kettő per kettő
kettő per kettő

Nehezen definiálható, illegális, politikai indíttatású alakokkal tárgyalnak szerdán az EMMI-ben - Miről legyen szó?

Az emberminisztérium, és benne Hoffmann Rózsa elvtársnő láthatólag nehezen kezelik, hogy másnak (hallgatóknak, diákoknak, szakszervezeteknek) is van véleményük az oktatásról. A pénteki EMMI-foglalás kapcsán a zajongó, félelemkeltő, minősíthetetlen fiatalok egy csoportjáról beszél. Ráadásul azt sem lehet tudni, hogy mit követelnek és ki küldte őket. Nem legitimek, és nem is érdemes velük szóbaállni. Ennek ellenére az államtitkár mégis szóba áll majd ezekkel az alakokkal, a kézzel írt megállapodás szerint szerdán.

Advertisement

Mivel Hoffmannék rájöttek, hogy milyen jók ezek a videóüzenetek, rögtön készült egy másik is. Zircen, a pedagógus napon (3333!) beszélt a pedagógusokról, az ország gyémántjairól. A saját oktatáspolitikájának dicsérete, és a tehetséggondozásról való bullshit mellé itt is jutott ideje arra, hogy jól belerúgjon a politikai indíttatásból (3333!) tüntető szakszervezetkbe és hálózatokba.

Advertisement

Énekeljük együtt a barackfát, minden a legnagyobb rendben. Vagy küldjétek be ti is kérdéseiteket a szerdai tárgyalásra kommentben. Itt van néhány gondolatébresztőnek:

Advertisement
  • Klinghammer István korábban azt állította, hogy a hallgatói szerződés nem demokratikus. Már államtitkárként azonban azt mondta, hogy morális kérdés, hogy legyen hallgatói szerződés. Akkor most ne legyen hallgatói szerződés, mert nem demokratikus vagy legyen, mert morális kérdés?
  • Miért neveztek ki több felsőoktatási intézmény élére is olyan rektort, akit leszavazott az intézmények szenátusa? Például hogyan nevezhették ki Szilvássy Zoltán a Debreceni Egyetem rektorává úgy, hogy a szenátusi szavazást ⅔-⅓ bukta el, és pályázata olyan gyenge volt, hogy már szenátusi szavazásra is nehezen bocsátották?
  • Ha önök kiemelten fontosnak tekintik a nemzeti felsőoktatás ügyét, miért csökkent reálértéken több, mint egyharmadával a felsőoktatás támogatása?

Share This Story

Get our newsletter