Az eheti Magyar Narancsban arról az ügyvédi irodáról közölnek egy cikket, amelyik az ELTE-t is képviseli a HÖK gazdálkodásáról szóló információszabadság perben (erről részletesen az ÁJK HÖK Figyelő blogon). A cikk szerint a Jaczkovics Ügyvédi Iroda szoros kapcsolatot ápol a Hegyvidék (Budapest XII. kerület) önkormányzatával, és a Narancs szerint a megkötött szerződések elég furcsák és indokolatlannak is tűnnek. Egyébként általában ők képviselik az MTVA-t is az átlátszó.hu-val szemben, tehát az iroda jó ügyfeleket tud szerezni.

A munkák indokoltságát megítélni nem tudjuk, az ELTE mindenesetre havonta másfél millió forintot fizet a Jaczkovics Irodának "jogi szakértői és szaktanácsadói, jogi képviseleti tevékenységért" (harmadik oldal teteje). A Magyar Narancs közérdekű adatigénylésben kérte az ELTE-től ezt a szerződést, amint megkapják, kitesszük mi is.

A HÖK mindenhol ott van

Érdekes viszont, hogy a Jaczkovics irodát is egy volt HÖK-ös alapította. Az eheti Narancsból kiderül, hogy az irodát létrehozó Jaczkovics László a szegedi egyetemen volt HÖK-elnök, majd az országos szervezet alelnökévé vált.

Az ELTE keresetlevelét Jaczkovicséktól Hegedűs Eszter írta alá, a nulladik tárgyaláson egy ügyvédjelölt, Uhrin Eszter jelent meg.