Szombaton n√©h√°ny k√∂z√©piskol√°s, a Szabad Oktat√°s√©rt Demonstr√°ci√≥ szervezŇĎi akci√≥ztak a Papp L√°szl√≥ Budapest Sportar√©na elŇĎtt, ahonnan besz√°mol√≥juk szerint a biztons√°giak kik√ľldt√©k ŇĎket. Az elm√ļlt idŇĎszak oktat√°si reformjai elleni j√∂vŇĎ szombati demonstr√°ci√≥jukra akart√°k felh√≠vni a figyelmet, amelyhez t√∂bbek k√∂z√∂tt a K√∂zszolg√°lati Szakszervezetek Demonstr√°ci√≥s √©s Sztr√°jkbizotts√°ga (K√ĖZDEMOSZ) is csatlakozott.
Egy aktivista beszámolója következik:

"A helysz√≠nre √©rkezve a meg√©rkezett sajt√≥soknak szerett√ľnk volna interj√ļt adni, azonban a biztons√°gi szem√©lyzet √©rtes√≠tett minket, hogy nem fesz√≠thet ki ak√°rki ak√°rmilyen molin√≥t, megk√©rdezt√©k a szervezŇĎket, akik nem enged√©lyezt√©k, hogy mi ezt tegy√ľk, √©s tiltakoz√≥ akci√≥t tartsunk, ez√©rt az Ar√©na ker√≠t√©s√©n k√≠v√ľl kellett folytatnunk.
A pontjaink kifejt√©se, magyar√°zata hangzott el, illetve a legfŇĎbb probl√©m√°k √©s az ezekhez kapcsol√≥d√≥ p√©ld√°k: ahogyan a tanszabads√°g korl√°toz√°sa, a t√°rsadalmi munka alapvetŇĎen j√≥ √∂tlet√©nek rossz megval√≥s√≠t√°sa (pl. k√∂zmunk√°ztatj√°k a gyerekeket sz√ľlŇĎk elbocs√°t√°s√°val), az egyoldal√ļ √©s dogmatikus erk√∂lcstan-oktat√°s, a tan√°rok semmibe v√©tele, az oktat√°sban dolgoz√≥ egy√©b szem√©lyek fizet√©semel√©s√©nek teljes kihagy√°sa, a mindennapos testnevel√©s norm√°lis infrastrukt√ļr√°j√°nak hi√°nya, a forr√°skivon√°sok stb.
Id√©zt√ľnk ma d√©lelŇĎtt kik√ľld√∂tt sajt√≥k√∂zlem√©ny√ľnkbŇĎl is, valamint Mendrey L√°szl√≥ is ismertette a H√≠vatlanul H√°l√≥zat elk√©pzel√©s√©t arr√≥l, mit terveznek a demonstr√°ci√≥ra: a r√©sztvevŇĎket arra k√©rik, hozzanak magukkal 1-1 olyan tank√∂nyvet, amelyet az √ļj rendszerben nem haszn√°lhatnak "be van tiltva", tegy√©k a sz√≠npadra, √©s a H√≠vatlanul H√°l√≥zat majd gondoskodik a megfelelŇĎ helyre val√≥ eljuttat√°sukr√≥l."