kettő per kettő
kettő per kettő
Illustration for article titled Heti okosodás: TETT workshopok pina és LMBTQ témában

A Társaság egy Tudatos Társadalomért (TETT) csoport célja, hogy a passzív, egyáltalán nem érdeklődő – elsősorban fiatalabb – emberek aktivizálódjanak, felkapják a fejüket egy-egy eseményre, tényre, helyzetre, és reagáljanak rá vagy ha úgy tetszik, tegyenek is valamit. Schultz Nóri, gimnazista, aktivista ajánlója.

Advertisement

A pina-projekt

Illustration for article titled Heti okosodás: TETT workshopok pina és LMBTQ témában

A pina-projekt workshop témája a női szerepek jelenlegi redukálódására helyezi a hangsúlyt, hiszen lassan a nő képe a (pl. reklámokban, sorozatokban) mindössze a nemi szervük: szexuális célra illetve gyermekszülésre használhatóak. Hogy felhívjuk a figyelmet erre a tényre, pina alakú sütiket fogunk készíteni.


Ha megtetszett a program és van két órád, hogy a témáról beszélgess és elkészítsd saját, vagy álmaid pináját akkor téged is várunk szokatlan közösségi programunkra július 3-án 16 órától a Klauzál téren.

Az elkészült alkotásokat hazaviheted/elfogyaszthatod. Vegán darabokat is sütünk!

Változik-e az LMBTQ-emberek helyzete Magyarországon?

Illustration for article titled Heti okosodás: TETT workshopok pina és LMBTQ témában

Beszélgetésünk a fenti, címadó kérdésre próbál keresni - remélhetőleg pozitív irányú változásra utaló - választ. Fontos lenne, hogy minél több korosztály képviseltesse magát a fórumon, hiszen így rajzolódhat majd ki az LMBTQ-emberek elfogadásának idővel módosuló mintázata.

A coming out kérdése is előkerül majd, elsősorban a közvetlen környezet (család, barátok, munkahely, iskola) reakcióira, változásaira koncentrálva. Épp ezért olyan heteroszexuális és cisznemű embereket is várunk,akik átélték már barátjuk, családtagjuk előbújását - akár szexuális orientációjuk, akár nemi identitásuk feltárásáról van szó.

Ha téged is érdekel a fenti kérdés, gyere, mesélj nekünk, várunk július 5-én 19:30-tól a Bálint házban!

Előbújtál már? Ha nem, miért nem? Ha igen, hogyan reagáltak a környezetedben élők?

Hogyan befolyásolta évekkel ezelőtt és hogyan befolyásolja ma mindennapjaidat szexuális orientációd, nemi identitásod ?

Hasonló kérdésekre keressük majd a választ, rád is szükségünk van, hogy igazán érdekes legyen a kirajzolódó térkép!

Share This Story

Get our newsletter