Ma juttatta el hozz√°nk sajt√≥k√∂zlem√©ny√©t az ELTE-√ĀJK Instruktori K√∂re, amelynek a h√©ten t√∂bb tagj√°t v√©tkesnek tal√°lt√°k a jogi kar g√≥lyat√°bor√°ban √©nekelt obszc√©n dalok miatt. Az Instruktori K√∂r eln√∂k√©t √©s k√©t tagj√°t k√©t f√©l√©vre, egy tagj√°t egy f√©l√©vre tiltott√°k el tanul√°nyai folytat√°s√°t√≥l. A k√∂zlem√©ny kiemeli, hogy a b√ľntet√©s p√©ld√°tlanul szigor√ļ √©s m√©ltatlan, k√ľl√∂n√∂sen annak f√©ny√©ben, hogy az egyetem vezet√©se m√°r r√©g√≥ta tiszt√°ban van azzal, hogy a g√≥lyt√°borokban milyen dalokat √©nekelnek. Ezt egy√©bk√©nt m√°s forr√°saink is megerŇĎs√≠tett√©k, k√©pmutat√≥nak tartva az elj√°r√°st.

Az Instruktori K√∂r k√∂zlem√©nye szerint a vizsg√°latb√≥l az der√ľlt ki, hogy nem is √©nekeltek oda nem illŇĎ dalokat. Ha pedig m√©gis, akkor sem besz√©lhet√ľnk √©nekeltet√©srŇĎl, csak az elsŇĎ √©ves hallgat√≥k lelkesed√©s√©rŇĎl:

A hivatalos vizsg√°lat sor√°n t√∂bb mint 150 g√≥lya megk√©rdez√©se ut√°n eleny√©szŇĎ kisebbs√©g erŇĎs√≠tette meg ‚Äěoda nem illŇĎ" dalok √©nekl√©s√©t √©s ezek k√∂z√ľl is sz√°mos v√°laszad√≥ hozz√°fŇĪzte, hogy val√≥j√°ban nem √©nekeltet√©srŇĎl volt sz√≥, hanem "a g√≥ly√°k √∂nk√©ntes, lelkesed√©sbŇĎl fakad√≥ √©nekl√©s√©rŇĎl", valamint a v√°laszad√≥k 100%-a c√°folta azt, hogy b√°rmilyen megal√°z√≥, szem√©lyis√©gi jogait s√©rtŇĎ, vagy szexu√°lis tartalm√ļ j√°t√©kra sor ker√ľlt volna a t√°bor sor√°n.

EbbŇĎl nem vil√°gos, hogy most akkor √©nekeltek-e vagy nem obszc√©n dalokat. Ugyanakkor az Instruktori K√∂r szerint ezeknek a vagy √©nekelt vagy nem √©nekelt, de semmik√©ppen sem √©nekeltetett daloknak t√∂bb √©vtizedes hagyom√°nya van:

A g√≥lyat√°borban √©nekelt kifog√°solt dalok nagy r√©sze (pl.: Jog√°szindul√≥) √©vtizedes hagyom√°nyokkal rendelkezŇĎ √©nekek, √©vtizedek √≥ta a g√≥lyat√°borok r√©szei, nem csak az ELTE √Āllam- √©s Jogtudom√°nyi Kar√°n. A mindenkori kari vezet√©s tudt√°val, tŇĪr√©se √©s hallgat√°sa mellett l√©teztek/l√©teznek.

Advertisement

Ha valaki nem tudná, hogy mi az a Jogászinduló, akkor itt a szövege, és egy videó:

Jogászinduló

Jog√°szok vagyunk mi fasza gyerekek

DŇĎlnek ut√°nunk a s√∂r√∂s √ľvegek

Az egyetem téren van egy iskola

De mi nem j√°runk oda soha, SOHA

K√∂r√ļton a TTK-sok

Meg a buzi közgazdászok

Kurva h√ľly√©k m√©gis tudj√°k

Hogy a b√∂lcs√©szek mind null√°k, NULL√ĀK

Jog√°szok vagyunk mi fasza gyerekek

TŇĎl√ľnk sz√°rmaznak a zabigyerekek

NŇĎ √©s pia n√°lunk megszokott dolog

Ez a legszebb mesters√©g, S√ČG, S√ČG, S√ČG

Szombat este hogyha fel√°ll a farkunk

Elmegy√ľnk a bord√©lyh√°zba √©s j√≥ nagyot baszunk

Kurv√°k sikong√°sa minket nem riaszt

Mert mi b√°tran nyomjuk a faszt, a FASZT, a FASZT

Hogyha már megbasztunk minden jó pinát

Let√∂r√∂lj√ľk faszunk v√©g√©t √©s √ļgy baszunk tov√°bb

Kurv√°k sikong√°sa minket nem riaszt

Mert mi b√°tran nyomjuk a faszt, a FASZT, a FASZT

Jog√°szok vagyunk mi a legjobb csajok

DŇĎlnek ut√°nunk a legjobb pasasok

H√ļs vagy v√©rfasz n√°lunk egyre megy

Csak ma éjjel legyen meg, MEG, MEG

Hogyha már leszoptunk minden jó faszit

Kinyalatunk minden jó puncit

Kurv√°k sikong√°sa minket nem riaszt

Mert mi b√°tran szopjuk a faszt, a FASZT, A FASZT

Advertisement