Uni-plus. Hallottatok már róla? Nem?! Hát mi sem. Pedig hiánypótló egy oldal. Minden friss gólya ismeri az érzést, hogy FELVETTEK…és most mi lesz? Kik is lesznek azok, akikkel igazából megkezdődik a nagybetűs élet!

Az uni-plusz oldala pont ezen próbál segíteni, egy helyre gyűjti az azonos szakokra felvett fiatalokat. Nem, ez nem az új Facebook, hiszen ha regisztrálsz, az oldalon belül szinte semmi tartalom nincs, csak három menüpont: Csoporttársak, Üzenőfal és Támogatók.

Advertisement

Na de hogy is találja meg a csoporttársainkat? A regisztrálásnál te állíthatod be, hogy hova is vettek fel, melyik egyetem melyik karának, melyik szakára. Nem, nincs lehetőség arra, hogy végig trollkodd az összes szakot, mert a regisztrálás után mindössze kétszer válthatsz csoportot.

Nem kell profilképet, meg adatokat feltöltened, ugyanis a rendszer összeköt a Facebook profiloddal, és annak a linkjét rakja be a csoporttársak menüpont alá. Így mindenki – nagy valószínűséggel – egy aktív felületen keresztül keresheti meg másikat. Az Üzenőfal sem belső fejlesztés, a Facebook kommentelés van mindössze integrálva a rendszerbe.

A tavalyi évben már tartottak egy próbaévet, letesztelendő az alkalmazás hasznosságát. Ennek eredménye:
- közel 10 000 regisztrált felhasználó, ebből több mint ezer az első négy órában
- napi 8000 oldalletöltés
- 200 ezer+ oldalletöltés összesen
- vidéki személyes csoporttárs-találkozók (Szeged, Debrecen, Győr, Miskolc), 2-400 diák részvételével

Az idei évben már komoly támogatókat is sikerült a Csoporttárskereső mögé állítani: FHB, ingatlan.com, Oxxo, Profiles International, Y generáció iskolaszövetkezet, MyPromo.

Advertisement

Próbáljátok ki, és írjátok meg véleményeteket levében (atlatszooktatas@gmail.com), Facebook-n, vagy itt kommentben.

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. És lájkojjá' minket a Facebookon.