Mai közlemény a kormány honlapjáról:

Megd√∂bben√©ssel √©rtes√ľltem r√≥la, hogy Orosz Ferencet, a Raoul Wallenberg Egyes√ľlet eln√∂k√©t 2013. √°prilis 28-√°n neon√°cik b√°ntalmazt√°k. Orosz Ferenc, akivel k√∂z√∂sen val√≥s√≠tottuk meg a Wallenberg Eml√©k√©vet, nem csak a FIDESZ egyik helyi szervezet√©nek alap√≠t√≥ja √©s igazi harcost√°rs, de r√©gi bar√°tja is mind Orb√°n Viktor minisztereln√∂knek, mind nekem.

A t√∂rt√©nteket m√©lys√©gesen el√≠t√©lem. Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszter √ļr biztos√≠totta a Korm√°ny tagjait arr√≥l, hogy minden erŇĎfesz√≠t√©st megtesz, hogy a tetteseket k√©zre ker√≠ts√©k.

Orosz Ferencet az√©rt √©rt√©k √ľt√©sek, mert felsz√≥lalt a gyŇĪl√∂letbesz√©d ellen. Mindez azonban nem t√°ntor√≠t el benn√ľnket att√≥l, sŇĎt, megerŇĎs√≠t abban, hogy a j√∂vŇĎben is a lehetŇĎ leghat√°rozottabban fell√©pj√ľnk a gyŇĪl√∂letkeltŇĎ besz√©d √©s cselekedetek minden megnyilv√°nul√°sa ellen. Az √ľt√©sek nem csak egy emberi jogok√©rt ki√°ll√≥ szervezet eln√∂k√©t, egy FIDESZ-tagot, hanem mindny√°junkat, minden j√≥√©rz√©sŇĪ magyar embert √©rtek.

Balog Zolt√°n
emberi erŇĎforr√°sok miniszter
e

(Emberi ErŇĎforr√°sok Miniszt√©riuma)