Hogy milyen egy √©jszaka a m√ļzeumban? H√°t semmilyen Ben Stilleres amerikai r√©m√°lomra nem kell sz√°m√≠tani. Ellenben t√∂megre, sikongat√≥ kisgyerekekre (akiknek √°gyban lenne a hely√ľk √©s nem egy szexista fot√≥ki√°ll√≠t√°son p√°r ekzampl) √©s t√ľrelmetlen nyugd√≠jas n√©nikre igen. Persze nem csak a k√©t sz√©lsŇĎs√©ges koroszt√°ly mutatta meg mag√°t, egyetemist√°kkal is √∂sszefutottam.

Kedves Hie√ľ (csak fonetikusan tudom le√≠rni a nev√©t mert vietn√°miul nem tudok) v√°laszolt n√©h√°ny k√©rd√©semre. Neki alapvetŇĎen tetszik a rendezv√©ny, csak iszony√ļ szerinte a t√∂meg.

Megk√©rdeztem tŇĎle azt is, hogy dr√°g√°llta-e a jegy √°r√°t. Szerinte egy√°ltal√°n nem durva az 1500 ft ez√©rt az eg√©sz√©rt. A bar√°tnŇĎje, Bee hozz√°tette, hogy rengeteg t√°rlatvezet√©st, elŇĎad√°st √©s bemutat√≥t is tartalmaz a jegy√°r.

G√°bor eddig m√©g csak a Sz√©pmŇĪv√©szetiben j√°rt, de tervezi, hogy megn√©zi a Ludwig M√ļzeumot (ez egy√©bk√©nt m√©g sokakat izgat, val√≥sz√≠nŇĪleg A Meztelen F√©rfi c. ki√°ll√≠t√°s miatt), de k√∂zbeiktat m√©g egy Andr√°ssy √ļti keleti m√ļzeumot, ahol olcs√≥ a b√ľf√©. Hurr√°, teljesen egyet√©rtek, √ļgyhogy vele tartok. Am√ļgyis im√°dom az indiait! ;)

Ehhez a m√ļzeumhoz az Andr√°ssy v√©g√©ig √°llt a sor, ez√©rt √ļgy d√∂nt√∂tt√ľnk, hogy belev√°gunk az √©jszak√°ba √©s tov√°bbrobogunk. √ötk√∂zben agg√≥dva figyelt√ľk az esŇĎfelhŇĎket √©s a sŇĪrŇĪ, horrorvill√°ml√°st. Ak√°rmi lesz is, megb√≠rk√≥zunk vele.

Advertisement

(Megjegyz√©s: soha ne sz√°lljatok fel a cs√°b√≠t√≥an ingyenes m√ļzeumbuszra ha nem akarj√°tok h√≥naljkuty√°k √©s alkoholszag√ļ tin√©dzserek keresztt√ľz√©ben tal√°lni magatokat. Komformist√°knak √ľzenem, hogy legal√°bb minden m√ļzeumhoz eljuttatja az embert.)

Mikor m√°r majdnem a Ludwig m√ļzeumhoz √©rt√ľnk, a H√ČV-en a prospektust b√∂ng√©szve kider√ľlt, hogy az Andr√°ssyn k√©t keleti m√ļzeum is van √©s ezek szerint a rosszat vizslattuk √©s √°lltunk elŇĎtte sorba... √ćgy ugrottak a 100 ftos Samosak √©s Chai latte-k. A franc egye meg! De sebaj, h√°tha a Ludwigban lesz n√©mi harapnival√≥.

Advertisement

A M√ľPa r√©szleg√©ben kialak√≠tott m√ļzeum elŇĎter√©ben gimnazista 500 Ft-os √≥rab√©r√©rt, laptopr√≥l dj-skedŇĎ tinik √©s m√©regdr√°ga b√ľf√© v√°rta az √©rdeklŇĎdŇĎket.

No, h√°t, a ludwigos meztelen f√©rfis ki√°ll√≠t√°s top h√°rmasa: 1.) Anna Jermolaewa: Fel/Le. // 2.) Louise Bourgeois: V√°rand√≥s f√©rfi // 3.) Franz kapfer: Nyom√°sgyakorl√°s a her√©kre. Ja, √©s el√©g furcsa l√°tv√°ny t√°rult szem√ľnk el√© egy csippend√©l sr√°c csillog√≥ boxeres densz√©vel a ki√°ll√≠t√°s kellŇĎs k√∂zep√©n. Igaz, hogy a f√©rfi akt a m√ļzeumi kontextusb√≥l kimaradozott a hossz√ļ √©vek sor√°n, de az√©rt erre az ember nincsen √ļgy felk√©sz√ľlve. Pl√°ne, hogy nulla zen√©re nyomta a cs√°v√≥, ki tudja m√©g meddig. Na, ez mondjuk mŇĪv√©szet!

Advertisement

Egy emelettel lejjebb egy emelettel lehangol√≥bb ki√°ll√≠t√°s v√°rja az √©rdeklŇĎdŇĎket. Pieter Hugo a Szahar√°t√≥l d√©lre k√©sz√≠ti fot√≥it. Ter√ľletenk√©nt tematiz√°lta k√©peit. Random alb√≠n√≥k, p√©nz√©rt hi√©n√°kkal fot√≥zkod√≥ orsz√°gj√°r√≥ elitcsapatok, egy bika t√ľdej√©t spont√°n kit√©pŇĎ fekete f√©rfi, AIDS-ben elhunyt halott arcok (n√©vvel?!) szerepeltek fot√≥in - t√∂bbek k√∂z√∂tt. Na, a "N√©pirt√°s" sz√≥cska l√°tt√°n kiszaladtam a b√ľf√©be. Ahol egy k√≥la √©s egy dobozos √ľd√≠t√≥ h√©tsz√°z szittyamagyar forintba ker√ľlt. H√°tezmi? -.-

Azt hiszem a k√©sz√ľlŇĎdŇĎ vihar elmossa az aftert. Vagy csak a f√°radt p√°ra. Mindenesetre √©n visszavonulok, tov√°bbi j√≥ n√©zelŇĎd√©st!

Advertisement

MEGJEGYZ√ČS 2.0: J√∂vŇĎre mindenkinek javaslom az elŇĎzetes felk√©sz√ľl√©st, hogy ne maradjon le a legjobb programokr√≥l, illetve a kocsival val√≥ k√∂zleked√©st, mert az ing√°z√°s √°ll√≠tom a legf√°raszt√≥bb r√©sze a tripnek. Hajr√°.

Kövessetek minket Facebookon és Twitteren!