Borzalmas, viszont nagyon rasszista sz√≥viccet posztolt kar√°csonykor a Szegedi Tudom√°nyegyetem Term√©szettudom√°nyi √©s Informatikai Kar Hallgat√≥i √Ėnkorm√°nyzat√°nak eln√∂ke. H√©t m√°sik H√ĖK-√∂s vezetŇĎ pedig l√°jkolta. Update: Juh√°sz Tam√°s nem √©rzi g√°znak a posztot, a kari vezet√©s viszont bocs√°natk√©r√©sre sz√≥l√≠tja fel.

A fentebb l√°that√≥ fot√≥ az Egyes√ľlt √Āllamokban mŇĪk√∂dŇĎ Ku Klux Klan (KKK) nevŇĪ szervezet tagjait √°br√°zolja. A KKK a feh√©rek felsŇĎbbrendŇĪs√©g√©t hirdetŇĎ, anti-katolikus √©s antiszemita szervezet, amelynek mŇĪk√∂d√©s√©hez sz√°mos brut√°lis gyilkoss√°g is k√∂tŇĎdik. Juh√°sz Tam√°s, az SZTE TTIK H√ĖK eln√∂ke Kar√°csony napj√°n a k√∂vetkezŇĎ sz√∂veggel posztolta a k√©pet:

Sajnos, idén sem lesz már fehér karácsonyunk

Az eredeti publikus poszt itt l√°that√≥. Amennyiben Juh√°sz Tam√°s t√∂r√∂ln√© a posztot, k√©sz√≠tett√ľnk belŇĎle print screent is.

A posztot lájkolók névsora szintén érdekes:

Advertisement

Advertisement

A 27 l√°jkol√≥ k√∂z√∂tt az SZTE H√ĖK berkeiben j√°rtas szak√©rtŇĎnk a k√∂vetkezŇĎ H√ĖK-√∂s vezetŇĎket azonos√≠totta:

UPDATE

Juhász Tamás válasza delmagyar.hu kérdéseire:

A posztot viccnek sz√°ntam, √©s ez√©rt nem is √©rt negat√≠v kritika az ismerŇĎs√∂ktŇĎl. A posztb√≥l s√ľt az ir√≥nia, ha valakinek van oka rajta megs√©rtŇĎdni, az tal√°n a Ku Klux Klan, mert az ŇĎ korl√°tolts√°gukon nyugszik ‚Äď v√°laszolta e-mailen t√∂rt√©nt megkeres√©s√ľnkre az eln√∂k. Arra a k√©rd√©sre, hogy vezetŇĎ poz√≠ci√≥ban l√©vŇĎ fiatalk√©nt szerinte befoly√°solhatja-e m√°s hallgat√≥k gondolkod√°sm√≥dj√°t, azt v√°laszolta, ‚Äěnem gondolom, hogy nagyobb befoly√°ssal lenn√©k t√°rsaim gondolkod√°s√°ra, mint a filmek amiket n√©znek, a zene amit hallgatnak, vagy a k√∂nyvek amiket olvasnak.Nem k√≠v√°nok nagy fontoss√°got tulajdon√≠tani ennek az √ľgynek. A cikket jegyzŇĎ b√©rtollnok nem ismer. Akik √≠ratt√°k vele, azok pedig pontosan tudj√°k, hogy mennyire t√°vol √°ll tŇĎlem az a gondolkod√°sm√≥d, amit igyekeznek r√°m aggatni. Mindazon√°ltal, k√∂sz√∂n√∂m a Buci Maci magazin szintŇĪ kit√ľntetŇĎ figyelm√ľket.

Advertisement

A Term√©szettudom√°nyi √©s Informatika Kar VezetŇĎs√©ge al√°bbi k√∂zlem√©nyben reag√°lt:

Szomor√ļan √©rtes√ľlt√ľnk r√≥la, hogy Karunk H√ĖK eln√∂ke a h√≠rad√°sok szerint rasszista tartalm√ļ bejegyz√©st tett fel a szem√©lyes oldal√°ra, mellyel t√∂bb H√ĖK tag is egyet√©rtett. A Kar vezet√©se el√≠t√©li a diszkriminat√≠v tartalm√ļ bejegyz√©st √©s rem√©li, hogy az √©rintettek - akik egyben felelŇĎs k√∂zszereplŇĎk is - mielŇĎbb elt√°vol√≠tj√°k a sokak jogos felh√°borod√°s√°t kiv√°lt√≥ posztot √©s eln√©z√©st k√©rnek tett√ľk√©rt.

A reakci√≥ megjelen√©s√©t k√∂vetŇĎen a k√©rd√©ses poszt nyilv√°nosan m√°r nem √©rhetŇĎ el Juh√°sz Tam√°s facebook oldal√°n.