kettő per kettő
kettő per kettő
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nem tudjuk húzódik-e még az ELTE elleni per

Miután másodfokon, jogerősen is nyertünk az ELTE elleni információszabadság perben, már csak egy kérdés maradt: kér-e felülvizsgálatot az egyetem a Kúriától? Egyelőre nem tudjuk.

Illustration for article titled Nem tudjuk húzódik-e még az ELTE elleni per
Advertisement

Kérdésünkre, hogy tervezi-e az egyetem a felülvizsgálati indítvány benyújtását, ezt válaszolta Rónay Zoltán, az ELTE főtitkára:

Az ELTE semmiről nem kíván nyilatkozni mindaddig, amíg az írásba foglalt ítéletet nem kézbesíti a bíróság részére. Számításaink szerint erre előreláthatóan április első harmadában kerülhet sor, ugyanis a bíróságnak a március 11-i tárgyalástól számított 15 napon belül kell írásba foglalnia az ítéletet, majd ezt követően kerül csak sor a kézbesítésre.

Advertisement

Mi pedig csak ismételni tudjuk magunkat, amit már az első fokú győzelem után novemberben megírtunk a Miért lenne ciki az ELTE-nek, ha fellebbezne? című posztunkban:

Az ELTE eddig is szabadon dönthetett, hogy kiadja-e a HÖK-ös jutalmakra vonatkozó adatokat, vagy sem, ők úgy döntöttek, hogy szerintük nem tartozik a nyilvánosságra, hogy mondjuk mennyit költenek telefonra a HÖK-ös képviselők, ezért lett az egész ügyből per. Van egy nagy különbség viszont a nemrég megszületett elsőfokú ítélet [azóta a másodfokú ítélet is megszületett] előtti helyzet, és az azutáni helyzet közt. Ha az ELTE az ítélet előtt adta volna ki az adatokat, akkor ezért ő vállalja a felelősséget. Az ítélet után viszont nem.

Advertisement

A perben a TASZ ügyvédje, Pető Márk segített nekünk, és beavatkozóként lépett fel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH). Az ELTE-t havonta több millió forintért - ebben és más ügyekben - a jó kormányzati és HÖK-ös kapcsolatokkal rendelkező Jaczkovics ügyvédi iroda képviseli.

Advertisement

Kép innen.

Share This Story

Get our newsletter