November 17. a Nemzetk√∂zi Di√°knap, ugyanis 1939-ben Hitler ezen a napon sz√°molt le az ellene t√ľntetŇĎ cseh di√°kokkal, illetve 1989-ben Csehorsz√°gban ekkor kezdt√©k meg a di√°kok azt a t√ľntet√©ssorozatot, amelyet csak B√°rsonyos Forradalom n√©ven ismer√ľnk. Illetve Pusk√°s hal√°l√°nak is ma van az √©vfordul√≥ja, de ez kev√©sb√© fontos.

A jeles nap alkalm√°b√≥l a Hallgat√≥i H√°l√≥zat egy flashmobon szerette volna megmutatni mag√°t azzal, hogy a h√≠res "Organize!"-k√©pet (a h√°l√≥zat jel√©t) kirakja esernyŇĎbŇĎl a Moszkva (bocs√°nat: Sz√©ll K√°lm√°n) t√©rre.

K√∂r√ľlbel√ľl harminc-negyvenen vettek r√©szt az esem√©nyen, amelyet a Facebookon hirdettek meg, a HaHa aktivist√°kon k√≠v√ľl fŇĎleg idŇĎsebb tan√°rok, a H√≠vatlanul tagjai voltak itt. B√°r a hal nem volt t√∂k√©letes (legal√°bbis nem t√ļl j√≥k a k√©pek), az √ľzenet siker√ľlt, a kishalak megett√©k a nagyhalat. √ćgy n√©zett ki az esem√©ny:

Advertisement

Ez pedig a k√ľlf√∂ldi √∂tletgazda:

Advertisement

A vill√°mcsŇĎd√ľlet k√∂zben nem t√∂rt√©nt semmilyen komolyabb besz√≥l√°s nem volt, csak n√©h√°ny j√°r√≥kelŇĎ kiab√°lt ironikusan olyasmiket, hogy "√Čljen Bajnai!".