Friss√≠tve: 21.00 - Dmitro Bulatovot ma felmentett√©k az √∂sszes v√°d al√≥l, √©s Vilniusba sz√°ll√≠tott√°k. A mai t√ľntet√©sen az ellenz√©k sz√≥nokai j√≥val radik√°lisabb hangot √ľt√∂ttek meg. Janukovics holnap visszat√©r betegszabads√°g√°r√≥l. Vas√°rnap is k√∂vetj√ľk az esem√©nyeket.

Janu√°r 22. √≥ta minden nap k√∂vetj√ľk az ukr√°n esem√©nyeket - kattints ide az √∂sszes h√≠r√∂sszefoglal√≥nk√©rt!

T√ľntet√©s Harkivban. Fot√≥: EuroMaidan Harkiv

√ČlŇĎk√©p a Majdanr√≥l:

Az esem√©nyeket budapesti idŇĎz√≥na szerint t√ľntetj√ľk fel, Kijevben egy √≥r√°val t√∂bb van.

Advertisement

Febru√°r 2., vas√°rnap

Az este h√°tral√©vŇĎ r√©sz√©ben akkor jelentkez√ľnk, ha rendk√≠v√ľli esem√©ny t√∂rt√©nik. A holnapi tud√≥s√≠t√°sokat keress√©tek az √Ātl√°tsz√≥ Oktat√°s blogon √©s az √Ātl√°tsz√≥ Oktat√°s facebook oldal√°n.

21.00

ElŇĎtte-ut√°na k√©pp√°r. √ćgy v√°ltoztatt√°k meg a janu√°ri √∂sszecsap√°sok a kijevi Hrusevszkij utca k√©p√©t. (Jim Roberts, twitter)

Advertisement

Sztyepan Klimovot a Tizsden fotósát ma Dnyepropetrovszkban "tituskák" verték meg. (EuroMaidan PR)

A "nap arca". (Ukr√°n Pravda/Reuters)

Advertisement

Dmitro Bulatovot Rigából Vilniusba viszik tovább, ott kap majd kórházi kezelést. (EuroMaidan PR)

Ma m√°r az EuroMajdan-ellenes propaganda is sokkal akt√≠vabb volt. A lenti k√©p pl. twitteren terjed, √°ltal√°ban azzal a felirattal, hogy "az EU rohamosztagosai a kereszt√©nys√©get akarj√°k elpuszt√≠tani." A k√©p azonban val√≥sz√≠nŇĪleg ukr√°n anarchist√°k valamelyik r√©gebbi akci√≥j√°r√≥l k√©sz√ľlhetett. A magyar neten a "K√∂zel-Kelet jelene"blog bejegyz√©se terjed, amelyben tulajdonk√©ppen a hivatalos orosz √°ll√°sponttal √∂sszhangban "√∂sszeesk√ľv√©st" l√°t a kijevi t√ľntet√©sek h√°tter√©ben, az agresszi√≥t kiz√°r√≥lag a t√ľntetŇĎk sz√°ml√°j√°ra √≠rja, illetve amellett pr√≥b√°l √©rvelni, hogy Dmitro Bulatov "√∂ssze-vissza hazudozik."(hobomann twitter/kozelkeletjelene.weebly.com)

Advertisement

19.20

Dmitro Bulatovot ma este Rigába szállították, ahol behatóbb orvosi kezelést fog kapni (EuroMaidan PR)

Advertisement

18.50

A Majdan aktivist√°i egyre t√∂bb √ľzenetet fogalmaznak meg azok fel√© akik tov√°bbra is k√∂z√∂mb√∂snek tŇĪnnek az esem√©nyekkel kapcsolatban. Felh√≠vj√°k figyelm√ľket arra, Janukovics embereitŇĎl minden eddigin√©l kem√©nyebb terror v√°rhat√≥, ha a Majdan esetleg a cs√∂kkenŇĎ aktivit√°s miatt elbukna. Ek√∂zben olyan h√≠rek √©rkezte, hogy Olena Bodnarenko, a korm√°nyz√≥ R√©gi√≥k P√°rtja k√©pviselŇĎje az USA-ba √©rkezett, l√°togat√°s√°nak c√©lja egyelŇĎre ismeretlen de m√°r k√∂z√∂lte: "semmif√©le probl√©m√°m nem volt a hat√°rellenŇĎrz√©sn√©l". (EuroMaidan PR)

