Az X Kommunik√°ci√≥s K√∂zpont k√ľl√∂nf√©le t√°rsadalmi √ľgyek√© mellett a HaHa kommunik√°ci√≥j√°t is seg√≠tette - errŇĎl az XKK igazgat√≥ja, Varr√≥ Szilvia r√©szletesen besz√©lt is a 168 √ďr√°nak.

Leg√ļjabb klipkamp√°nyukban a romagyilkoss√°gokat id√©zik fel; az idŇĎz√≠t√©s k√©tszeresen is indokolt: j√∂vŇĎ p√©nteken lesz a roma holokauszt (pharrajimos) eml√©knapja (a kisl√©tai gyilkoss√°got is ekkor k√∂vett√©k el), √©s augusztus 6-√°n v√°rhat√≥ √≠t√©let a romagyilkosok per√©ben, nem utols√≥sorban az√©rt, mert 21-√©n lesz n√©gy √©ve, hogy elfogt√°k ŇĎket, √≠gy hi√°ba emelt√©k 2010-ben n√©gy √©vre a s√ļlyos bŇĪncslekm√©nyek eset√©ben alkalmazhat√≥ elŇĎzetes letart√≥ztat√°s idŇĎtartam√°t, szabadl√°bra kellene helyezni ŇĎket. (Aprop√≥: a TASZ most friss√≠tette a gyŇĪl√∂letbŇĪncselekm√©ny-kisk√°t√©j√°t, itt.)

Az XKK közleménye:

Budapesti mozik, a Telenor, a MŇĪv√©szetek V√∂lgye, a Terror H√°za √©s t√∂bb tucat civil szervezet, m√©dia vagy c√©g is csatlakozott ahhoz az orsz√°gos kezdem√©nyez√©shez, melynek keret√©ben augusztus m√°sodik√°n, a roma holokauszt eml√©knapj√°n levet√≠tik, vagy fel√ľleteiken nyilv√°noss√°gra hozz√°k a romagyilkoss√°gok √°ldozataira eml√©kezŇĎ kisfilmeket.

A Fullajt√°r Andrea, Gryllus Dorka, Kulka J√°nos √©s Nagy Zsolt fŇĎszerepl√©s√©vel k√©sz√ľlt p√°rperces spotokkal a kezdem√©nyezŇĎ X Kommunik√°ci√≥s K√∂zpont orsz√°gos m√©retŇĪ virtu√°lis megeml√©kez√©st ind√≠tott, hogy a tragikus esem√©nyek ne mer√ľljenek feled√©sbe.

2008 √©s 2009 k√∂z√∂tt hat roma ember, k√∂zt√ľk egy n√©gy√©ves gyermek vesztette √©let√©t, √©s t√∂bben s√ļlyosan megsebes√ľltek a rom√°k elleni t√°mad√°s-sorozatban. 2009 augusztus m√°sodik√°r√≥l harmadik√°ra virrad√≥ra gyilkolt√°k le Kisl√©t√°n Balogh M√°ri√°t, √©s sebes√≠tett√©k meg √©letvesz√©lyesen 13 √©ves kisl√°ny√°t. 64 √©vvel kor√°bban ugyanezen a napon, ugyanezekben az √≥r√°kban semmis√≠tettek meg t√∂bb ezer rom√°t Auschwitz-Birkenauban.

Arra k√©rj√ľk a szervezeteket, int√©zm√©nyeket √©s mag√°nszem√©lyeket, hogy augusztus 2-√°n vegyenek r√©szt a virtu√°lis megeml√©kez√©sben, √©s tegy√©k ki fel√ľleteikre, honlapjukra, FB-oldalukra a BŇĎr√ľk volt a bŇĪn√ľk sorozat egyik kisfilmj√©t, √≠gy eml√©kezve az √°ldozatokra. A k√©sz vide√≥kat j√ļlius v√©g√©n e-mailben k√ľldj√ľk. A szervezŇĎ X Kommunik√°ci√≥s K√∂zpont az√©rt j√∂tt l√©tre, hogy szoci√°lis, es√©lyegyenlŇĎs√©gi √©s egy√©b t√°rsadalmi √ľgyekben v√°ltoz√°sokat gener√°ljon.
K√©rj√ľk, hogy a csatlakoz√°s sz√°nd√©kukat jelezz√©k az al√°bbi e-mail c√≠men, hogy a szervezetet felt√ľntethess√ľk az esem√©ny oldal√°n: info@xkk.hu

K√∂sz√∂nj√ľk!

az X Kommunikációs Központ csapata

Nagycsécs

Tatárszentgyörgy

Kisléta

Tiszalök

Tatárszentgyörgy angolul

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz r√°nk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. √Čs l√°jkojj√°' minket a Facebookon.

Advertisement