kettő per kettő
kettő per kettő

Megoldódik a Bursa Hungarica ösztöndíjak ügye?

Illustration for article titled Megoldódik a Bursa Hungarica ösztöndíjak ügye?

Megoldódni látszik a Bursa Hungarica ösztöndíjak április óta húzódó ügye Pécsett. Ahogy korábban megírtuk, hetek óta nem érkezik meg a Pécsi Tudományegyetemhez az ösztöndíjak egy része. A késés azért volt kellemetlen, mert a jogosultság megállapításánál leírják, hogy várhatóan mikor lesz az első utalás (eddig március volt). Forrásaink szerint az online igénylésnek köszönhetően folyamatosan át tudták szerkeszteni a határidőt az illetékesek.

Advertisement

Az ügyben a Pécsi Tudományegyetem már korábban is kiadott egy állásfoglalást, miszerint az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnél van a hiba.

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a 2012/2013-as tanév II. félévében a Bursa ösztöndíjra jogosult Hallgatók listáját az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő még nem bocsátotta rendelkezésünkre.

Amint a tavaszi félévben jogosult Hallgatók listáját megkapjuk, azonnal megkezdjük az adatok feldolgozását, hogy mielőbb minden érintett megkapja a jogos juttatását.

Advertisement

Most azonban levelet kaptak az ösztöndíjra jogosultak, hogy bár még mindig nem utalták el az egyetemnek az ösztöndíjak fedezetét, az információk szerint ezt május 27-én pótolják az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnél.

A legfrissebb információk szerint erre a 2013. május 27-ével kezdődő héten kerülhet sor. Tájékoztatom arról, hogy amint ez megtörténik, soron kívül utaljuk azt az Ön Egységes Tanulmányi Rendszerben rögzített bankszámlájára.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter