Javában zajlik a fideszközeli fiatalok éves fejtágítója, Tusványos - hivatalos nevén Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

Csak a tegnapi nap sor√°n olyan korszakos egy√©nis√©gek zsenij√©vel ismerkedhettek az erre fog√©konyak, mint p√©ld√°ul Semj√©n Zsolt, G. Fodor G√°bor, B√∂r√∂cz Istv√°n (MTVA, ex-III/III), de besz√©lt az √°ltalunk m√°r meg√©nekelt KŇĎr√∂si Csoma-√∂szt√∂nd√≠jasok list√°j√°n is feltŇĪnŇĎ Fidelitas-os Kurucz D√°niel is. A szt√°rvend√©g szombaton term√©szetesen maga a FŇĎn√∂k lesz. M√©g szerencse, hogy a korm√°nypropaganda nem ker√ľlt fel a designerdrogok C-list√°j√°ra, √≠gy full leg√°lban trippelhet a b√°lv√°nyosi nagy√©rdemŇĪ.

Sajnos tudósítóink nincsenek a helyszínen, pedig igazán nehéz volt ellenálni az oldalon található elmés és szívélyes invitálásnak, miszerint:

B√°r manaps√°g az infokommunik√°ci√≥s eszk√∂z√∂k fejlŇĎd√©s√©vel majd' mindenki egyszem√©lyes szerkesztŇĎs√©g (√©rtsd: minden mobiltelefonnal lehet f√©nyk√©pezni), √©s az alternat√≠v nyilv√°noss√°g √∂njel√∂lt papjai tizen√∂t m√°sodpercig fŇĎoldalas anyagokat posztolnak (olvasd: m√©g egy bloggernek is lehet relev√°ns v√©lem√©nye), az √ļjs√°g√≠r√≥k m√©gis fontosak sz√°munkra.

Advertisement

Ugyanitt az oldalszerkesztŇĎk felsorolj√°k az √ļjs√°g√≠r√≥k k√ľl√∂nf√©le v√°lfajait, de sajn√°latos m√≥don kihagyt√°k az olyan vissza√©l√©sszerŇĪ adatig√©nylŇĎket, mint amilyen az √Ātl√°tsz√≥ Oktat√°s g√°rd√°ja is. Pedig a Tusv√°nyost t√°mogat√≥ √°llami c√©gek, szervezetek √©s int√©zm√©nyek list√°j√°ra r√°tekintve szinte k√°pr√°zott a szemem, √©s m√°r elŇĎre g√∂rcs√∂lt a csukl√≥m att√≥l a nagyj√°b√≥l 70 adatig√©nyl√©stŇĎl, amit be kell majd adnom ahhoz, hogy legal√°bb hozz√°vetŇĎleges k√©p√ľnk legyen arr√≥l, ki mennyivel sz√°llt be a buliba. M√°r abban az esetben, ha a szervezŇĎk nem szeretn√©k √∂nk√©nt √©s dalolva √°tadni a t√°bor k√∂lts√©gvet√©s√©nek adatait, amint erre felk√©rtem ŇĎket.

Az ‚Äěalternat√≠v Fidelitas,‚ÄĚ azaz az ifj√ļkonzik is megszervezt√©k a maguk fesztiv√°lj√°t, amely Tranzit n√©ven fut (a Tranzitosokr√≥l a HVG.hu-n jelent meg tavaly egy informat√≠v cikk, kor√°bban R√©nyi P√°l D√°niel √©s V√°ri Gy√∂rgy a MaNcs-ban foglalkozott ezzel a k√∂rrel: itt √©s itt). B√°r a Tranzitosok honlapjukon csak a Magyar Post√°t t√ľntetik fel t√°mogat√≥k√©nt, annyit p√°r perces gugliz√°ssal is siker√ľlt kider√≠tenem, hogy szem√©rmesen hallgatnak arr√≥l az √∂tvenmilli√≥r√≥l, amivel a Minisztereln√∂ks√©g dobta meg ŇĎket, illetve az NKA k√©tmilli√≥j√°r√≥l is. √Čs ki tudja, m√©g mirŇĎl. Term√©szetesen nekik is feltett√ľk a k√©rd√©st, hogy ezt √≠gy most hogy.

A Tranzit √©s Tusv√°nyos term√©szetesen k√∂lcs√∂n√∂sen l√°vcsizz√°k egym√°st, B√∂sz√∂rm√©nyi-Nagy Gergely, a Tranzit fŇĎszervezŇĎje √©ppen ma fog elŇĎadni Tusv√°nyoson. B√°r a Tranzit progamj√°r√≥l m√©g nem sokat tudni, az biztos, hogy aki rajong a Magna cum Laude-√©rt vagy a Cs√≠k√©rt, az mindk√©t fesztiv√°lon megtekintheti a fell√©p√©s√ľket. A Tranziton fell√©p m√©g a Longstep is, amely olyan illusztris elŇĎad√≥kb√≥l √°ll, mint Demeter Szil√°rd (basszusgit√°r - TŇĎk√©s L√°szl√≥ volt irodaveztŇĎje, ex-EMNP ideol√≥gus), Stumpf Andr√°s (git√°r, vok√°l - Nyerges Zsolt Heti V√°lasz√°nak √©kk√∂ve) √©s Megadja G√°bor (git√°r - Jobbklikkes-KIM-es fŇĎmegmond√≥ember havi 450 brutt√≥√©rt: m√©g mondja valaki, hogy b√∂lcs√©szdiplom√°val nem lehet j√≥l kereseni!).

Advertisement

Kép innen.

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz r√°nk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. √Čs l√°jkojj√°' minket a Facebookon.