kettő per kettő
kettő per kettő
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nácinak jobb látszani vagy hülyének? - Itt a válasz: IS

Illustration for article titled Nácinak jobb látszani vagy hülyének? - Itt a válasz: IS

Miután a 444.hu lehozta, hogy a kormány által nemrégiben kitüntetett Kárpátia zenekar nem az a Kárpátia zenekar, amelyikről a kormány által egy közérdekű adatigénylésre adott válasz szól (egy visszaélésszerűen adatigénylő felebarátunk ugyanis megkérdezte a kormányt, hogy mivel indokolják a szélsőjobboldali Kárpátia zenekara vezetőjének, a homofób Petrás Jánosnak a kitüntetését), az ÁO csapatával azon törtük a fejünket, hogy most akkor BaZóék inkább nácinak vagy inkább hülyének akarnak látszani.

Advertisement

A logikánk a következő volt: ha tényleg a széljobber zenekart akarták kitüntetni, de aztán rájöttek, hogy ez nem volt jó ötlet, akkor most úgy csinálhatnak, mint akik nem nácik, csak hülyék, és elnézték. A másik verziónk az volt, hogy a Petrás-féle Kárpátiát akarták kitüntetni, ami sikerült is, csak most, az adatigénylésre küldött válasznál nézték be a dolgokat. A kettes verzió nyert: a kormány tényleg a homofób Petrást akarta kitüntetni, de még annyira hülyék is az emberminisztériumban, hogy mivel nem volt meg az indoklás, a neten kerestek rá... Egy instant klasszikus közlemény az EMMI-től:

2013. március 15-én a Kitüntetési Bizottsag természetesen tisztában volt azzal, hogy Petrás Jánost, a Kárpátia zenekar tagját javasolja a Magyar Arany Érdemrend polgári tagozatára. A kitüntetési javaslat előterjesztését tartalmazó akta indoklásában valóban adminisztrációs hiba volt.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sajtó Főosztály)

Share This Story

Get our newsletter