jelentŇĎs kedvezm√©nnyel fizethetik be a jogd√≠jat a MAHASZ fel√©.

Advertisement

Sz√©pek a szettjeid, igaz√°n nem lenne j√≥, ha t√∂rt√©nne vel√ľk valami baj.

A szimpatikus DJ Sz√∂vets√©g, ami am√ļgy szolidan le is h√ľly√©zi az ŇĎket kritiz√°l√≥ "nagyhang√ļ √ļjs√°g√≠r√≥kat, bloggereket, haverokat", visszautas√≠thatatlan aj√°nlattal rukkol elŇĎ, ha m√°r az √∂nmag√°ban nem el√©g vonz√≥ mindenkinek, hogy egy levegŇĎt sz√≠vjon N√°ksi Attil√°val √©s Sterbinszky K√°rollyal.

H√°rom √©ve a Volt Fesztiv√°lon Pozsira csaptak le √©s √°ll√≠t√≥lag a brit DJ Yod√°t is zaklatt√°k, akit a nagyhang√ļ Jeszenszky Zsolt k√∂zlem√©nyben osztott ki, miszerint ŇĎt minŇĎs√≠ti, ha fenyegetve √©rezte mag√°t √©s saj√°t haz√°ja szab√°lyoz√°s√°t annyira ismeri, mint a DJ Sz√∂vets√©g a szer√©nys√©get.

UPDATE: A Balaton Soundra szervezett razzia egy nagyobb kamp√°ny r√©sze lehet, a vend√©gl√°t√≥helyeket a k√∂vetkezŇĎ direkt marketing-aj√°nlattal spamelik Jeszy√©k:

Tisztelt tulajdonos, √ľzemeltetŇĎ!

A leg√°lis zeneszolg√°ltat√°st vizsg√°l√≥, egyre fokoz√≥d√≥ NAV ellenŇĎrz√©sekkel kapcsolatosan szeretn√©nk √Ėnnek seg√≠ts√©get ny√ļjtani.

Bizony√°ra √Ėnnek is fontos a zen√©s rendezv√©nyek zavartalan lebonyol√≠t√°sa, √©s az, hogy √Ėnt se √©rje v√°ratlan k√°r, kiesŇĎ bev√©tel amiatt, hogy vend√©gl√°t√≥hely√©n a zen√©t le kell √°ll√≠tani, adott esetben ak√°r az este teljes h√°tral√©vŇĎ r√©sz√©re.

Amennyiben az √Ėn √°ltal alkalmazott lemezlovas nem rendelkezik enged√©llyel a m√°solt hangfelv√©telek felhaszn√°l√°s√°ra, √ļgy a hat√≥s√°g a hanghordoz√≥kat lefoglalja. Ez term√©szetesen a DJ felelŇĎss√©ge, nem az √Ėn√©, de sok esetben arra az est√©re a buli v√©g√©t is jelentheti.

R√°ad√°sul sz√°mos esetben elŇĎfordul, hogy eredendŇĎen az illeg√°lisan dolgoz√≥ DJ miatt vonul ki a hat√≥s√°g, de ennek hat√°s√°ra a helysz√≠nen j√∂ved√©ki elj√°r√°st is lefolytatnak. Ez - m√©g ha minden rendben is van - term√©szetesen tov√°bbi elfoglalts√°got, adminisztr√°ci√≥t, kellemetlens√©get, bev√©telkies√©st jelenthet az √Ėn sz√°m√°ra is.

Nem √©rdemes teh√°t egy alkalmatlan, felelŇĎtlen, illeg√°lisan tev√©kenykedŇĎ DJ miatt √Ėnnek is kock√°ztatnia.

A www.legalisdj.hu oldalon megtal√°lja az √∂sszes olyan DJ-t, aki a Magyar Lemezlovas Egyes√ľlet tagjak√©nt, √≠gy a szervezet fel√ľgyelete alatt, a zen√©t leg√°lisan haszn√°lva dolgozik. Az oldalon fel van t√ľntetve az is, hogy az illetŇĎ milyen m√≥don jogos√≠tja a m√°solt hangfelv√©teleit; √≠gy √Ėn is tudja ellenŇĎrizni a DJ jogtisztas√°g√°t.

A k√∂rny√©ket, a helyi szereplŇĎket k√ľl√∂n√∂sen j√≥l ismerŇĎ ter√ľleti k√©pviselŇĎinket a weboldal jobb sz√©l√©n tal√°lja. Ňźk tov√°bbi seg√≠ts√©get tudnak ny√ļjtani; nev√ľkre kattintva fel tudja venni a kapcsolatot az √Ėnh√∂z legk√∂zelebb l√©vŇĎvel.

Amennyiben b√°rmilyen tov√°bbi seg√≠ts√©gre van sz√ľks√©ge, k√©szs√©ggel √°llunk rendelkez√©sre k√∂zponti e-mail c√≠m√ľnk√∂n (info@djszovetseg.hu) is, hogy ig√©nyeinek, elv√°r√°sainak megfelelŇĎ diszk√≥st siker√ľlj√∂n tal√°lni, a lehetŇĎ legjobb √°ron, s az √Ėn √°ltal mŇĪk√∂dtetett sz√≥rakoz√≥hely, rendezv√©ny siker√©hez a DJ is min√©l t√∂bbet tudjon hozz√°tenni, ne pedig elvegyen abb√≥l.

Tisztelettel,
DJ Sz√∂vets√©g - Magyar Lemezlovas Egyes√ľlet

Advertisement