A K√∂z√©piskolai H√°l√≥zat (KiHa) okt√≥ber 1-j√©n, kedden d√©lut√°n 4-tŇĎl tart egy "szimbolikus tesi√≥r√°t", m√©ghozz√° egy flashmob keretein bel√ľl a budapesti De√°k t√©ren.

Ahogy arr√≥l m√°r kor√°bban is besz√°moltunk, a mindennapos testnevel√©s technikai megval√≥s√≠t√°s√°ban komoly probl√©m√°kat tapasztalhatunk, hiszen nem lett megteremtve a sz√ľks√©ges infrastrukt√ļra a legt√∂bb iskol√°ban ahhoz, hogy t√©nyleg minden nap tudjanak tesizni a di√°kok. Pedig egy√©bk√©nt a testmozg√°s j√≥ dolog, √©s az alap √∂tlet nem volna rossz.

Ennyit az okokr√≥l, most pedig maga a flash mob: a facebook esem√©ny mellett egy vide√≥t is k√©sz√≠tett√ľnk, amely a h√≠res barackf√°s "Nemzeti √Ėsszetartoz√°s Dal√°val" kezdŇĎdik, de a v√©g√©n egy Kozmosz-sz√°m ugrik be, a kettŇĎ k√∂z√∂tt √©rezhetŇĎen nagy a kontraszt:A facebook-event le√≠r√°s√°ban a k√∂vetkezŇĎ olvashat√≥:

TESIZZ A DE√ĀKON A KIH√ĀVAL! - interakt√≠v flashmob

Ma egy átlagos kisiskolásnak heti 5 testnevelésórája van.

Ma egy √°tlagos iskol√°nak (legjobb esetben is) csak egy tornaterme van, √©s √©vfolyamonk√©nt minimum 60 di√°kja. A szerencs√©seknek megadatik, hogy legal√°bb heti h√°romszor tornateremben, v√°llalhat√≥ k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt soksz√≠nŇĪ, √©lvezetes torna√≥r√°n vegyen r√©szt. A t√∂bbiek cs√ļsz√≥s folyos√≥kon, meredek l√©pcsŇĎk√∂n r√≥j√°k a k√∂r√∂ket unottan √©s f√°sultan. R√°ad√°sul sokszor elŇĎfordul, hogy a nyugd√≠jaz√°sok √©s iskola-√∂sszevon√°sok, no meg a forr√°skivon√°sok miatt m√©g megfelelŇĎ mennyis√©gŇĪ tornatan√°r sem akad egy √°tlagos iskol√°ban.

√Čs ez csak a r√≥zsabokor teteje!

Hogy mi a baj m√©g? Tarts vel√ľnk, √©s megtudhatod!

A K√∂z√©piskolai H√°l√≥zat okt√≥ber 1-j√©n, kedden d√©lut√°n 4 √≥rakor nyilv√°nos testnevel√©s√≥r√°t tart a De√°k Ferenc t√©ren, mert nek√ľnk m√°r csak itt jutott hely.

Viselj k√©nyelmes feh√©r p√≥l√≥t, √©s s√∂t√©t nadr√°got, ez alapvetŇĎ sz√ľks√©glet a tesi√≥r√°n.

A flashmob keretein bel√ľl egy kis bemeleg√≠t√©s ut√°n "√°tkocogunk" az Astori√°ra, ahol a j√≥ torna√≥r√°hoz h√≠ven egy kis focival z√°rjuk a programot, hogy egyszer majd mi is olyan j√≥k lehess√ľnk, hogy valamelyik vadonat√ļj stadionban r√ļghassuk a bŇĎrt a k√©nyelmetlen, egys√≠k√ļ, esetenk√©nt balesetvesz√©lyes tesi√≥r√°k ut√°n.

Advertisement

Az eddigiek alapj√°n √©n nagyon tudom aj√°nlani a flash mob megtekint√©s√©t, vagy ak√°r a r√©szv√©telt is, egyes belsŇĎs inform√°ci√≥k alapj√°n √ļgy tudom, hogy az esem√©nyen nem csak a stadionhoz m√©lt√≥ futballt, hanem a R√≥zsa-fekvŇĎt√°masz, illetve a Marekn√©-fel√ľl√©st is el lehet majd saj√°t√≠tani. De elŇĎfordulhat, hogy t√©vedek...