Az is mai h√≠r, hogy az ellenz√©k a parlament keddi √ľl√©s√©n √ļjb√≥l f√∂l fogja vetni az amnesztia k√©rd√©s√©t √©s megpr√≥b√°lj√°k el√©rni egy felt√©tlen amneszti√°r√≥l sz√≥l√≥ √ļj t√∂rv√©ny elfogad√°s√°t. (Kyiv Post)

Advertisement

Ma kb. 2000-es t√∂megt√ľntet√©s volt Zaporozsj√©ben is. (EuroMaidan PR facebook)

A Kijevben tart√≥zkod√≥ kev√©s orosz f√ľggetlen tud√≥s√≠t√≥ nagyon sokat kock√°ztat. Ma az egyik legismertebbet, Nikita Perfilijevet p√©ld√°ul elrabolt√°k, majd kir√ļgt√°k az √∂sszes fog√°t, elvett√©k p√©nz√©t √©s orosz √ļtlevel√©t is. A jelent√©s szerint a t√°mad√≥i tiszta orosz akcentussal besz√©ltek. (EuroMaidan PR)

Advertisement

Valamilyen okb√≥l m√©g Ruszlana is r√©szt vett a m√ľncheni biztons√°gi konferenci√°n, ahol tal√°lkozott Victoria Nuland amerikai √°llamtitk√°rhelyettessel. (EuroMaidan PR)

Bulatov felment√©se √∂sszef√ľgg√©sben √°llhat azzal, hogy kider√ľlt, t√∂bb b√≠r√≥s√°g is bizony√≠t√©kokat hamis√≠tott az AutoMajdan aktivist√°i ellen. (Kyiv Post/EuroMaidan)

Advertisement

Donald Tusk lengyel minisztereln√∂k folytatja a szoros koordin√°ci√≥t √©s egyeztet√©s√©eket Ukrajna √ľgy√©ben. A k√∂vetkezŇĎ napokban a balti √°llamok √©s Finnorsz√°g vezetŇĎivel tal√°lkozik az √ľgyben. (lb.ua).

Cukis√°g-alert! T√ľntetŇĎ a j√©gkorszakb√≥l. (zyalt.livejournal.com)

Advertisement

17.25

BREAKING

A kijevi bíróság elejtette a Dmitro Bulatov elleni vádakat, mostantól nem körözött személy. (EuroMaidan PR)

Advertisement

Majdan-felvonulás volt ma délután Ogyesszában is. (EuroMaidan PR)

Putyin-ellenes t√ľntet√©st tartottak ma Moszkv√°ban, t√∂bb ezren vettek r√©szt. A 2012 m√°jus√°ban a Bolotnaja t√©rrŇĎl elhurcolt √©s beb√∂rt√∂nz√∂tt aktivist√°k kiszabad√≠t√°s√°t k√∂vetelt√©k. (Time Magazine/Fot√≥: Novaja Gazeta)

Advertisement

Mikola Azarov volt minisztereln√∂k b√©csi vill√°ja elŇĎtt is ukr√°n ellenz√©ki t√ľntet√©s volt ma. (EuroMaidan PR)

Advertisement

Angol nyelven is kiker√ľlt az √∂sszes, t√ľntet√©sek sor√°n meggyilkolt, megsebes√ľlt √©s eltŇĪnt szem√©ly nev√©t tartalmaz√≥ lista. (EuroMaidan Translations)

