A zalaegerzegi helyzetrŇĎl sz√≥l√≥ cikk√ľnk k√©sztette arra olvas√≥nkat, hogy emailben √≠rja meg: Nagykanizs√°n is hasonl√≥an lassan p√∂r√∂gnek az esem√©nyek.

Advertisement

Azt kéri, tartsuk titokban kilétét:

√Čn a nagykanizsai helyzetrŇĎl szeretn√©k p√°r gondolatot megosztani , szem√©lyem k√©rem titokban tartani, nem szeretn√©m , ha retorzi√≥val √©ln√©nek velem szemben ez miatt.Mivel sajnos tudnak gondot okozni!

Emailj√©nek l√©nyege, hogy ,,hasonl√≥ a helyzet Nagykanizs√°n is mint Zalaegerszegen". Az ottani helyzetrŇĎl l√°sd szombati posztunkat. A nagykanizsai timeline ilyen volt:

  • Az √ļj √°ll√°sok, amelyek a t√∂bb elsŇĎ oszt√°ly ind√≠t√°s√°b√≥l √©s nyugd√≠jaz√°sb√≥l ad√≥dtak 15 fŇĎ , nem ker√ľltek idŇĎben meghirdet√©sre, tal√°n az orsz√°gban a legk√©sŇĎbb lettek meghirdetve. A tanker√ľlet vezetŇĎ t√∂bb (h√°romr√≥l tudok) tant√°rgyfeloszt√°ssal sem l√°tta √°t a helyzetet, √≠gy csak aug. 10 - √©n hirdette meg az √°ll√°sokat , aug. 29- i d√∂nt√©ssel, amely d√∂nt√©s csak aug. 30- √°n 1 √≥rakor sz√ľletett meg!!!
  • Ez azt eredm√©nyezte, hogy csak a tan√©vnyit√≥ √ľnnep√©lyen siker√ľlt az √ļj koll√©g√°kat a tantest√ľletnek √©s a sz√ľlŇĎknek bemutatni. A sz√ľlŇĎk felh√°borod√°sa jogos volt, azt se tudt√°k elsŇĎ oszt√°lyban ki tan√≠tja gyermek√ľket.
  • Itt se volt semmif√©le fel- √©s elŇĎk√©sz√≠t√©s. √ögy estek be az iskol√°kba szeptember 2-√°n. K√©rd√©s, kiket milyen szakmai kompetenci√°val v√°lasztottak ki , mivel ment a susmus h√°ny "h√°tszeles" volt.
  • Az egyik belv√°rosi iskola igazgat√≥ja m√©g aug. k√∂zep√©n nem tudta melyik terembe helyezi el az √ļj elsŇĎ oszt√°lyosokat. Persze arra volt ideje, hogy aug. 1-tŇĎl aug. 31-ig hat√°rozott idŇĎre kinevezze egyik kegyeltj√©t, hogy az egyik √°ll√°s meghirdet√©s n√©lk√ľl az √∂v√© lehessen. Milyen feladatra bizta meg ezen idŇĎ alatt, amikor az int√©zm√©nyben nem volt senki?
  • Az elutas√≠tott pedag√≥gusok ki√©rtes√≠t√©se szept. 2-√°n reggelig nem t√∂rt√©nt meg.Ennyit a kollegalit√°sr√≥l!
  • Sajnos sok a felh√°borod√°s , √©s igaz√°n nincs kihez fordulni az igazs√°gtalans√°gok miatt.

Advertisement

Az √°ll√°shirdet√©sek k√©sŇĎi megjelen√©se pl. itt ellenŇĎrizhetŇĎ.