kettő per kettő
kettő per kettő

Te mit mondanál Hoffmannak és Klinghammernek? HaHa fórum - vége

Illustration for article titled Te mit mondanál Hoffmannak és Klinghammernek? HaHa fórum - vége

Pénteken a Hallgatói Hálózat 20 aktivistája behatolt a Szalay utcai Emberi Erőforrások Minisztérimba. A tüntetők jelképesen lemondatták az EMMI vezetését, kifogásolták a jelenlegi kormány köz- és felsőoktatás politikáját, valamint a vasárnapi PDSZ demonstrációt reklámozták. Az akció kb. 2 órán keresztül tartott, mivel az EMMI megállapodást ajánlott a HaHásoknak, amit papíron is rögzítettek. Ennek értelmében Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár szerdán 8:30-ra várja a szervezet képviselőit az EMMI államtitkári tárgyalójába. A HaHa vasárnap a pedagógus tüntetésen jelentette be, hogy hétfőn 17:00-ra fórumot szervez az ELTE-BTK „A” épület 047-es termébe. Mivel az EMMI foglalásról és PDSZ tüntetésről is tudósítottunk ezért úgy érezzük itt is részt kell vennünk.

Advertisement
Advertisement

ÉLŐHALOTT:

[VÉGE]
19:48 Még mindig a tárgyalási taktikáról folyik a vita, de most sajnos mennem kell ezért befejezem a közvetítést.

Advertisement


19:41 Szavazás: "Keményen stílust" fogja képviselni a HaHa és ezen belül megszavazták, hogy szembesítéssel kezdik a tárgyalást.

19:39 megy a metázás az előző kettő kérdésről

19:38 Szavazás: Legyen-e erősen megkoreografált forgatókönyv? NEM
Csak irányelvek legyenek megadva a tárgyalóknak? IGEN

19:32 Marci még mindig irányelvnek az iróniát tartja és javasolja, hogy a tárgyalás végére legyen összehívva egy sajtótájékoztatót.

19:30 Fruzsina nagyon szembesítés párti már több perce sorolja a minisztériumi bullshitet.

19:29 Juli el tudja képzelni, hogy Rózsa az utolsó pillanatban bejelenti, hogy nem megy el vagy valaki más megy el helyette.

19:27 Misi szerint le kell szögezni, hogy valahogy ki kell őket zökkenteni az előre megírt szövegükből.

19:23 technikai kérdés: Ki megy a középsulisok részéről? Másik kérdés, hogy Rózsáékat meg lehetne kérdezni a diákhitelről is.

19:22 Tart a taktikáról való vita. Többen különböző javaslatokat fogalmaz meg, de mással dumáltam így lemaradtam.

19:20 Márk szerint nagyon erősen kézbe kell tartani a tárgyalást. Azt mondja nagyon komoly felkészítést igényel a tárgyalásra való felkészülés.

19:18 az egyik középiskolás lány azt mondta, hogy ne csak az egyetemi dolgokról menjen a szembesítés. Egy másik lány szerint nem lesz sikeres a dolog, mert ott nagyon tapasztalt manipulátorok fognak ülni. Fruzsi azt mondja ne beszéljük meg előre a dolgokat, hanem szavazzunk bizalmat azoknak akik menni fognak a tárgyalásra.

19:14 Karesz szerint az a lényeg azokat a valódia hazugságokkal (egyetemi autonómia, mindenki bekerül az egyetemre) kell szembesíteni az államtitkárt. Javaslatot tesz arra, hogy Gergő legyen a másik tagja a tárgyaló delegációnak.

19:13 Soma szerint a 6 pontot kell képviselni, egyébként most a taktikai kérdések megbeszélése zajlik.

19:09 Amíg nem történik nagyon semmi megtudtuk, hogy 698.500 forintba került a Összetartozás Dala!

19:07 Gergő Teczár Szilárdot javasolja a tárgyalódelegáció egyik tagjának, de csak este tudja megmondani, hogy tud-e menni.