17.00

T√°bla a rohamrendŇĎr√∂k elŇĎtt: "Ez a Te hirdet√©sed helye" - inform√°ci√≥k szerint a Berkut finansz√≠roz√°si nehezs√©gek miatt tov√°bbi √°llami t√°mogat√°s√©rt folyamodott az eln√∂kh√∂z. (EuroMaidan PR)

Advertisement

Vitalij Hrusevszki korm√°nyp√°rti k√©pviselŇĎ tagadta, hogy ma kil√©pett volna a korm√°nyp√°rtb√≥l. Ezt √°ll√≠totta r√≥la ugyanis Oleg Tyahnyibok F√ľggetlens√©g t√©ri besz√©d√©ben (Kyiv Post)

Az ellenz√©k az ukajnai emberi jogs√©rt√©sek √ľgy√©t a H√°gai Nemzetk√∂zi B√≠r√≥s√°gra tervezi elŇĎterjeszteni (EuroMaidan PR)

Advertisement

A barik√°dokon, ma. (EuroMaidan PR)

16.00

A Borisz k√≥rh√°zn√°l egyelŇĎre minden nyugodt, jelentett√©k az AutoMaidan aktivist√°i. (EuroMaidan PR)

Advertisement

Az Eur√≥pai Uni√≥ k√©sz fel√ľlvizsg√°lni a hozz√°f√©r√©st az √∂sszes, ukr√°n vezetŇĎkh√∂z k√∂thetŇĎ banksz√°ml√°t. (EuroMaidan PR)

Az orosz korm√°ny ma betiltotta a "Dozsd" telev√≠zi√≥t, mivel az sz√°mukra nem megfelelŇĎ m√≥don sz√°molt be az ukrajnai t√ľntet√©sekrŇĎl. K√∂zben Kijevben k√©t orosz √ļjs√°g√≠r√≥t raboltak el √©s vertek meg ismeretlenek (a k√©pen)(Ukr√°n Pravda/EuroMaidan PR)

Advertisement

15.45

A nap √©rdekes √∂tlete-rovatunkban: "anti-tituska" kuty√°s j√°rŇĎr√∂k kezdt√©k meg mŇĪk√∂d√©s√ľket Kijevben. (EuroMaidan PR)

15.15

A rendŇĎrs√©g a t√ľntet√©seket kihaszn√°lva ism√©t megpr√≥b√°lja letart√≥ztatni Dmitro Bulatovot a Borisz k√≥rh√°zban. (EuroMaidan PR)

Advertisement

Kedd óta nem találnak egy dán turistát, aki Kijevben a Majdanon is részt vett. (Olga Tokarjuk, twitter)

EgyelŇĎre nyugodt a helyzet a Hrusevszkij utc√°ban. Az ellenz√©k most hangosbemond√≥kon sz√≥l√≠tja fel a szemben√°ll√≥ rohamrendŇĎr√∂ket az √°t√°ll√°sra. (Kyiv Post)

Advertisement

A mai kijevi t√ľntet√©s √∂sszes r√©sztvevŇĎj√©nek sz√°m√°t 30 √©s 50 ezer k√∂z√∂ttire teszi a sajt√≥. Lucenko volt v√©delmi miniszter felh√≠v√°st int√©zett az emberekhez, csatlakozzanak a nemzeti g√°rd√°khoz. (Fot√≥: Reuters/EuroMaidan PR)

14.50

Kb. 5000 r√©sztvevŇĎ a t√∂meggyŇĪl√©s v√©gezt√©vel a Hrusevszkij utcai barik√°dokhoz ment √°t (√©lŇĎk√©p fentebb). (EuroMaidan PR)

Advertisement

14.47

A fontosabb ellenz√©ki vezetŇĎk besz√©dei v√©get √©rtek a t√©ren. Vitalij Klicsk√≥ arr√≥l besz√©lt, febru√°r 3.-√°n kijevi idŇĎ szerint 12 √≥r√°ra meghirdeti a "nemzeti tett napj√°t", amelyhez minden t√°mogat√≥jukat csatalkoz√°sra sz√≥l√≠totta fel - ugyanakkor Klicsko ebben az idŇĎpontban egy new yorki Majdan-t√ľntet√©sen lesz. "Ne f√©ljetek, hisz ukr√°nok vagytok mind! A nemzeti z√°szl√≥ veletek van!" - tette hozz√°. Oleg Tyahnyibok minden atrocit√°s√©rt v√©gsŇĎ soron Moszkv√°t tette felelŇĎss√©: "A Kreml nem alszik, minden l√©p√©s√ľnket figyeli." Arzenyij Jacenyuk k√∂z√∂lte, a mai napig '122 hŇĎst szabad√≠tottunk ki Janukovics b√∂rt√∂neibŇĎl" - a Haza P√°rt eln√∂ke most Julia Tyimosenko kiszabad√≠t√°s√°t szeretn√© el√©rni. (Kyiv Post)

Advertisement

14.30

BREAKING

Az ukrán elnök sajtóosztálya most jelentette, hogy Viktor Janukovics holnap, február 3.-án visszatér betegszabadságáról. (president.gov.ua / xaviercolas twitter)

Advertisement

13.25

Online k√∂zvet√≠t√©s Dnyepropetrovszkb√≥l is, a a t√ľntet√©sek egy m√°sik kiemelt helysz√≠n√©rŇĎl. (Dnyipro TV)

Advertisement

Angol nyelvŇĪ t√©rk√©p a F√ľggetlens√©g t√©rrŇĎl √©s k√∂rny√©k√©rŇĎl (EuroMaidan PR)

Juri Lucenko, volt v√©delmi miniszter jelenlei ellenz√©ki aktivista a Majdanon ny√≠ltan kritiz√°lta Putyint: "Amire azt gondoltuk, hogy Janukovics vast√∂ke (sic!) arr√≥l kider√ľlt, val√≥j√°ban a Janukovics t√∂keit tart√≥ putyini vask√©z (ism√©t sic!) ez√©rt t√∂rt√©nhetett meg az, hogy csak az erŇĎszakos t√ľntet√©sek √©rhettek el vel√ľk szemben n√©mi eredm√©nyt. Putyin Ukrajna √ļjb√≥li gyarmatos√≠t√°s√°ra t√∂rekszik." Azt is mondta, hogy hi√°ba akarnak egyre t√∂bben csatlakozni az eln√∂kkel t√°rgyal√≥ k√ľld√∂tts√©ghez, a t√°rgyal√°soknak "√ļgysincsen semmi √©rtelme". (Kyiv Post)

13.05

Catherine Ashton: "Az EU n√∂vekvŇĎ aggodalommal figyeli az ukrajnai fejlem√©nyeket" (EuroMaidan)

Advertisement

Ban Ki-mun ENSZ fŇĎtitk√°r szerint a megegyez√©s k√©s√©se az emberi jogok tov√°bbi megs√©rt√©s√©hez vezethet Ukrajn√°ban. (Interfax)

Megtelt a F√ľggetlens√©g t√©r a mai t√∂meggyŇĪl√©sre. Az EuroMaidan PR szerint t√≠zezrek vannak jelen. (Espreso.tv)

Advertisement

12.30

Az Orosz K√ľl√ľgyi Bizotts√°g eln√∂ke azzal v√°dolta az EU-t, hogy "agressz√≠v, gyarmatos√≠t√≥ politik√°t folytat Ukrajn√°ban". (EuroMaidan PR)

A zaporizsjei b√≠r√≥s√°g betiltotta a nyilv√°nos t√∂megt√ľntet√©seket. Ugyan a janu√°r 16.-i t√∂rv√©nyeket visszavont√°k, ezt egy√©nileg m√©gis megtehetik. (EuroMaidan PR)

Advertisement

Az Eur√≥pai Uni√≥ v√°rhat√≥an febru√°r 10.-√©n d√∂nt az ukr√°n vezet√©s elleni szankci√≥kr√≥l. A t√ľntetŇĎk k√©pviselŇĎi k√∂zben tal√°lkoztak Karl Bildt sv√©d k√ľl√ľgyminiszterrel, Sv√©dorsz√°gt√≥l k√ľl√∂nszankci√≥k bevezet√©s√©t v√°rj√°k. (EuroMaidan PR)

