Hi√°ba adtunk be adatig√©nyl√©st a szegedi egyetem hallgat√≥i √∂nkorm√°nyzat√°nak eln√∂ki p√°ly√°zatai√©rt, perre kell menn√ľnk az egyetemmel, hogy megkapjuk az iratokat. Ek√∂zben a H√ĖK-eln√∂k √©rdekes strat√©gi√°t v√°lasztott.

Advertisement

Cs√ľt√∂rt√∂k√∂n 15 √≥ra ut√°n t√≠z perccel az Eur√≥pa R√°di√≥ szegedi ad√°s√°ban r√©szletes riportot hallhattok peres √ľgyeinkrŇĎl. A r√°di√≥ Sv√©dasztal c√≠mŇĪ mŇĪsor√°ban megsz√≥lal Szab√≥ G√°bor, a Szegedi Tudom√°nyegyetem rektora, T√∂r√∂k M√°rk, az egyetemi hallgat√≥i √∂nkorm√°nyzat eln√∂ke √©s Szalai Bal√°zs, az √Ātl√°tsz√≥ Oktat√°s szerzŇĎje.

Inform√°ci√≥ink szerint a mŇĪsorban id√©zni fogj√°k T√∂r√∂k p√°ly√°zatainak egyes r√©szeit. Vagyis mik√∂zben mi jogvit√°ban √°llunk az egyetemmel az adatok nyilv√°noss√°gra hozatal√°√©rt, addig az EH√ĖK eln√∂ke m√°snak kiadja azokat.

Mivel a p√°ly√°zatok megismerhetŇĎs√©ge ezek szerint szimp√°tia k√©rd√©se, ez√©rt azt gondoljuk, hogy egyre fontosabb, hogy jogi elj√°r√°s tiszt√°zza a k√©rd√©st, √©s ne csak az adatgazda k√©nye-kedve szerint kiadott dokumentumokb√≥l lehessen t√°j√©koz√≥dni.

Az Eur√≥pa R√°di√≥ mŇĪsor√°t interneten itt √©rhetitek el, Szegeden pedig a 87,9 MHz-en hallgathatj√°tok.