Miut√°n a 444.hu lehozta, hogy a korm√°ny √°ltal nemr√©giben kit√ľntetett K√°rp√°tia zenekar nem az a K√°rp√°tia zenekar, amelyikrŇĎl a korm√°ny √°ltal egy k√∂z√©rdekŇĪ adatig√©nyl√©sre adott v√°lasz sz√≥l (egy vissza√©l√©sszerŇĪen adatig√©nylŇĎ felebar√°tunk ugyanis megk√©rdezte a korm√°nyt, hogy mivel indokolj√°k a sz√©lsŇĎjobboldali K√°rp√°tia zenekara vezetŇĎj√©nek, a homof√≥b Petr√°s J√°nosnak a kit√ľntet√©s√©t), az √ĀO csapat√°val azon t√∂rt√ľk a fej√ľnket, hogy most akkor BaZ√≥√©k ink√°bb n√°cinak vagy ink√°bb h√ľly√©nek akarnak l√°tszani.

A logik√°nk a k√∂vetkezŇĎ volt: ha t√©nyleg a sz√©ljobber zenekart akart√°k kit√ľntetni, de azt√°n r√°j√∂ttek, hogy ez nem volt j√≥ √∂tlet, akkor most √ļgy csin√°lhatnak, mint akik nem n√°cik, csak h√ľly√©k, √©s eln√©zt√©k. A m√°sik verzi√≥nk az volt, hogy a Petr√°s-f√©le K√°rp√°ti√°t akart√°k kit√ľntetni, ami siker√ľlt is, csak most, az adatig√©nyl√©sre k√ľld√∂tt v√°laszn√°l n√©zt√©k be a dolgokat. A kettes verzi√≥ nyert: a korm√°ny t√©nyleg a homof√≥b Petr√°st akarta kit√ľntetni, de m√©g annyira h√ľly√©k is az emberminiszt√©riumban, hogy mivel nem volt meg az indokl√°s, a neten kerestek r√°... Egy instant klasszikus k√∂zlem√©ny az EMMI-tŇĎl:

2013. m√°rcius 15-√©n a Kit√ľntet√©si Bizottsag term√©szetesen tiszt√°ban volt azzal, hogy Petr√°s J√°nost, a K√°rp√°tia zenekar tagj√°t javasolja a Magyar Arany √Črdemrend polg√°ri tagozat√°ra. A kit√ľntet√©si javaslat elŇĎterjeszt√©s√©t tartalmaz√≥ akta indokl√°s√°ban val√≥ban adminisztr√°ci√≥s hiba volt.

(Emberi ErŇĎforr√°sok Miniszt√©riuma, Sajt√≥ FŇĎoszt√°ly)