kettő per kettő
kettő per kettő
Illustration for article titled Vélemény: Let the cicaharc go on

Tegnapi posztomra, melyben azt állítottam, hogy az Egyenlítő és az Átlátszó Goldenblogos versengése két médiakép harca (az egyik szerint az újságírók feladata az igazság felderítése, a közvélemény informálása és a politika ellenőrzése, a másik szerint a bloggerek feladata egy párt és/vagy ideológia reklámozása) ma újra reagált az Egyenlítő. Nem feltétlenül kéne válaszolnom, annak azonban nem örülök, hogy egyrészt tovább nyomatják a pártpaneleket, másrészt még le is hazugoznak.

Advertisement

Kedves Egyenlítő! Értjük mi, hogy a baloldalnak is megvan ugyanaz az a félőrülten Gyurcsányista és/vagy MSZP-s köre, amely igényli ezt a fajta kontentet. Azt a kontentet, ami kiszámíthatóan hozza ugyanazt: mindennap valami mocsok a Fideszről. és soha semmi, ami megkérdőjelezné, hogy nekünk Gyurcsányra és/vagy az MSZP-re van szükségünk. A kontent igény szerint fűszerezhető LMP/PM/E14-gyalázással, a valódi civil szféra basztatásával vagy akármi mással. De ti tényleg abban a világban szeretnétek élni, ahol a Helyi Thémán és Magyar Hírlapon agymosott fidiótá és Népszavával és ETV-vel táplálkozó maszop nyugdíjasok közösen állják körbe a középen verekedő Mesterházy Atit és Orbán Vityát, amíg Puch és Simicska kilopják a pénztárcáikat a zsebeikből?

Advertisement

Az eredeti cikk nagyjából annyit állított, hogy az Átlátszó egy valódi újságírókból álló oknyomozó lap, míg az Egyenlítő nem több a szocialista párt propagandagépezetének netes szárnyánál. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az Egyenlítő napi kapcsolatban van az MSZP politikusaival, akik tippeket adnak arra, hogy miket kell írniuk, reklámozzák a blogot, a párt irodáiban lehetett szavazni a blogra, de ami a legfontosabb: a nagyrészt álnéven írt blog mögött olyan Societasosok állnak, mint Németh Gábor és Oroszvári Péter. Már korábban is írtam: természetesen az MSZP-sek is írhatnak blogot, mint bárki más, de nem szép dolog, hogy úgy csinálnak, mintha egy ,,objektív", független blogot üzemeltetnének.

Az Egyenlítő válasza szerint az MSZP-s kapcsolatok emlegetése lényegében hazugság, vagy legalábbis lényegtelen, hiszen az Egyenlítő kapcsolatban áll ,,a Demokratikus Koalícióval, az Együtt-2014 PM-el, az LMP-vel, és számtalan civil mozgalommal is". Ez persze nem nagyon magyarázza, hogy a blog levelezőlistájára miért érkeznek meg rendszeresen MSZP-s politikusok üzenetei arról, hogy mit is kéne megírni, míg mondjuk nem nagyon láttunk LMP-s politikustól ilyen levelet. Az LMP-ről egyébként ezt sikerült összehozni:

„Sziasztok,

egy kicsit álljunk le az LMP ekézésével – ha javasolhatom – mert az a szintű fika amit tegnap a nyakukba toltunk könnyen kontra produktív lehet. Szerintem próbáljuk ki, hogy egy pár napig nem foglalkozunk velük, csak ha valami nagy dolog történik… Ne indítsunk új szavazást, ne osszunk meg cikkeket amik az LMP döntés ellen vagy mellett korteskednek. Várjuk ki mit hoz a következő néhány nap. Persze ha újabb balhé van, akkor mehet, ami a csövön kifér..

És köszönjük meg Bajnai Gordon halálos ölelését, még éppen időben nyírták ki az LMP-t J. (ha minden jól megy…)

Köszönöm,

OP”

Itt természetesen nem az LMP-t akarom védeni, csak szólok, hogy maradjunk a tényeknél: míg a blog abban reménykedik, hogy az LMP-t Bajnai kinyírja, addig mondjuk Török Zsolt simán beír a blognak, hogy miről legyen szó.

Advertisement

De tényleg: miről beszélünk, amikor a blog ilyeneket ír mai posztjában is:

Bizonyára számodra szörnyen izgalmas Török Zsolt vagy Szanyi Tibor témája, mi viszont, mivel pontosan tudjuk, mindkét ügyben mi történt - és messze nem az, amit Te is sejtetni próbálsz - egyszerűen ignoráltuk ezeket.Bizonyára meglepődsz most - az sem tisztünk, hogy védjük bármelyik pártot.

Advertisement

Igen, Szanyi kapitány esetében konkrétan hangfelvétel a voksturizmusról való ötletelésről, míg Török Zsolt esetében megvannak a cége által az MSZP-től kapott milliós megbízások. Nyilván ha az Egyenlítő jobban tudja, hogy mi történt, majd elmondja nekünk.

Az Egyenlítősök posztjukban arra kérnek, nézzem meg 4 éve miért alapították a blogot. Meg is néztem, és az derült ki, hogy a Fidesz hasonló bullshitágyúi ellen:

Összegyűltünk néhányan, mert úgy gondoljuk, hogy arcpirító az, amit a jobboldali média művel ma Magyarországon. Furcsán értelmezi a sajtószabadságot a Hír TV, a Magyar Nemzet, a Helyi Théma, a Magyar Hírlap, a Echo TV - csakhogy néhány példát említsünk.

Advertisement

Biztos amúgy sokat javult az Egyenlítő színvonala, de működésüket akkor azzal kezdték, hogy bemutatták mi volt Szíjjártó Péter szerepe a Zuschlag-ügyben. És tudják mi a vicc? Hogy most három és fél évvel később is azzal buzdítanak szavazásra, hogy ők azok, akik megcsípték a Zuschlag-ügyben Orbán csicskáját. A sztori lényege, hogy állítólag maga Szíjjártó is egyeztetett informálisan Zuschaggal. A jelenleg a NER egyik leggagyibb politikusaként működő Szíjjártóról ezt mi is simán el tudjuk képzelni, de hogy az ETV abban az ügyben, ahol még a szocialista kormányok idején is kénytelenek voltak letartóztatni és elítélni a fiktív tagszervezetes, tízmilliókat sikkasztó, a Holokauszt áldozatain viccelődő volt MSZP-s parlamenti képviselőt, ezt találja a legfontosabbnak, és nem mondjuk azt a kérdést: tényleg lenyomhatta-e úgy Zuschlag a bizniszt, hogy nem tudott róla sem a kormány, sem a párt felsőbb vezetése?

Ha ez sem érteti meg veletek miről beszélek, akkor végeztem, hagyom Simicskát meg Puchot dolgozni rajtatok.

Share This Story

Get our newsletter