Ma megerŇĎs√≠tette az Interfax Vologyimir Ribak h√°zeln√∂k nyilatkozat√°t, miszerint Janukovics ak√°r a parlament feloszlat√°s√°r√≥l is hamarosan d√∂nthet (Interfax)

Vitalij Klicsko √©pp a m√ľncheni biztons√°gi konferenci√°n vesz r√©szt. Itt arr√≥l besz√©lt, Ukrajn√°nak most "olyan kompromisszumra van sz√ľks√©ge, amely kivezet minket a v√°ls√°gb√≥l, √©s teljesen lecser√©li a korm√°nyzatot". (EuroMaidan PR)

Advertisement

A Majdan egyik elsŇĎ mŇĪv√©szeti projektje, mi m√°ssal dolgozna, mint sisakokkal? (Fot√≥: Jack Stubbs, twitter)

11.40

A rendŇĎrs√©g csal√≥dott, ami√©rt nem tudja kihallgatni Dmitro Bulatovot ‚Äď olvashat√≥ a bel√ľgyminiszt√©rium k√∂zlem√©ny√©ben. Szerint√ľk az ellenz√©ki aktivista megfelelŇĎ √°llapotban van ahhoz, hogy v√°laszoljon a hat√≥s√°gok k√©rd√©seire. P√©nteken t√ľntetŇĎk jelentek meg azon a klinik√°n, ahol Bulatovot √°polt√°k, miut√°n megtudt√°k, hogy a rendŇĎrs√©g is jelen van. Att√≥l tartanak, hogy a rendŇĎr√∂k val√≥j√°ban ŇĎrizetbe akarj√°k venni Bulatovot, akit zavarg√°sban val√≥ r√©szv√©tellel v√°dolnak. A rendŇĎrs√©g szerint az, hogy akad√°lyozz√°k a kihallgat√°st, arra utal, hogy k√©sleltetni akarj√°k a nyomoz√°st vagy nem is akarj√°k azt, hogy kider√ľlj√∂n az igazs√°g. Annak sem √∂r√ľlnek a hat√≥s√°gok, hogy nem h√≠vt√°k ŇĎket azonnal, amikor elŇĎker√ľlt Bulatov, csak akkor, amikor m√°r beker√ľlt egy mag√°nklinik√°ra. (KyivPost)

Advertisement

A t√ľntetŇĎk √©jjel fel√°ll√≠tottak egy √≥ri√°s kivet√≠tŇĎt a barik√°dokn√°l, amin h√≠rmŇĪsorokat adnak a rendŇĎr√∂knek, hogy √©rtes√ľljenek a val√≥di √°llapotokr√≥l. (Roman Vibranovszkij)

10.40

Advertisement

Zenés hírblokk következik.

Ukrajn√°ban -15 fok k√∂r√ľli a hŇĎm√©rs√©klet, az √©gbolt tiszta. (EuroMaidan PR)

Oroszorsz√°gban a Roszkomnadzor, azaz a kommunik√°ci√≥t, inform√°ci√≥s technol√≥gi√°kat √©s t√∂megm√©di√°t fel√ľgyelŇĎ sz√∂vets√©gi szervezet t√∂bb, az EuroMaidanr√≥l tud√≥s√≠t√≥ weboldalt el√©rhetetlenn√© tett az orsz√°gban, sz√©lsŇĎs√©ges tartalomra hivatkozva. (EuroMaidan PR)

Advertisement

Tegnap este az √∂sszes lengyel telev√≠zi√≥ egyszerre tŇĪzte mŇĪsor√°ra ezt a dalt. (EuroMaidan PR)

