"A tolerancia diktat√ļr√°ja" c√≠mmel k√∂sz√∂nt mindenkit a Heti V√°lasz a c√≠mlapj√°n, amit hogy megdobj√°k a lapelad√°st, m√©g gyorsan a facebookra is felt√∂lt√∂tt√©k Cover-photonak. De most komolyan, kell ennyire homof√≥bkodni, hogy azt is elfelejts√ľk, hogy am√ļgy a magyar kisebbs√©gek is kisebbs√©gek?

Toleranci√°t v√°runk el a k√∂rnyezŇĎ orsz√°gokt√≥l a magyar lakoss√°g helyzet√©nek kezel√©s√©ben, k√∂vetelj√ľk az amneszti√°t, √©s mondjuk ki, p√©ld√°ul egy rom√°n szempontj√°b√≥l √©ppen √ļgy vagyunk vesz√©lyesek a t√∂bbs√©gre, mint ahogyan a Heti V√°lasz most rekl√°mozza a homoszexu√°lisokat. M√©gis erŇĎszakoskodunk a kultur√°lis auton√≥mi√°√©rt, ami egy√©bk√©nt j√°r, √©ppen √ļgy, ahogy az auton√≥mia bizonyos form√°i a melegeket is megilletn√©k.

Komolyan nem lehet meg√©rteni, hogy a tolerancia am√ļgy √©ppen nem arr√≥l sz√≥l, hogy piedeszt√°ra emel√ľnk egy kisebbs√©get, hanem hogy megpr√≥b√°ljuk azt elfogadni √©s meg√©rteni? T√©nyleg annyira bonyolult ebbŇĎl nem politikai k√©rd√©st csin√°lni, hanem meghagyni annak, ami, vagyis egy k√∂z√©leti (!!!) vitat√©m√°nak, egy civil programnak?

Igen, borzalmas, hogy a liber√°lisok politikai nyer√©szked√©sbŇĎl lettek a meleg jogok √©lharcosai, de ugyanilyen haszonszerz√©s, amit a konzervat√≠v oldal mŇĪvel. Ne buzizzunk, ne homof√≥bozzunk, besz√©lgess√ľnk!

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz r√°nk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. √Čs l√°jkojj√°' minket a Facebookon.