A miniszterelnöknek ma talán Hiller István exminiszter

Advertisement

is siker√ľlt fel√ľlm√ļlnia r√°di√≥mŇĪsor√°ban. Egy: Orb√°n Viktor mem√≥ri√°ja k√∂z√©pszerŇĪ, ugyanis ŇĎ tal√°lta ki a most lek√∂z√©pszerŇĪz√∂tt rendszert az √Ėtkertben. KettŇĎ: am√ļgy is h√ľlyes√©g a ponthat√°remelŇĎs duma.

Az Orb√°n nyilatkozat l√©nyege, ha j√≥l √©rtj√ľk, hogy id√©n t√ļl alacsonyak voltak a nemkeretsz√°mos ponthat√°rok, ez√©rt minden h√ľlye be tudott ker√ľlni az egyetemekre. Ez pedig nem j√≥, mert ugye a k√∂z√©pszer, pedig ott az elitet k√©pezz√ľk. Elvileg ez j√≥l hangzik: az egyetem t√©nyleg nem val√≥ mindenkinek, nem kell nek√ľnk annyi haszontalan √©rtelmis√©gi, menjenek ink√°bb szakmunk√°snak, stb. stb. Egyr√©szrŇĎl azonban ezt a rendszert Orb√°n tal√°lta ki, m√°sr√©szt a sz√°mok azt mutatj√°k, hogy megint h√ľlyes√©get besz√©l.

Eml√©keztek m√©g? Egy t√©li napon, a di√°kt√ľntet√©sek hat√°s√°ra Orb√°n Viktor minisztereln√∂k √ļgy d√∂nt√∂tt, hogy elmegy az √Ėtkert nevŇĪ romkocsm√°nak tŇĪnŇĎ int√©zm√©nybe, √©s ott Fidelitasos k√°derekkel k√°v√©zva kital√°lja, hogy m√©gis mi legyen a felsŇĎoktat√°ssal. √Čs hogy j√∂tt ki a Kedves VezetŇĎ a bulib√≥l? Jaja, hogy keretsz√°mok azok nem lesznek.

Advertisement

Vagyis: az √∂tletet, hogy 240 ponttal mindenki ker√ľlj√∂n be a felsŇĎoktat√°sba maga Orb√°n Viktor tal√°lta ki.

A magyarok a k√∂z√©pszerŇĪek vagy az 1995-√∂s √©vj√°rat?

De lenti infografik√°ink megmutatj√°k, hogy Orb√°n h√ľlyes√©g√©nek nem is ez a l√©nyege. Hanem az, hogy mivel l√°that√≥, hogy Magyarorsz√°gon nagyon kevesen vesznek r√©szt a felsŇĎoktat√°sban m√°s OECD-orsz√°gokhoz k√©pest √©s id√©n kb. annyian ker√ľltek be, mint kor√°bban mindig (kiv√©tel amikor tavaly megŇĎr√ľlt a korm√°ny), vagy a magyarok a k√∂z√©pszerŇĪek vagy az id√©n felv√©telizŇĎ 1995-√∂s √©vj√°rat. Azt pedig m√°r csak b√≥nusznak tessz√ľk hozz√°: Orb√°n vajon t√©nyleg azt hiszi, hogy amikor 326 a ponthat√°r, akkor minden felvett embernek 326 pontja lett?

Advertisement

Középszer | Infographics

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz r√°nk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. √Čs l√°jkojj√°' minket a Facebookon.