kettő per kettő

No igen, Hoffmann Rózsa "ikonikus" alakká vált főleg az utóbbi 1 évben, "figyelemfelhívó" oktatáspolitikájával. Ez nem is kérdés. De vajon a keddi kijelentése elszólás, vagy beismerés volt?

Oktatáspolitikájával már sok diákot, egyetemistát és oktatót cselekvésre késztetett a jelenlegi közoktatási államtitkár. Úgy tűnik, még mindig vannak olyanok, akik úgy gondolják: túl "rózsás" a helyzet.

Flash mob a Hősök terén

Szerda délután középiskolás diákok és tanárok egy csoportja demonstrált a Hősök terén, azért, mert a fejük felett döntenek a saját sorsukról, továbbá a véleménynyilvánítási szabadságuk sincs teljesen biztosítva, különösen igaz ez a tanárokra, akiket bekényszerítették szeptemberben a Nemzeti Pedagógus Karba.
Az eseményen én is részt vettem, néhány képet közlök, sokatmondóak.

Advertisement

(Képek forrása: Katona Csilla)

Hoffmann rosszul hazudik?

Kedd este az ATV-n, Havas Henrik műsorában (a videóban 13:10-től) Hoffmann azt mondta:

„A pedagógustársadalom és a társadalom többsége támogatja ezt az oktatáspolitikát, kérem hogy erre figyeljenek, az iskolák működnek, a gyerekeket nevelik a tanárok, a pedagógusok nagy többsége elégedetlen.”

Advertisement

Elgondolkodtatott, hogy az államtitkár véletlenül elszólta magát (Freudi elszólás a javából), vagy szándékosan mondta ezt, beismerően. Arra jutottam, hogy direkt nem mondana ellent önmagának a mondat 2 felében, hiszen mégiscsak annál nagyobb embernek tartja magát. Mindenesetre várom a tippeket arról, hogy ezt a bakit (?) hogyan fogja kimagyarázni...

Share This Story

Get our newsletter