A t√∂r√∂kb√°linti B√°lint M√°rton √Āltal√°nos Iskol√°ban ezekben a percekben v√°gja √°t a nemzeti sz√≠nŇĪ szalagot a minisztereln√∂k. √Āll√≠t√≥lag itt is lesz egy m√°sik tan√©vnyit√≥ d√©lut√°n. Viszont m√©g el√©g tan√°r sincs az iskol√°ban. √Āll√°shirdet√©s √©s r√©mh√≠rterjeszt√©s.

Advertisement

Egy hatvani √°ltal√°nos iskola vezetŇĎje r√©mh√≠rterjeszt√©ssel v√°dol minket, ugyanis azt √≠rtuk, hogy az iskol√°ban k√©t √©vnyit√≥ is lesz: ma reggel egy sima, ahova nem is kell √ľnneplŇĎben menni, √©s holnap d√©lut√°n f√©l 6-kor egy √ľnnep√©lyes, ahol maga Hoffmann R√≥zsa is ott lesz. B√°r az iskola honlapj√°n ma m√°r nem szerepel a mai eredeti √©vnyit√≥r√≥l sz√≥l√≥ h√≠r, gyan√≠that√≥, hogy az iskola k√©nytelen ma is megnyitni az √©vet, ha m√°r h√©tfŇĎn √©s kedden is tan√≠tani fognak tan√°rai. R√°ad√°sul az sem sz√©p dolog, hogy mik√∂zben az oktat√°si korm√°nyzat eg√©sznapos iskol√°r√≥l besz√©l meg arr√≥l, hogy a sz√ľlŇĎnek k√ľl√∂n k√©rv√©nyt kell majd beny√ļjtania, ha d√©lut√°n 4 elŇĎtt szeretn√© hazavinni a gyermek√©t, most minden tov√°bbi n√©lk√ľl rendelik el, hogy mindenki jelenjen meg √ľnneplŇĎben f√©l 6-kor. Arr√≥l m√©g nem is √≠rtunk: helyi tan√°r forr√°sunk szerint k√∂telezŇĎ fejt√°g√≠t√≥ is lesz a pedag√≥gusoknak Hoffmannal.

√ćgy l√°tta forr√°sunk a mai esem√©nyt:

Sz√≥val ma reggel 8 √≥rakor a "nem tan√©vnyit√≥n" az iskola udvar√°n felsorakozott az √∂sszes di√°k, n√©h√°ny sz√ľlŇĎ is jelen volt (mondjuk ezt az is indokolhatja, hogy n√°luk ma volt a tank√∂nyvoszt√°s). Az igazgat√≥nŇĎ kihangs√ļlyozta, hogy ez nem tan√©vnyit√≥ √ľnneps√©g, mert az holnap lesz, nem is mondott hossz√ļ besz√©det, de ismertette a v√°ltoz√°sokat (eg√©sz napos iskola, √ļj tantermek), felsorolta, melyik oszt√°lynak ki lesz az oszt√°lyfŇĎn√∂ke, bemutatta az √ļj koll√©g√°t stb. Sz√≥val √ļgy n√©zett ki a dolog, mint egy r√∂vid, √ľnneplŇĎ ruha mentes √©vnyit√≥.

Szint√©n mai h√≠r, hogy abban a t√∂r√∂kb√°linti iskol√°ba, ahol maga Orb√°n Viktor nyitotta ma az √©vet, √©s ahol azt k√©rt√©k, hogy mindenki vigye a tank√∂nyveit, √©s azokat a padra helyezve demonstr√°lja, hogy minden a legnagyobb rendben van a tank√∂nyvek k√∂r√ľl, m√©g mindig tan√°rokat keresnek. A Sz√°rnyas Fejvad√°szon is megjelent √°ll√°shirdet√©s szerint

T√∂r√∂kb√°linton a B√°lint M√°rton √Āltal√°nos Iskola √©s K√∂z√©piskola √ļj √©p√ľlet√©be azonnali kezd√©ssel keresnek tan√°rokat:

angol (k√∂z√©piskola √©s felsŇĎtagozat-k√∂z√©piskola)
n√©met (k√∂z√©piskola √©s felsŇĎtagozat-k√∂z√©piskola)
angol-francia (felsŇĎtagozat-k√∂z√©piskola)
matek-fizika (felsŇĎtagozat)
informatika (felsŇĎtagozat)
történelem-társadalomismeret (középiskola)
tanító magyar spec.koll.
tanító rajz spec.koll.

Az √∂nkorm√°nyzatt√≥l lehet, hogy kis b√©rkieg√©sz√≠t√©sre is sz√°m√≠thatnak a telep√ľl√©s√ľnk√∂n dolgoz√≥ tan√°rok, √≠gy √©rdemes tal√°n messzebbrŇĎl is kij√°rni ide dolgozni.

Jelentkez√©seket a k√∂vetkezŇĎ el√©rhetŇĎs√©geken v√°rnak:
balintsuli@torokbalint.hu H√©tfŇĎ d√©lut√°nt√≥l a 23/335-639 vagy 30/8529740-es telefonsz√°mokon is.

K√©rem, k√ľldj√©tek tov√°bb mindenkinek, akit √©rdekelhet a lehetŇĎs√©g vagy tud olyat, akit √©rinthet!

Advertisement

Mivel nem szeretn√©nk r√©mh√≠reket terjeszteni, megn√©zt√ľk a hivatalos √°ll√°shirdet√©seket is. R√∂vid keres√©ssel n√©gyet tal√°ltunk:

Egy√©bk√©nt √©rdemes keresg√©lni, a K√ĖZIG√ĀLL√ĀS port√°lon √ļgy l√°tjuk, t√∂bbsz√°z tan√°ri √°ll√°s bet√∂ltetlen m√©g.