19:03 Marci szerint szerdán az öniróniára kell koncentrálni, már megint egy videóról beszél, amit előzőleg leszavazott a fórum. Mihály szerint javaslatokkal kell odamenni, egy másik Misi szerint maximum a végén kell trollkodni.

18:58 Pár perc múlva kezdődik az "emberek, lefolyás, taktika" nevet viselő napirendi pont, már ki is ment a moderátor a táblához

18:45 15 perces cigiszünet, végre!

18:44 Különböző célok megszavazása:
Ki szerint kerüljön be a HaHa a kerekasztalba? Nem
Hat pont mellett érvelni? Igen
Troll videó készítése és közzététele? Nem
Legyen-e a felsőoktatási kerekasztal nyilvános? Igen
Bebizonyítani, hogy ezek hülyék? Igen

18:40 szavazás következik.

18:38 Fruzsi szerint el kell napolni a tárgyalást, mert szerda nagyon közel van. Az idősebb úr szerint teljesen nyilvános legyen a tárgylás, mert ez illik a HaHához. Erre a válasz, hogy a HaHa közzé fogja tenni mindent ami a szerdai tárgyaláson elhangzik.

18:36 Egy idősebb úr kérdezi, hogy ez az esemény a sajtó számára nyilvános lesz-e? A válasz, hogy lehet dokumentálni az eseményeket, de nem lesz jelen sajtó.

18:34 Ágnes javaslatai: felsőoktatási kerekasztal nyilvánosságra hozása, szembesítés - erre legyen felhatalmazva a tárgyalóbrigád.

18:32 Szilárd kérdezi mivel hatalmazzuk fel a tárgyaló HaHásokat? És még csak akkor legyen trollkodás, ha az államtitkár tolja a bullshitet.
Fruzsi azt mondja, hogy megtrollkodják a minisztérium emberei saját magukat.

18:31 szerint el kell énekelni a tárgyalóasztalnál az Összetartozás dalát.

18:30 Egyik fórumozó szerint a HaHának nagy felelőssége, mert bizonyos falakat áttört a közel múltban. Másik ember szerint, valami nagyon látványosat kell csinálni. Szilárd szerint nem kell halfejeket vinni, mert az előző ember megemlítette, hogy olyanokat kell vinni szerdán.

18:25 Fruzsi szerint, ha ez egy demokratikus jogállam, akkor állampolgári jog beleszólni a a közügyekben. Másik, hogy szerinte ugyanolyan bullshit lesz a tárgyalás lesz mint a a HÖOK-kal folytatott első tárgyalások.

18:24 Szilárd azt mondja, hogy ha bár a HaHa nem reprezentatív, ahogy ő megtudta a PDSZ sem reprezentatív (EMMI közlemény), de mégis szoktak tárgyalgatni velük.

18:20 Gergő javaslata szerint olyan dolgot kell csinálni ami uralja a közösségi médiát. Iván azt mondja meg kell beszélni, hogy mi legitimálja pontosan a HaHa-t. Erre az egyik fórumozó azt válaszolta, hogy nem érdekképviseletként kell meghatározni a HaHat, hanem ügyképviseletként.

Advertisement

18:17 Fórumozók szerint a 6. pontot kell képviselni, a másik az, hogy a fórum után kell írni egy emailt az EMMI-be leegyeztetni a részleteket.

18:15 Szilárd kérdezi ki legyen a célközönség? Első kérdése mit akarunk ott elérni? Második mit akarunk kívülre elérni? Szerinte mindenképpen meg kell próbálni a maximumot.

18:13 most kezdődik a 2. napirendi pont a "célok".

18:12 szavazás: A performanszot komolyan kezdjék e meg? A többség szerint igen!

18:10 Eszter szerint a végén kell valami akciót megcsinálni, másik felszólaló szerint meg kell szavaznia a fórumnak mi legyen az, Fruzsi még mindig azt javasolja, hogy ne használja a HaHa a tárgyalás szót, helyette a szembesítést. Egy fórumozó azt mondja, hogy fel kell készülni minden helyzetre pl.: ha az államtitkár azt kérdezi meg, hogy " és akkor ehelyett mit javasoltok?"

