Klinghammer √°llamtitk√°r √©s elvt√°rsai munkalap√ļ, termelŇĎ, √©rt√©kteremtŇĎ √∂k√∂rs√©geit m√°r t√∂bb posztban t√°rgyalta blogunk. Most n√©h√°ny infografik√°val √©s egy k√ļl vide√≥val szeretn√©nk kedveskedni a nagyhatalm√ļ √°llamtitk√°rnak.

Vide√≥nk arr√≥l sz√≥l, hogy hogyan k√©sz√ľlnek a vil√°g egyik legfontosabb tech t√°rsas√°g√°nak, az Applenek a term√©kei. A dolog l√©nyege, hogy az alap, hogy vannak rohadt j√≥ m√©rn√∂keik √©s programoz√≥ik - ilyenjei sok c√©gnek vannak. De mi az a hozz√°adott plusz, amitŇĎl az Apple t√∂bb, mint a Samsung? Mi√©rt √≠r√≥dik ez a poszt egy Apple MacBookon √©s nem egy Albacomp PC-n? Mi√©rt telefon√°lok iPhoner√≥l, √©s nem mondjuk egy Magyarorsz√°gon gy√°rtott akkumul√°torral mŇĪk√∂dŇĎ als√≥kateg√≥ri√°s Noki√°n? Az√©rt, mert az Apple tervezŇĎi azon gondolkodnak, hogyan tehetŇĎ a felhaszn√°l√≥i √©lm√©ny t√∂k√©letess√©, egyszerŇĪv√©, √°t√©lhetŇĎv√©.

Advertisement

Mivel mi az√©rt alapvetŇĎen a t√©nyekben hisz√ľnk, l√°ssuk, hogyan mŇĪk√∂dik a munkaerŇĎpiac az Egyes√ľlt √Āllamokban, a vil√°g egyik leggazdagabb √©s leginnovat√≠vabb orsz√°g√°ban. Itt mindenki √ľtŇĎs infografik√°n n√©zheti meg, mi a helyzet. N√©h√°ny √©rdekess√©g:

  • Nem az sz√°m√≠t, hogy milyen szakra j√°rsz, hanem, hogy mit dolgozol. Egy modern, nagyon gyorsan v√°ltoz√≥ gazdas√°gban akkor tudsz sokat keresni, ha alkalmazkod√≥k√©pes vagy.
  • A szolg√°ltat√°si ter√ľleteken, p√©ld√°ul a p√©nz√ľgyi szektorban a legmagasabbak a keresetek, nem a ,,termelŇĎ" iparban.
  • A m√©rn√∂k√∂k k√∂z√ľl is a szoftverfejlesztŇĎk keresnek a legjobban.
  • Klinghammer√©k jobban tenn√©k, ha adatokkal bomb√°zn√°nak minket v√°rosi legend√°k helyett, egy ilyen weboldal j√≥ p√©lda lehet.

Advertisement