A mai nap folyamán megint közérdekű adatigényléssel fordultam a Miskolci Egyetem felé. Kikértem az 5 millió forint alatti szerződések listáját. Miután az egyetem rektora ma közleményt adott ki, amiben leírta, hogy több irodát lezáratott az egyetemen belül, mert ahogy ő fogalmaz ,,A revizori vizsgálat lezárását megelőzően blogok áradata született – ezek névtelen szerzői egyetemi szerződéseket kiteregetve, köztük valótlan összefüggéseket vázolva keltik a Miskolci Egyetem, illetve annak korábbi és jelenlegi vezetői rossz hírét.". Itt kifejezetten rám gondolhatott, mert az utóbbi 1,5 hónapban én érdeklődtem a legintenzívebben az egyetemi szerződések után és amúgy meg kikérem magamnak, nem vagyok névtelen, mert 1. már voltam bent az egyetemen egy rektori megbízottnál, 2. a telefonszámomat és az email címemet is tudják, mert megadtam nekik, 3. az Átlátszó Oktatás blogra is a saját nevemmel publikálok. Egyébként az egyetemi forrásaimtól úgy értesültem, hogy az atlatszo.hu Miskolci Egyetemmel foglalkozó legutóbbi cikke, az egyetem vezetésénél eléggé kiverte a biztosítékot, de persze a rektor még mindig úgy gondolja, hogy ő ártatlan, ezért így fogalmazott a közleményében: ,,Időközben az egyetem legfelsőbb vezetőiről szóló, tendenciózusan összeállított, ártó szándékú híresztelések is napvilágot láttak" és persze a rektor meg akarja várni, hogy rendőrségi nyomozás véget érjen, hogy a ,,megnyugtató vége" legyen a felmerült gyanúnak.

Kedves Rektor Úr!
Jó persze megértem az álláspontját, ha nem akarja vállalni a felelősséget és inkább arra fogja, hogy az egyetem ellen indult rosszindulatú lejárató kampány, de meg kell nyugtatnom Önt, mert nem akarok lejáratni senkit és az egyetemet sem, csak tudni akarom az igazságot a Miskolci Egyetemmel kapcsolatban. Tudni akarom azt, hogy Ön miért takargatja a dolgokat, és ezek hogy járatjak le az egyetemet. És ha már beszélünk a felelősségről, akkor nem én voltam, aki első hivatalban töltött napján - szombaton! - a legjobb haverja cégével kötött szerződést arra hivatkozva, hogy ,,az idő rövidsége és mert az egyetem nem tekinti szakmai feladatának a diplomaátadó megszervezését." Ezért egy külsős céggel kötött szerződést ennek a nagyon bonyolult feladat elvégzésére, amit egyébként az egyetem éveken keresztül meg tudott csinálni maga is... A következő szerződést arra hivatkozva kötötték meg, hogy előre nem lehetett tudni, hogy pót diplomaátadóra kerül sor, ami persze előtte minden évben volt és az egyetem maga meg tudta szervezni.
Ennek a cégnek évek alatt összesen 30 millió közpénzt fizettek ki olyan munkáért, amit meg lehetett volna oldani házon belül, külsősök bevonása nélkül, de nem így történt és itt jön szembe a felelősség kedves rektor úr, el kell tudni számolni a múlttal a jelenben. És persze még lehetne taglalni a mutyikat, outsourcingokat, és persze fogom is! Annak ellenére, hogy a közadatigénylésért mostantól pénzt fog felszámolni nekem az egyetem, de nem baj, nem tántorít el, sőt motivál, mert én akarok lenni Miskolc első számú visszaélésszerű közadatigénylője!

üdv
Hava Nikita

ui.: várom a listát!