18:08 Szilárd azt mondja, nem ért egyet a Gergővel, mert igen is valamilyen formában hatni kell a kormányzatra.

18:07 Márk egy szintézist javasol, szembesítés plusz valamilyen akció a tárgyaláson.

18:06 Moderátor: most már csak javaslatokat akar hallani.

18:04 Papp Márton szólította fel a moderátor, aki csak úgy tudja elképzelni a szerdát, hogy egy komoly tárgyalás keretében üljön le a HaHa az EMMI-vel. Közben többen mondják haladjunk már. Gergő szerint találjunk ki valamilyen vizuális hatást, amit a sajtótájékoztatón nem tud elferdíteni egyik média sem.

18:00 Ágnes kérdezi " Ha pénteken kirúgtuk őket, akkor szerdán miért tárgyalunk velük?"

17:58 már megint a trollkodás jött fel témának.

17:55 Marci javasolja, hogy a HaHa menjen be és rúgja ki őket, de nagyon sokan radikális ellenvéleményen vannak. Szilárd szerint úgy kell tenni mintha normális országban élünk, egy olyan beszélgetést kell csinálni a HaHa és államtitkár között, hogy a HÖOK után kellemetlen helyzetben kell őket hozni.

17:53 Többek szerint várni kell arra, hogy az EMMI "ássa meg a saját sírját", vagyis tényekkel, adatokkal bele kell őket húzni a "csapdába", úgy mint a múltkori Sirályos találkozón a Doncsev államtitkárral. Komolyan kell venni a tárgyalást. Fruzsina Tóth Márta szerint nem a tárgyalás a megfelelő szó a szerdai eseményere, hanem a szembesítést kellene alkalmazni.

17:49 Gyuri nevű fórumozó szerint a szerdai tárgyalással valamennyire legitimálni lehet a HaHát és ez is már valamennyire siker lenne.

17:46 Szilárd szerint fontos tényező lett a HaHa december óta, szerinte érdemes küzdeni az államtitkár asszonynál, mert ha a kormány nagy ellenállásba ütközik akkor valamennyire meghátrál. Szerinte a HaHának más a szerepe a felsőoktatás körül kialakult helyzetben, mint a HÖOK-nak. Szerinte meg kell próbálni elérni azt, hogy nyilvánosak legyenek a felsőoktatási kerekasztal tárgyalásait.

17:43 Ágnes elmesélte a fórumozóknak, hogy jutottak el odáig pénteken, hogy Thaisz Miklós meginvitálja a HaHát a szerdai tárgyalásra.

17:41 Még mindig a trollkodás, nem trollkodás áll a középpontban.

17:38 pár fórumozó szerint valami vicces, trollos videót kell csinálni az EMMI tárgyalásról, de nagyon sokak szerint ez nem jó irány.

17:36 Egyre többen jönnek most már kb. 35-40 ember van bent. Egy felszólaló szerint egy jó videón keresztül lehet átadni a HaHa üzenetét.

17:34 Egyik fórumozó szerint olyan performanszot kell előadni, amivel saját maguk felé tudják terelni a közvéleményt, egy másik résztvevő szerint ki kell állni a hat pont mellett. Harmadik felszólaló szerint Klinghammer lenézi a társadalomtudományokat, Hoffmann pedig nem tudnának mit kezdeni, mert egy volt MSZMP tagról beszélünk.

17:30 Az első napirendi pontnál járunk " általános attitűd" a neve. A lényeg, hogy most a fórum résztvevői megbeszélik, milyen legyen a szerdai tárgyalás fő csapásirányai.

Advertisement

17:28 Az egyik felszólaló azt javasolja írni kellene egy blogbejegyzést, hogy abban elmagyarázzák a pénteki akció lényegét.

17:23 A résztvevők alapvetően jónak értékelik az EMMI elfoglalását. Most arról van szó, hogy lehet ezt lekommunikálni.

17:20 kb. 30-an vannak jelen. 0. napirendi pont a pénteki akció fogadtatása

17:10 Elkezdődött a fórum.

Share This Story

Get our newsletter