Az emberminiszt√©rium, √©s benne Hoffmann R√≥zsa elvt√°rsnŇĎ l√°that√≥lag nehezen kezelik, hogy m√°snak (hallgat√≥knak, di√°koknak, szakszervezeteknek) is van v√©lem√©ny√ľk az oktat√°sr√≥l. A p√©nteki EMMI-foglal√°s kapcs√°n a zajong√≥, f√©lelemkeltŇĎ, minŇĎs√≠thetetlen fiatalok egy csoportj√°r√≥l besz√©l. R√°ad√°sul azt sem lehet tudni, hogy mit k√∂vetelnek √©s ki k√ľldte ŇĎket. Nem legitimek, √©s nem is √©rdemes vel√ľk sz√≥ba√°llni. Ennek ellen√©re az √°llamtitk√°r m√©gis sz√≥ba √°ll majd ezekkel az alakokkal, a k√©zzel √≠rt meg√°llapod√°s szerint szerd√°n.

Mivel Hoffmann√©k r√°j√∂ttek, hogy milyen j√≥k ezek a vide√≥√ľzenetek, r√∂gt√∂n k√©sz√ľlt egy m√°sik is. Zircen, a pedag√≥gus napon (3333!) besz√©lt a pedag√≥gusokr√≥l, az orsz√°g gy√©m√°ntjair√≥l. A saj√°t oktat√°spolitik√°j√°nak dics√©rete, √©s a tehets√©ggondoz√°sr√≥l val√≥ bullshit mell√© itt is jutott ideje arra, hogy j√≥l beler√ļgjon a politikai ind√≠ttat√°sb√≥l (3333!) t√ľntetŇĎ szakszervezetkbe √©s h√°l√≥zatokba.

Advertisement

√Čnekelj√ľk egy√ľtt a barackf√°t, minden a legnagyobb rendben. Vagy k√ľldj√©tek be ti is k√©rd√©seiteket a szerdai t√°rgyal√°sra kommentben. Itt van n√©h√°ny gondolat√©bresztŇĎnek:

Advertisement

  • Klinghammer Istv√°n kor√°bban azt √°ll√≠totta, hogy a hallgat√≥i szerzŇĎd√©s nem demokratikus. M√°r √°llamtitk√°rk√©nt azonban azt mondta, hogy mor√°lis k√©rd√©s, hogy legyen hallgat√≥i szerzŇĎd√©s. Akkor most ne legyen hallgat√≥i szerzŇĎd√©s, mert nem demokratikus vagy legyen, mert mor√°lis k√©rd√©s?
  • Mi√©rt neveztek ki t√∂bb felsŇĎoktat√°si int√©zm√©ny √©l√©re is olyan rektort, akit leszavazott az int√©zm√©nyek szen√°tusa? P√©ld√°ul hogyan nevezhett√©k ki Szilv√°ssy Zolt√°n a Debreceni Egyetem rektor√°v√° √ļgy, hogy a szen√°tusi szavaz√°st ‚ÖĒ-‚Öď bukta el, √©s p√°ly√°zata olyan gyenge volt, hogy m√°r szen√°tusi szavaz√°sra is nehezen bocs√°tott√°k?
  • Ha √∂n√∂k kiemelten fontosnak tekintik a nemzeti felsŇĎoktat√°s √ľgy√©t, mi√©rt cs√∂kkent re√°l√©rt√©ken t√∂bb, mint egyharmad√°val a felsŇĎoktat√°s t√°mogat√°sa?