√Čppen kiposztoltam a nagykŇĎr√∂si vicces igazgat√≥v√°laszt√°sr√≥l sz√≥l√≥ cikkemet, amikor valaki √≠rt az √ĀO-nak, hogy a sz√©lesebb nyilv√°noss√°g el√©r√©se √©rdek√©ben √≠rjunk a szigetv√°ri fejlem√©nyekrŇĎl is. Jelenlegi igazgat√≥ vs k√ľlsŇĎs jel√∂lt, 80%-os t√°mogat√°s a jelenlegi vezetŇĎnek, m√©gsincs kinevez√©s.

Az elŇĎzŇĎ r√©szek tartalm√°b√≥l:

  • Egy j√°szs√°gi telep√ľl√©sen a helyi Fidesz erŇĎs embere, aki a cs√ļny√°n bukott polg√°rmester v√°laszt√°s (Fideszesk√©nt 2/3-1/3 ar√°nyban vesztett egy f√ľggetlennel szemben) ut√°n a helyi tanker√ľlet √ļjonnan kre√°lt vezetŇĎi sz√©k√©vel vigasztal√≥dhatott, benyomta iskolaigazgat√≥nak saj√°t ember√©t a tantest√ľlet v√°lasztottj√°val szemben. R√©szletek itt.
  • A k√∂zelben viszont eredm√©nytelen lett az igazgat√≥v√°laszt√°s egy szegreg√°ci√≥ miatt elmarasztalt iskol√°ban, hi√°ba t√°mogatta mindenki az egyik jel√∂ltet. R√©szletek itt.
  • A budapesti K√∂lcseyben plagiz√°lt az egyik p√°ly√°z√≥, aki r√°ad√°sul miniszt√©riumi dolgoz√≥, kor√°bban oszt√°lyvezetŇĎ is volt k√∂rnyezetv√©delmi ter√ľleten. Nem neveztek ki igazgat√≥t, hi√°ba kezdŇĎdik mindj√°rt a tan√©v √©s van egy l√°tsz√≥lag abszol√ļt alkalmas, mindenki √°ltal t√°mogatott jel√∂lt. R√©szletek itt.
  • NagykŇĎr√∂s√∂n m√°st t√°mogatott az √∂nkorm√°nyzat √©s m√°st a tantest√ľlet. Az egyik jel√∂lt Fideszes √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ, a m√°sik miniszt√©riumi fŇĎoszt√°lyvezetŇĎ. Az egyik m√∂g√∂tt ott a v√°rosi lobbi, a m√°siknak egy Jobbikosnak tŇĪnŇĎ lap obersovszkyzik. R√©szletek itt.

Advertisement

Szigetv√°ron, a Zr√≠nyiben kicsit hasonl√≥ a helyzet, mint j√°szap√°tiban, vagy tavaly saj√°t volt iskol√°mban, a budapesti Radn√≥tiban. Mindh√°rom helyen nagyon nagy t√°mogatotts√°got kapott a regn√°l√≥ igazgat√≥, de mivel a fenntart√≥nak nem tetszŇĎ d√∂nt√©s sz√ľletett, nem t√∂rt√©nt meg az iskol√°n bel√ľli nyertes kinevez√©se. A K√∂lcseyben is hasonl√≥ t√∂rt√©nt, csak ott egy r√©g√≥ta igazgat√≥helyettesk√©nt dolgoz√≥ tan√°rt szavaztak meg a dolgoz√≥k a miniszt√©riumnak nem tetszŇĎ m√≥don. A fenntart√≥i nem tetsz√©snek term√©szetesen lehetnek ak√°r legitim okai is, j√°szap√°tiban s√ļlyos szegreg√°ci√≥s v√°dak √©rt√©k az iskolavezet√©st, a Radn√≥tiban pedig nem volt igaz√°n erŇĎs a nyertes p√°ly√°zat, p√©ld√°ul semmilyen p√©nz√ľgyi koncepci√≥t nem tartalmazott.

A k√©t szigetv√°ri p√°ly√°z√≥ a P√©csen nevel√©si tan√°csad√≥k√©nt dolgoz√≥ Reichmesz √Ād√°m (p√°ly√°zata itt) √©s az iskola igazgat√≥ja, dr. Szab√≥ Attila (p√°ly√°zata itt) voltak. Szab√≥t t√°mogatta az iskola dolgoz√≥inak 80%-a, ennek ellen√©re lett eredm√©nytelen a p√°ly√°zat. A helyzetet nehez√≠ti, hogy n√©h√°ny napon bel√ľl m√°r dolgoznia k√©ne az √ļj igazgat√≥nak, √©s a jelenleg igazgat√≥ hi√°ny√°ban az iskol√°t vezetŇĎ igazgat√≥helyettesek megb√≠z√°sa is lej√°r a h√©ten.

A helyi oktat√°si √ľgyekben jelentŇĎs, b√°r nem teljesen vil√°gos m√©rt√©kŇĪ, befoly√°ssal b√≠rnak a tanker√ľleti vezetŇĎk. Szigetv√°ron a helyi √ļjs√°gnak k√ľld√∂tt po√©nos levelet Kalap√°ti Attila √Ād√°m tanker√ľleti igazgat√≥, aki mossa a kezeit.

Advertisement

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz r√°nk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. √Čs l√°jkojj√°' minket a Facebookon.