A kijevi t√ľntet√©sek extr√©m zongorist√°j√°r√≥l √≠r a Reuters ‚Äď a titokzatos s√≠maszkos, katonai ruh√°s t√ľntetŇĎ a legmeglepŇĎbb helyeken tŇĪnik fel k√©k-s√°rg√°ra festett pian√≠n√≥j√°val. ‚ÄěSz√©lsŇĎs√©geseknek √©s bŇĪn√∂zŇĎknek h√≠vnak benn√ľnket, de mi nem p√©nz√©rt √©s erŇĎszak√©rt, hanem hazafis√°gb√≥l vagyunk itt" ‚Äď mondta az ismeretlen zongorista. ‚ÄěA zen√©m azt is bizony√≠tja, hogy mi rendes, tanult emberek vagyunk" ‚Äď tette hozz√° a f√©rfi, aki annyit el√°rult mag√°r√≥l, hogy huszon√©ves, √©s zenemŇĪv√©szeti fŇĎiskol√°ra j√°r. (Reuters)

Advertisement

Zen√©szek √©jjel a t√ľntetŇĎk k√∂zpontj√°ban, a szakszervezetek h√°z√°ban. (EuroMaidan PR)

09.15

Advertisement

Az ellenz√©knek konkr√©t terve van a kr√≠zis megold√°s√°ra ‚Äď mondta Arzenij Jacenyuk, a Batykivscsina p√°rt vezetŇĎje. A tervet a m√ľncheni biztons√°gpolitikai konferenci√°n John Kerry amerikai k√ľl√ľgyminiszterrel is megvitatt√°k. A kulcspontok: az erŇĎszak meg√°ll√≠t√°sa, az elfogott t√ľntetŇĎk szabadon enged√©se, a b√°ntalmaz√°sok √©s gyilkoss√°gok felder√≠t√©se, valamint az alkotm√°nyos reform, amivel az orsz√°g visszat√©r a parlament√°ris rendszerhez. Kerry elmondta, hogy az Egyes√ľlt √Āllamok t√°mogatja az ukr√°n ellenz√©ket. K√©p: Leonyid Kozsara ukr√°n k√ľl√ľgyminiszter √©s Vitalij Klicsko M√ľnchenben. (KyivPost / AFP)

Az esem√©nyek s√ļlypontja az utc√°r√≥l a parlamentbe tol√≥dott ‚Äď mondta Jurij Lucenko ellenz√©ki politikus, volt bel√ľgyminiszter. Szerinte √ļj parlamenti t√∂bbs√©g van kialakul√≥ban, amit arra kell haszn√°lni, hogy visszahozz√°k a demokratikus alkotm√°nyt, olyan korm√°nyt hozzanak l√©tre, amiben b√≠znak az emberek √©s kitŇĪzz√©k az eln√∂kv√°laszt√°st. (EuroMaidan PR / Ukrajnszka Pravda)

Ma elviszik az orsz√°gb√≥l Dmitro Bulatovot √©s egy EU-tag√°llamban kap gy√≥gykezel√©st ‚Äď mondta Petro Porosenko ellenz√©ki k√©pviselŇĎ. √ögy v√©lik, hogy Bulatov Ukrajn√°ban zaklat√°snak √©s a letart√≥ztat√°s vesz√©ly√©nek van kit√©ve. (KyivPost)

Advertisement

Ismeretlenek megt√°madt√°k Natalija Mackiv ellenz√©ki aktivist√°t. H√°za k√∂zel√©ben ketten t√°madtak a nŇĎre, egy aut√≥ba tuszkolt√°k, fekete fest√©kkel √∂sszef√ļjt√°k az arc√°t, majd kidobt√°k. ‚ÄěEzt vegy√©tek figyelmeztet√©snek" ‚Äď mondta az egyik t√°mad√≥. (KyivPost)

