Kalina GergŇĎ ELTE H√ĖK eln√∂k kabinetvezetŇĎje volt kor√°bban, ma m√°r a Minisztereln√∂ks√©gen dolgozik Baczk√≥ Norbert, akit tavaly ny√°ron a cs√∂m√∂ri Fidesz √©l√©re is megv√°lasztottak. Baczk√≥ el√©gg√© felh√°borodott Panyi Szabolcs Indexes √ļjs√°g√≠r√≥ cikk√©n, melyben Panyi azt j√°rta k√∂r√ľl, hogy hogyan mŇĪk√∂dnek az egyetemi g√≥lyat√°borok. A cikk annak kapcs√°n sz√ľletett meg, hogy a k√∂zelm√ļltban kider√ľlt, k√©t ELTE-s g√≥lyat√°borban is t√∂rt√©nt nemi erŇĎszak, r√°ad√°sul az ELTE √ĀJK g√≥lyat√°bor√°ban t√∂rt√©nt esetet a H√ĖK vezetŇĎi megpr√≥b√°lt√°k eltitkolni.

Baczk√≥ Norbert, a cs√∂m√∂ri polg√°ri oldal vezetŇĎje ,,tipik destrukt√≠v liber√≥ p√∂c√∂knek" nevezi az Index √ļjs√°g√≠r√≥j√°t. Azt √≠rja, hogy Panyit feltehetŇĎen az motiv√°lhatta cikk√©nek meg√≠r√°s√°ban, hogy egyetemi √©vei alatt ,,vagy nem v√°lasztott√°k meg H√ĖK-√∂snek vagy mindig csak a partvonalr√≥l fik√°zott". Baczk√≥ szerint lehet, ha Panyi egy√°ltal√°n j√°r egyetemre, akkor a g√≥lyat√°borban nem siker√ľltek az est√©i.

Az ELTE T√ďK g√≥lyat√°bor√°ban t√∂rt√©nt nemi erŇĎszakr√≥l az √Ātl√°tsz√≥ Oktat√°s is meg√≠rta, hogy feltehetŇĎen nem volt p√©ld√°tlan eset, r√°ad√°sul a H√ĖK vezet√©se tudhatott arr√≥l, hogy a nemi erŇĎszak elk√∂vet√©s√©vel v√°dolt fot√≥snak m√°r kor√°bban is volt ilyen √ľgye. K√©sŇĎbb kider√ľlt, hogy a jogi kar tavalyi g√≥lyat√°bor√°ban is t√∂rt√©nt hasonl√≥ eset. Az egyetem vezet√©se elŇĎsz√∂r kem√©ny l√©p√©seket tett, felf√ľggesztette a H√ĖK-√∂k mŇĪk√∂d√©s√©t, felelŇĎss√©grevon√°st √≠g√©rt. K√©sŇĎbb azonban DezsŇĎ Tam√°s b√∂lcs√©szkari d√©k√°n az erŇĎszak el√≠t√©l√©se mellett v√©delm√©be vette a hallgat√≥i vezetŇĎket √©s a m√©di√°t kritiz√°lta.

Advertisement

Advertisement