No igen, Hoffmann R√≥zsa "ikonikus" alakk√° v√°lt fŇĎleg az ut√≥bbi 1 √©vben, "figyelemfelh√≠v√≥" oktat√°spolitik√°j√°val. Ez nem is k√©rd√©s. De vajon a keddi kijelent√©se elsz√≥l√°s, vagy beismer√©s volt?

Oktat√°spolitik√°j√°val m√°r sok di√°kot, egyetemist√°t √©s oktat√≥t cselekv√©sre k√©sztetett a jelenlegi k√∂zoktat√°si √°llamtitk√°r. √ögy tŇĪnik, m√©g mindig vannak olyanok, akik √ļgy gondolj√°k: t√ļl "r√≥zs√°s" a helyzet.

Flash mob a HŇĎs√∂k ter√©n

Szerda d√©lut√°n k√∂z√©piskol√°s di√°kok √©s tan√°rok egy csoportja demonstr√°lt a HŇĎs√∂k ter√©n, az√©rt, mert a fej√ľk felett d√∂ntenek a saj√°t sorsukr√≥l, tov√°bb√° a v√©lem√©nynyilv√°n√≠t√°si szabads√°guk sincs teljesen biztos√≠tva, k√ľl√∂n√∂sen igaz ez a tan√°rokra, akiket bek√©nyszer√≠tett√©k szeptemberben a Nemzeti Pedag√≥gus Karba.
Az eseményen én is részt vettem, néhány képet közlök, sokatmondóak.

Advertisement

(Képek forrása: Katona Csilla)

Hoffmann rosszul hazudik?

Kedd este az ATV-n, Havas Henrik mŇĪsor√°ban (a vide√≥ban 13:10-tŇĎl) Hoffmann azt mondta:

‚ÄěA pedag√≥gust√°rsadalom √©s a t√°rsadalom t√∂bbs√©ge t√°mogatja ezt az oktat√°spolitik√°t, k√©rem hogy erre figyeljenek, az iskol√°k mŇĪk√∂dnek, a gyerekeket nevelik a tan√°rok, a pedag√≥gusok nagy t√∂bbs√©ge el√©gedetlen.‚ÄĚ

Advertisement

Elgondolkodtatott, hogy az √°llamtitk√°r v√©letlen√ľl elsz√≥lta mag√°t (Freudi elsz√≥l√°s a jav√°b√≥l), vagy sz√°nd√©kosan mondta ezt, beismerŇĎen. Arra jutottam, hogy direkt nem mondana ellent √∂nmag√°nak a mondat 2 fel√©ben, hiszen m√©giscsak ann√°l nagyobb embernek tartja mag√°t. Mindenesetre v√°rom a tippeket arr√≥l, hogy ezt a bakit (?) hogyan fogja kimagyar√°zni...