kettő per kettő
kettő per kettő
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tanulás és oktatásszervezés a neten

Illustration for article titled Tanulás és oktatásszervezés a neten

Az Európai Bizottság kezdeményezésére az Open Education Europa 2013 szeptemberében hozzáférést biztosít az Európai Nyitott Oktatásügyi Forrásokhoz. A portál az elearningeuropa.info portálon alapszik, 2002 óta aktív, célkitűzése hogy támogassa az oktatás átalakítását a modern technika felhasználásával. Jelenleg közel 38 000 regisztrált felhasználóval rendelkezik és átlagosan havi 55 000 megtekintést tudhat magáénak az oldal. Kulcsfontosságú fórummá vált az oktatás területén bekövetkező változások és fejlesztések közvetítésében.

Advertisement

Az Open Education Europa egy dinamikus felület, ami a nyílt forráskódú szoftverek segítségével készült, eszközöket biztosítva a kommunikációhoz, megosztásokhoz és hozzászólásokhoz.

A portál struktúrája 3 fő részből áll:

• A keresési rész, amely tartalmazza a MOOC-ket, egyéb tanfolyamokat, valamint a vezető európai intézmények Nyitott Oktatási Forrásanyagait biztosítja.

Advertisement

• A megosztás rész biztosítja a teret az oldal felhasználóinak (tudósok, oktatók, közpolitika-alkotók, hallgatók, és egyéb érintettek) hogy összekapcsolódhassanak egymással, megvitathassanak különböző oktatásügyi témákat blog oldalak, események megosztásával, valamint lehetőséget ad tematikus eszmecserékre is.

• A részletek szekció tartalmazza az eLearning Papers számait – a világ leggyakrabban látogatott oktatásügyi témájú és a legújabb technikai lehetőségeket bemutató online folyóiratát – ami teljeskörű bemutatást ad EU-s projektekről, kiemeli a legújabb híreket a nyitott oktatás területéről, valamint megjelenteti a releváns, legutóbb publikált tudományos cikkeket.

Advertisement

Az Open Education Europa portál fő célkitűzése, hogy összekapcsolja az összes létező Európai Nyitott Oktatási Forrásanyagok tárházát különböző nyelveken, hogy elérhetővé tegye azt a tanulni vágyók számára, valamint tanároknak és kutatóknak.

Share This Story

Get our newsletter