A k√∂znevel√©s√©rt felelŇĎs √°llamtitk√°r, dr. Hoffmann R√≥zsa k√∂sz√∂nti a ballag√≥ di√°kokat.

Kedves Ballagó Diákok!

Kedves L√°nyok √©s Fi√ļk!

Sz√≠vbŇĎl k√∂sz√∂ntelek Benneteket ezen a ‚Äď sz√°motokra bizony√°ra ‚Äď felejthetetlen napon, ballag√°sotok √ľnnep√©n!

Milyen elgondolkodtat√≥ a ‚Äěballag√°s" szavunk... Benne rejlik a mozdulat, a kiindul√≥ pont √©s a c√©l: az iskol√°b√≥l kifel√©, a felnŇĎtt √©letbe. Lassan, megfontoltan, el-elt√∂prengve m√ļlton √©s j√∂vŇĎn, tal√°n szorongva, tal√°n magabiztosan, tal√°n a sz√≠v√ľnk m√©ly√©n m√°ris visszas√≠rva az eltelt √©veket, tal√°n komoly terveket sz√∂v√∂getve, esetleg csak ill√ļzi√≥kat kergetve.

Ahogy v√°ltoznak az idŇĎk, v√°ltoznak a c√©lok is. Manaps√°g a legt√∂bb k√∂z√©piskol√°snak m√°r a tov√°bbtanul√°s a k√∂vetkezŇĎ c√©l√°llom√°s. Amint tudj√°tok, az id√©n t√∂bb √°llami √∂szt√∂nd√≠jas di√°k tanulhat a fŇĎiskol√°kon √©s egyetemeken, mint tavaly. Nagy lehetŇĎs√©g, hogy k√ľl√∂n √∂szt√∂nd√≠jat √©lvezhetnek majd a tan√°rjel√∂ltek. A tan√°rk√©pz√©s meg√ļj√≠t√°sa a k√∂znevel√©s, √°tt√©telesen Magyarorsz√°g meg√ļjul√°s√°nak egyik tart√≥oszlopa. Ak√°rcsak a felfriss√ľlt szakk√©pz√©s. √Črdemes szakm√°t tanulni, nagy r√° a kereslet orsz√°gszerte. Igaz ez minden√ľtt: Sopront√≥l Z√°honyig √©s Kom√°romt√≥l Baj√°ig.

√Čs igaz Sz√©kesfeh√©rv√°rott is, ahol √ľnnepi l√©lekkel k√∂sz√∂ntik ‚Äď s vel√ľk egy√ľtt k√∂sz√∂nt√∂m √©n is ‚Äď a ballag√≥kat, a tan√°raikat, a sz√ľleiket. Az √ľnnepi l√©lekben ott rejlik a dicsŇĎs√©ges magyar m√ļlt, ott √©l tov√°bb a szentistv√°ni elk√∂telezetts√©g √©s √©rtelem az √°llamteremt√©sre √©s az orsz√°g megtart√°s√°ra, tov√°bb√∂r√∂k√≠t√©s√©re. √Čs ott rejlik a v√°gyott dicsŇĎs√©ges magyar jelen √©s j√∂vŇĎ, kedves Ballag√≥ Di√°kok, amely√©rt √©rdemes tanulni, √©rdemes di√°kolimpi√°kat nyerni, √©rdemes OKTV-kre k√©sz√ľlni ‚Äď ha kell, √©jt nappall√° t√©ve ‚Äď, √©rdemes √ļj√≠tani √©s feltal√°lni, r√∂viden: √©rdemes befektetni az egy√©ni j√∂vŇĎt√∂kbe √©s az orsz√°g j√∂vŇĎj√©be. K√∂sz√∂net √©rte k√∂z√ľletek azoknak, akik m√°r megtett√©k.

Advertisement

√Čs v√©g√ľl √©rdemes szeretni √©s tisztelni a sz√ľleiteket, a tan√°raitokat, az oszt√°lyt√°rsaitokat, a bar√°taitokat, a leendŇĎ gyermekeitek leendŇĎ √©desanyj√°t vagy √©desapj√°t. √Črdemes, mert √≠gy lesz az √©letetek boldog. √Čs nem utols√≥sorban az√©rt √©rdemes, mert √≠gy tudj√°tok megteremteni a j√∂vŇĎ Magyarorsz√°g√°t.

Szeretettel:

Dr. Hoffmann Rózsa
K√∂znevel√©s√©rt felelŇĎs √°llamtitk√°r