kettő per kettő
kettő per kettő

Napi bullshit Klinghammertől

Illustration for article titled Napi bullshit Klinghammertől


Korábban blogunkon is megjelent két poszt arról, hogy a Misklolci Egyetemből kizárólag műszaki egyetem lesz. Az EMMI ezt ma bullshittel terhelt közleményben tagadja.

Advertisement
Advertisement

Blogunk egyedüliként közölte a Klinghammer államtitkár és Gilly Gyula nevével fémjelzett, a Felsőoktatási Kerekasztalnak (FK) küldött vitaanyagot. Az EMMI még mindig nem érezte szükségesnek sem a vitaanyag nyilvánosságra hozatalát, sem a tegnapi FK-ülésen történtek kommunikálását. Viszont ma közleményben minket vádol hazugsággal a miskolci egyetemmel kapcsolatban. Azonban az EMMI hazudik.

Advertisement

Természetesen nem érezzük feladatunknak, hogy véleményt mondjunk arról, hogy mennyire jók mondjuk a miskolci egyetem bölcsészképzései, bár nem lennénk meglepve, ha nem éppen világszínvonalon tolnák a posztmodern genderelméletet (,,hölgyek: sötét kosztüm, fehér blúz, kari sál", ,,urak: sötét öltöny, fehér ing, kari nyakkendő" - informál minket az ME BTK honlapja). Ugyanakkor az azért nem szép dolog az EMMI-től, hogy kb. szembe hazudja a polgárokat:

Példaként szerepel a Miskolci Egyetem a felsőoktatási stratégia vitaanyagában

A sajtóban megjelent értesülésekkel szemben a felsőoktatási stratégia vitaanyagában a Miskolci Egyetem a szaktudományi egyetemek kategóriájában példaként szerepel.

Ez a besorolás semmiféle utalást nem tartalmaz arra nézve, hogy az egyetem oktatott szakjait bármilyen kritika érné. Az autonómia keretében a jelentkező hallgatók száma alapján, illetve az egyetem szenátusa dönt a szakok életben maradásáról, vagy megszüntetéséről.

(Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság)

Nyilván könyebben eloszlathaná a kételyeket a vitaanyag Miskolccal kapcsolatos tartalmával az EMMI, ha nyilvánosságra hozná az anyagot. Már ha, az anyagban tényleg az szerepelne, amit mondanak. De nem ez szerepel:

Szakegyetemek: néhány képzési területen regionális, vagy több régióra kiterjedő, esetenként akár országos hatókörrel bírnak, saját szakterületükön kiemelkedő tudományos eredményekkel is rendelkeznek, azonban képzési és tudományos profiljuk viszonylag szűk, ezáltal egyedül – saját szűkebb szakterületeiket leszámítva – nincs esélyük intézményként világ élvonalához tartozni a nemzetközi minősítési, besorolási szempontok alapján. A teljesség igénye nélkül példaként a Miskolci, Veszprémi, Győri egyetemek említhetőek meg....

Advertisement

Avagy: ha azt mondom, hogy ,,a teljesség igénye nélkül a következő államtitkárok szeretnek bullshittelni: Klinghammer István, Hoffmann Rózsa...", akkor én sem mondtam véleményt az államtitkárokról?

Share This Story

Get our newsletter