A Miskolci Egyetem hallgat√≥i √∂nkorm√°nyzata a H√ĖOK sablonv√°lasszal utas√≠totta el az egyik k√∂z√©rdekŇĪ adatig√©nyl√©s√ľnket. √ćme a tegnap meg√≠rt sablonv√°lasz a gyakorlatban!

Szabady Szabolcs, miskolci H√ĖK-eln√∂k p√©ld√°j√°n mutatjuk be, hogy hogyan mŇĪk√∂dik a gyakorlatban a H√ĖOK adatig√©nyl√©st elutas√≠t√≥ sablonv√°lasza:

Mint meg√≠rtuk, a H√ĖOK sablonlevelet k√©sz√≠tett, amelyben a k√∂z√©rdekŇĪ adatig√©nyl√©sek elutas√≠t√°s√°ra buzd√≠tja az egyetemi hallgat√≥i k√©pviseleteket, arra hivatkozva, hogy a H√ĖK nem √∂n√°ll√≥ jogi szem√©ly. A sablon szerint az ig√©nyl√©st a hallgat√≥i √∂nkorm√°nyzat helyett az egyetemhez kell beadni:

Tisztelt Újságíró Úr!

A k√©r√©s√©vel kapcsolatban t√°j√©koztatni k√≠v√°nom, hogy az XYZ int√©zm√©ny Hallgat√≥i √Ėnkorm√°nyzata az XYZ egyetem/fŇĎiskola szervezeti egys√©gek√©nt mŇĪk√∂dik, nem √∂n√°ll√≥ jogi szem√©ly, gazd√°lkod√°sa az egyetem szab√°lyai szerint t√∂rt√©nik. MindezekbŇĎl kifoly√≥lag az √Ėn √°ltal megfogalmazott k√©rd√©sekre a v√°laszt az XYZ egyetem/fŇĎiskola rektori vezet√©se jogosult kiadni.

Kérem közlésem szíves tudomásulvételét!
Tisztelettel:
XYZ H√ĖK eln√∂k

Advertisement

Az Infot√∂rv√©ny, viszont k√ľl√∂n eml√≠ti, hogy adatkezelŇĎ lehet a nem jogi szem√©ly szervezet is, sz√≥val az a helyzet, hogy a H√ĖK-√∂k nem b√ļjhatnak az aty√°skod√≥ egyetemek m√∂g√©, nekik is teljes√≠teni√ľk kell a k√∂z√©rdekŇĪ adatig√©nyl√©seket:

adatkezelŇĎ: az a term√©szetes vagy jogi szem√©ly, illetve jogi szem√©lyis√©ggel nem rendelkezŇĎ szervezet, aki vagy amely √∂n√°ll√≥an vagy m√°sokkal egy√ľtt az adatok kezel√©s√©nek c√©lj√°t meghat√°rozza, az adatkezel√©sre (bele√©rtve a felhaszn√°lt eszk√∂zt) vonatkoz√≥ d√∂nt√©seket meghozza √©s v√©grehajtja, vagy az √°ltala megb√≠zott adatfeldolgoz√≥val v√©grehajtatja

Advertisement

Tov√°bbi r√©szletek az elŇĎzŇĎ posztban!

Kövessetek minket Facebookon és Twitteren!

Advertisement