Advertisement

Janukovics eln√∂k betegs√©g√©rŇĎl a Batykivscsina p√°rt k√©pviselŇĎje, Vologyimir Javorivszkij adott ki k√∂zlem√©nyt. Az eln√∂k egyik volt k√∂zeli munkat√°rs√°ra hivatkozik, aki teljes bizonyoss√°ggal √°ll√≠totta, hogy Janukovicsnak skizofr√©ni√°ja √©s √ľld√∂z√©si m√°ni√°ja van. Most k√ľl√∂n√∂sen nagy rajta a nyom√°s, mert p√°rtja elkezdett sz√©tesni, √©s az oligarch√°k is szembefordulnak vele. Amikor a h√©ten a parlamentbe l√°togatott, nagyon rosszul n√©zett ki, √©s ŇĎ maga mondta, hogy agyv√©rz√©se volt ‚Äď k√∂z√∂lte Javorivszkij. (EuroMaidan PR)

Az eln√∂ki poz√≠ci√≥ elt√∂rl√©s√©t √©s sz√∂vets√©gi k√∂zt√°rsas√°g l√©trehoz√°s√°t szeretn√© az Ukr√°n Kommunista P√°rt. Elk√©pzel√©s√ľk szerint az √°llamot a megy√©k √©s a Kr√≠mi Auton√≥m K√∂zt√°rsas√°g alkotn√°k. (KyivPost)

A dnyepropetrovszki ultr√°k a Vkontakte oldalon √≠rj√°k: ‚ÄěNem a politikai p√°rtok√©rt, az EU-√©rt vagy a v√°muni√≥√©rt vagyunk. EgyszerŇĪ sportemberek, hazafiak, menedzserek, pinc√©rek, tan√°rok, hallgat√≥k √©s munk√°sok vagyunk. Nem vagyunk √©rdektelenek v√°rosunk, orsz√°gunk √©s a n√©p ir√°nt. Mi azok vagyunk, akik elutas√≠tott√°k, hogy a n√©ppel szembemenjenek, p√©nz√©rt. Mi a j√∂vŇĎnk√©rt √©s a gyermekeink j√∂vŇĎj√©√©rt √°llunk ki, amit az erŇĎszak vesz√©lyeztet. Azokat a sr√°cokat, akik kem√©nynek √©rzik magukat a Berkut m√∂g√∂tt √°llva, sz√°z doll√°r√©rt vett√©k meg. Hozz√°juk sz√≥lunk. Lej√°ratt√°tok a sportot √©s saj√°t magatokat. Idi√≥t√°k vagytok, al√°√≠rt√°tok a saj√°t √≠t√©leteteket. T√∂nkreteszitek az ukr√°n n√©pet √©s a j√∂vŇĎj√©t. Eladt√°tok a becs√ľleteteket, a haz√°tokat √©s a n√©peteket sz√°z doll√°r√©rt. Le fognak gyŇĎzni benneteket a feld√ľh√∂d√∂tt dolgoz√≥k, di√°kok √©s emberek, mert a hazaszeretet erŇĎsebb a sportn√°l, az izmokn√°l √©s a p√©nzn√©l." (EuroMaidan PR)

Advertisement

‚ÄěNem tudom, mennyire kell g√°tl√°stalannak lenni ahhoz, hogy valaki hazudjon egy nŇĎnek, aki f√©l napja keresi a f√©rj√©t" ‚Äď mondta Oleszja Mamcsics k√∂ltŇĎnŇĎ, akinek a f√©rje az AutoMaidan egyik letart√≥ztatott aktivist√°ja. A b√∂rt√∂nn√©l azt mondt√°k neki, hogy nincs ott a f√©rje, k√©t √≥r√°t v√°rt tan√°cstalanul az utc√°n, majd az oda√©rkezŇĎ k√©pviselŇĎktŇĎl tudta meg, hogy m√©gis ott van. ‚ÄěAmikor megl√°ttam, vegyes √©rz√©seim voltak. √Ėr√ľltem, hogy √©letben van. Nem hagyt√°k egy erdŇĎben. Megvert√©k, de nem t√ļl s√ļlyosan, tudott j√°rni. Mostan√°ban √≠gy gondolkodunk." (EuroMaidan PR)

35 eltŇĪnt embert keres az EuroMaidanSOS csoport. (KyivPost)