Elrontotta az √Āllami Nyomda az √°ltal√°nos iskolai bizony√≠tv√°nyokat. Nem a jegyek ker√ľltek bele elŇĎre az "√≠t√©letbe", csak egyes p√©ld√°nyokn√°l az oldalak √∂sszekeveredtek.

Inform√°ci√≥nk szerint egy teljes napi gy√°rtm√°ny selejtes bizony√≠tv√°ny ker√ľlt forgalomba, amelyekben t√∂bb √≠v hib√°san lett bek√∂tve, √∂sszekusz√°lva ezzel az oldalsz√°moz√°st. N√©vtelens√©get k√©rŇĎ forr√°sunk szerint a KLIK k√∂remailben h√≠vja fel a figyelmet a hib√°ra √©s k√©ri az int√©zm√©nyeket, hogy ellenŇĎrizz√©k, ker√ľlt-e hozz√°juk a rosszul √∂ssze√°ll√≠tott sorozatb√≥l √©s amennyiben ilyen p√©ld√°nnyal rendelkeznek, vegy√©k fel a kapcsolatot a nyomd√°val a csere √ľgy√©ben.

Advertisement

A probl√©ma az, hogy az iskol√°k z√∂m√©ben m√°r lezajlott a tan√©vz√°r√≥, √≠gy a hib√°s okiratok m√°r nagy val√≥sz√≠nŇĪs√©ggel kioszt√°sra ker√ľltek az elsŇĎs√∂knek. Az √°ltal√°nos iskolai bizony√≠t√°ny szigor√ļ sz√°mad√°s√ļ sorsz√°mozott dokumentum, amely k√∂zokiratnak sz√°m√≠t. EbbŇĎl ad√≥dik a k√©rd√©s, hogy mi√©rt a KLIK-nek kell kider√≠teni kihez, melyik sorozat ker√ľlt, hiszen a nyomdai rendel√©seket k√∂zvetlen√ľl az iskol√°k int√©zik, a KLIK csak j√≥v√°hagyja a megrendel√©shez kapcsol√≥d√≥ kifizet√©seket.

A visszavon√°s, az √ļj bizony√≠tv√°nyok megrendel√©se √©s kiad√°sa teh√°t t√∂bb, mint sima √ļjra√≠r√°s. A probl√©ma teljes rendez√©se minden bizonnyal szeptemberig is eltarthat, mivel az azonnali visszarendel√©s nem felt√©tlen√ľl lehets√©ges az indul√≥ ny√°ri sz√ľnetben. Egyes iskol√°kban csak √©vkezd√©skor szedik be √ļjra a ny√°rra kiadott dokumentumokat, √≠gy csak akkor lesz alkalom felm√©rni a hib√°s √°llom√°nyt.

Kép innen.

Cikk√ľnk kor√°bbi v√°ltozat√°ban √°ltal√°nos iskolai helyett k√∂z√©piskolai bizony√≠tv√°ny k√©pe szerepelt. A hib√°√©rt eln√©z√©st k√©r√ľnk.