"Sem hallgat√≥i, sem szakpolitikai k√©rd√©seket nem √©rint" DezsŇĎ Tam√°s d√©k√°n szerint az, hogy a Hallgat√≥i H√°l√≥zat a NAV k√∂r√ľl kialakult botr√°nyr√≥l tartana f√≥rumot, ez√©rt nem enged√©lyezi, hogy azt az ELTE BTK A047-es term√©ben tarts√°k.

T√≥th Fruzsina, a Hallgat√≥i H√°l√≥zat tagja elmondta, hogy a d√©k√°n annak ellen√©re d√∂nt√∂tt √≠gy, hogy tavasszal meg√°llapod√°s sz√ľletett arr√≥l, hogy az egyetemfoglal√°s befejez√©s√©t k√∂vetŇĎen rendszeres √©s nyilv√°nos f√≥rumokat tarthatnak a hallgat√≥k. DezsŇĎ Tam√°s a rendezv√©ny elŇĎtt egy nappal t√°j√©koztatta a szervezŇĎket arr√≥l, hogy a f√≥rum t√©m√°ja nem illik a B√∂lcs√©szettudom√°nyi Karra, ez√©rt nem enged√©lyezi annak megtart√°s√°t. A meg√°llapod√°sban nem szerepel, hogy milyen t√©m√°ban lehet f√≥rumot tartani - az 1. pont szerint a terem az ELTE hallgat√≥i √∂nszervezŇĎd√©se, hallgat√≥i f√≥rumok √©s szabadegyetemek c√©lj√°ra vehetŇĎ ig√©nybe.

A szervezŇĎk most √ļj helysz√≠nt keresnek a holnapi f√≥rumnak, ahol jelen lesz Horv√°th Andr√°s, a Nemzeti Ad√≥- √©s V√°mhivatal volt ellenŇĎrz√©si szakkoordin√°tora, aki nyilv√°noss√°gra hozta, hogy √©vente t√∂bb, mint ezermilli√°rd forintnyi √ĀFA-t nem fizetnek be egyes kereskedelmi l√°ncok √©s √©rdekcsoportok. Emellett az atlatszo.hu √©s a Transparency International szak√©rtŇĎi is a rendezv√©ny vend√©gei lesznek.