Kor√°bban blogunkon is megjelent k√©t poszt arr√≥l, hogy a Misklolci EgyetembŇĎl kiz√°r√≥lag mŇĪszaki egyetem lesz. Az EMMI ezt ma bullshittel terhelt k√∂zlem√©nyben tagadja.

Advertisement

Blogunk egyed√ľlik√©nt k√∂z√∂lte a Klinghammer √°llamtitk√°r √©s Gilly Gyula nev√©vel f√©mjelzett, a FelsŇĎoktat√°si Kerekasztalnak (FK) k√ľld√∂tt vitaanyagot. Az EMMI m√©g mindig nem √©rezte sz√ľks√©gesnek sem a vitaanyag nyilv√°noss√°gra hozatal√°t, sem a tegnapi FK-√ľl√©sen t√∂rt√©ntek kommunik√°l√°s√°t. Viszont ma k√∂zlem√©nyben minket v√°dol hazugs√°ggal a miskolci egyetemmel kapcsolatban. Azonban az EMMI hazudik.

Advertisement

Term√©szetesen nem √©rezz√ľk feladatunknak, hogy v√©lem√©nyt mondjunk arr√≥l, hogy mennyire j√≥k mondjuk a miskolci egyetem b√∂lcs√©szk√©pz√©sei, b√°r nem lenn√©nk meglepve, ha nem √©ppen vil√°gsz√≠nvonalon toln√°k a posztmodern genderelm√©letet (,,h√∂lgyek: s√∂t√©t koszt√ľm, feh√©r bl√ļz, kari s√°l", ,,urak: s√∂t√©t √∂lt√∂ny, feh√©r ing, kari nyakkendŇĎ" - inform√°l minket az ME BTK honlapja). Ugyanakkor az az√©rt nem sz√©p dolog az EMMI-tŇĎl, hogy kb. szembe hazudja a polg√°rokat:

P√©ldak√©nt szerepel a Miskolci Egyetem a felsŇĎoktat√°si strat√©gia vitaanyag√°ban

A sajt√≥ban megjelent √©rtes√ľl√©sekkel szemben a felsŇĎoktat√°si strat√©gia vitaanyag√°ban a Miskolci Egyetem a szaktudom√°nyi egyetemek kateg√≥ri√°j√°ban p√©ldak√©nt szerepel.

Ez a besorol√°s semmif√©le utal√°st nem tartalmaz arra n√©zve, hogy az egyetem oktatott szakjait b√°rmilyen kritika √©rn√©. Az auton√≥mia keret√©ben a jelentkezŇĎ hallgat√≥k sz√°ma alapj√°n, illetve az egyetem szen√°tusa d√∂nt a szakok √©letben marad√°s√°r√≥l, vagy megsz√ľntet√©s√©rŇĎl.

(FelsŇĎoktat√°s√©rt FelelŇĎs √Āllamtitk√°rs√°g)

Nyilván könyebben eloszlathaná a kételyeket a vitaanyag Miskolccal kapcsolatos tartalmával az EMMI, ha nyilvánosságra hozná az anyagot. Már ha, az anyagban tényleg az szerepelne, amit mondanak. De nem ez szerepel:

Szakegyetemek: n√©h√°ny k√©pz√©si ter√ľleten region√°lis, vagy t√∂bb r√©gi√≥ra kiterjedŇĎ, esetenk√©nt ak√°r orsz√°gos hat√≥k√∂rrel b√≠rnak, saj√°t szakter√ľlet√ľk√∂n kiemelkedŇĎ tudom√°nyos eredm√©nyekkel is rendelkeznek, azonban k√©pz√©si √©s tudom√°nyos profiljuk viszonylag szŇĪk, ez√°ltal egyed√ľl ‚Äď saj√°t szŇĪkebb szakter√ľleteiket lesz√°m√≠tva ‚Äď nincs es√©ly√ľk int√©zm√©nyk√©nt vil√°g √©lvonal√°hoz tartozni a nemzetk√∂zi minŇĎs√≠t√©si, besorol√°si szempontok alapj√°n. A teljess√©g ig√©nye n√©lk√ľl p√©ldak√©nt a Miskolci, Veszpr√©mi, GyŇĎri egyetemek eml√≠thetŇĎek meg....

Advertisement

Avagy: ha azt mondom, hogy ,,a teljess√©g ig√©nye n√©lk√ľl a k√∂vetkezŇĎ √°llamtitk√°rok szeretnek bullshittelni: Klinghammer Istv√°n, Hoffmann R√≥zsa...", akkor √©n sem mondtam v√©lem√©nyt az √°llamtitk√°rokr√≥l?