kettő per kettő

Április 18-án négy nagy egyetemtől (Szegedi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem, Széchenyi István Egyetem) kértünk adatokat az egyetemi és kari hallgatói önkormányzatok működésével kapcsolatban. Adatkéréseink szövegeit jól példázza a szegedi:

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata által kötött összes szerződés másoltatát és a HÖK költségvetését, valamint a kari HÖK-ök által kötött összes szerződés másolatát és a kari HÖK-ök költségvetését, 2006-tól 2013-ig.

Advertisement

Az egyetemek közül a mai napig egyetlen egy sem válaszolt az Átlátszó KiMitTudon keresztül beadott közérdekű adatigénylésekre. Mivel a 15 napos határidő május 2-án járt le, a mai napon a következő üzenetet küldtük az egyetemeknek (győri példa):

Tisztelt Széchenyi István Egyetem!

Továbbra is nagyon várom a kért adatokat. Ha azok nem érkeznek meg
hamarosan, kénytelen leszek a Nemzeti Adatvédelmi és
Információszabadság Hatósághoz fordulni, és állásfoglalásukat kérni
az adatok nyilvánosságáról.

Üdvözlettel:

Prinz Dániel

Rögtön ezután személyes emailen keresztül jelentkezett az SZTE EHÖK:

Kedves Dániel!

A közérdekű adat igénylésedre válaszolva ezúton csatolom a 2011, 2012, 2013-as évek hallgatói normatíva felosztását, valamint az SZTE EHÖK elnöksége által meghatározott közéleti ösztöndíj táblát.

Kedves Prinz Dániel!

Ez úton továbbítom Keresztes Ábel, a SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Jogsegélyszolgálat vezetőjének levelét.

Üdvözlettel:


Huszka Annamária
SZTE EHÖK

Az SZTE EHÖK által küldött anyagok itt érhetőek el. Részletesebb elemzés blogunkban reggel. Addig is szóltunk az SZTE EHÖK-nek, hogy nem pont ezt kértük:

Kedves Annamária és Ábel!

Köszönöm mai gyors válaszukat. Sajnos azonban eredeti közérdekű adatigénylésemben adatok sokkal szélesebb körét igényeltem. Az igénylés teljesítésére a törvényben megszabott határidő lejárt. Amennyiben nem küldik meg az igényelt adatokat, hamarosan kénytelen leszek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulni.

Válaszukat várva,

Prinz Dániel

A poszthoz használt, Török Márk SZTE EHÖK elnököt ábrázoló kortárs alkotást a Török Márk looking at things oldalon találtuk.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter