kettő per kettő
kettő per kettő

Kövér kamu Szolzsenyicin-idézettel emlékezik a kitelepítettekre

Illustration for article titled Kövér kamu Szolzsenyicin-idézettel emlékezik a kitelepítettekre

Kövér Lászlónak köszönhetően tort ült az ostobaság és a történelemhamisítás a hortobágyi kitelepítettek emlékére rendezett megemlékezésen a hortobágyi ökumenikus templomban.

Advertisement

Olyan aranyköpéseket sikerült produkálnia a porlasztott Tamási-wannabe nyilast édeserdélybe exportáló házelnöknek, mint például: „A 20. század mély sebeket ütött Magyarországon, az első és a második világháború maradandó károkat okozott, és ennél csak egy rosszabb volt: az, amikor magyar fordult magyar ellen.” Egyes renegát vélemények szerint egyébként a magyarok más magyarok ellen való fordulása bekövetkezett már az első világháború után is, a másodikról nem is beszélve. Ja, és nem csak a nemzetközi szocializmus, hanem a törzsökös magyarság nevében is, hogy tetézzük még egy kicsit.

Illustration for article titled Kövér kamu Szolzsenyicin-idézettel emlékezik a kitelepítettekre
Advertisement

Forrás: http://orulunkvincent.blog.hu/2013/02/25/kom…

A közelmúltra áttérve a Zétényi-Takács törvényjavaslatot az akkori Fidesszel egyetemben nem megszavazó Kövér azt mondta: „A rendszerváltoztatáshoz (…), amelynek első húsz esztendejébe még az sem fért bele, hogy hitelesen deklaráltassanak a kommunizmus bűnei, hogy felelősségre vonassanak azok a konkrét személyek, akik az elvont eszme jegyében nagyon is konkrét bűnöket követtek el hús-vér emberek ellen”

Advertisement

A prímet mégis az akkor még Hírszerzős (emlékszik még valaki?) Tokfalvi által már öt éve leleplezett és az urbanlegends.hu kamuidézet-megamixének kommentjei közt is szereplő idézet vitte, miszerint: „Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.”

Igen kívánatos lenne, ha a magukat a történelem urainak képzelő politikusok, élükön Kövér Lászlóval lehetőleg igyekeznének nem megalázni és kihasználni az áldozatok emlékét történelmietlen kijelentésekkel és a magyar net mocsarában terjedő kamu idézettekkel. Szolzsenyicin éppenséggel írt bőven elég rosszat a kommunizmusról ahhoz, hogy a legutolsó beszédíró is könnyűszerrel válogathasson a hatásosabbnál hatásosabb idézetek közt. A kövéri kommunistázásra pedig két hibátlan válasz is született nemrégiben, lásd itt.

Advertisement

A fenti kép kamu (ld. a pecsétet), bár Kövér valóban az MSZMP KB Ifjúságkutató Intézetében, majd az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetében dolgozott.

Kövessetek minket Facebookon és Twitteren!

UPDATE 2013.06.22. 19:33: Úgy tűnik, a Fidesz-vezetőségből nem Kövér használta először nyilvánosan a kamuidézetet. Ahogy Tokfalvi tavaly megírta, már Lázár Jánosnak is sikerült elsütnie azt.

Share This Story

Get our newsletter