kettő per kettő
kettő per kettő
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

UPDATE: HÖOK-mintával utasítják el az adatigénylést

A Miskolci Egyetem hallgatói önkormányzata a HÖOK sablonválasszal utasította el az egyik közérdekű adatigénylésünket. Íme a tegnap megírt sablonválasz a gyakorlatban!

Szabady Szabolcs, miskolci HÖK-elnök példáján mutatjuk be, hogy hogyan működik a gyakorlatban a HÖOK adatigénylést elutasító sablonválasza:

Illustration for article titled UPDATE: HÖOK-mintával utasítják el az adatigénylést
Advertisement

Mint megírtuk, a HÖOK sablonlevelet készített, amelyben a közérdekű adatigénylések elutasítására buzdítja az egyetemi hallgatói képviseleteket, arra hivatkozva, hogy a HÖK nem önálló jogi személy. A sablon szerint az igénylést a hallgatói önkormányzat helyett az egyetemhez kell beadni:

Tisztelt Újságíró Úr!

A kérésével kapcsolatban tájékoztatni kívánom, hogy az XYZ intézmény Hallgatói Önkormányzata az XYZ egyetem/főiskola szervezeti egységeként működik, nem önálló jogi személy, gazdálkodása az egyetem szabályai szerint történik. Mindezekből kifolyólag az Ön által megfogalmazott kérdésekre a választ az XYZ egyetem/főiskola rektori vezetése jogosult kiadni.

Kérem közlésem szíves tudomásulvételét!
Tisztelettel:
XYZ HÖK elnök

Advertisement

Az Infotörvény, viszont külön említi, hogy adatkezelő lehet a nem jogi személy szervezet is, szóval az a helyzet, hogy a HÖK-ök nem bújhatnak az atyáskodó egyetemek mögé, nekik is teljesíteniük kell a közérdekű adatigényléseket:

adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja

Advertisement

További részletek az előző posztban!

Kövessetek minket Facebookon és Twitteren!

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter