Blogunk nemrĂ©giben nagy hĂŒlyesĂ©get Ă­rt, Ă©s sajnos miutĂĄn az Index is ĂĄtvette a hĂ­rt, egĂ©sz MagyarorszĂĄg tĂ©vedĂ©sben Ă©lt. Azt Ă­rtuk ugyanis, hogy Garbai ÁdĂĄm ELTE BTK HÖK bukta körzetĂ©t (orosz-ukrĂĄn) a nemrĂ©giben nagy sikerrel megrendezett vĂĄlasztĂĄsokon. TĂ©vedĂ©s, Garbai nem tĂșl jĂł vĂĄlasztĂĄsi eredmĂ©nyei ellenĂ©re is bekerĂŒlt a kĂ©pviseletbe, sƑt Ƒ maradhat a kari HÖK elnöke is. ElƑször is, mĂ©gegyszer a vĂĄlasztĂĄsi eredmĂ©nyek. Az orosz-ukrĂĄn körzetben 44 hallgatĂł szavazott, amely 33%-os rĂ©szvĂ©teli arĂĄny. KözĂŒlĂŒk 17-en, tehĂĄt a szavazĂłk 39%-a tĂĄmogatta Garbait. NĂĄla ketten is több szavazatot kaptak, egy jelölt 34-et. Ennek ellenĂ©re, mivel negyven hallgatĂł felett tĂ­z ember jut be a kĂ©pviseletbe (negyven alatt pedig öt), Garbai tovĂĄbbra is tag maradhat, miutĂĄn sikerĂŒlt megszereznie a vĂĄlasztĂĄsra jogosultak 13%-nak, 17 embernek a tĂĄmogatĂĄsĂĄt. GratulĂĄlunk, Ă©s remĂ©ljĂŒk HÖK-elnökkĂ©nt is tovĂĄbb szolgĂĄlja majd MagyarorszĂĄg legjobb karĂĄt.

Közben az ELTE BTK HaHa arra kĂ©ri Mezey Barna rektort, hogy hozza nyilvĂĄnossĂĄgra azokat a dokumentumokat, amelyek alapjĂĄul szoltĂĄltak az ELTE BTK HÖK felfĂŒggesztĂ©sĂ©nek megszĂŒntetĂ©sĂ©hez:

Az ELTE BTK HÖK felfĂŒggesztĂ©sĂ©nek hatĂĄlytalanĂ­tĂĄsa utĂĄn a HallgatĂłi HĂĄlĂłzat ELTE BTK az alĂĄbbi levĂ©llel fordult az egyetem vezetƑsĂ©gĂ©hez:

Tisztelt rektor Ășr, tisztelt Rektori EllenƑrzĂ©si ÖnĂĄllĂł OsztĂĄly!

Az ELTE BTK HÖK ĂĄltal közzĂ©tett Ă©s az ELTE rektora ĂĄltal szignĂĄlt dokumentum szerint az ELTE BTK HÖK felfĂŒggesztĂ©sĂ©nek hatĂĄlyon kĂ­vĂŒl helyezĂ©se sorĂĄn rektor Ășr elsƑsorban a REÖO jelentĂ©sĂ©re Ă©s intĂ©zkedĂ©si tervĂ©re tĂĄmaszkodott. Az elte.hu honlapon ugyanakkor csak a BTK HÖK ĂŒgyĂ©ben felĂĄllĂ­tott vizsgĂĄlĂłbizottsĂĄg jelentĂ©sĂ©t talĂĄltuk meg, a REÖO jelentĂ©sĂ©t Ă©s a jĂłvĂĄhagyott intĂ©zkedĂ©si tervet nem. Ezek a dokumentumok pedig minden bizonnyal lĂ©nyeges Ă©s az adataik biztonsĂĄgĂĄĂ©rt aggĂłdĂł hallgatĂłk szĂĄmĂĄra megnyugtatĂł informĂĄciĂłkat tartalmaznak, hiszen rektor Ășr ezek alapjĂĄn vĂĄltoztatta meg korĂĄbbi ĂĄllĂĄspontjĂĄt, Ă©s hatĂĄlytalanĂ­totta a felfĂŒggesztĂ©st mĂ©g a rendƑrsĂ©gi nyomozĂĄs lezĂĄrulta elƑtt. Fentiekre tekintettel kĂ©rjĂŒk, hogy a REÖO jelentĂ©sĂ©t Ă©s a jĂłvĂĄhagyott intĂ©zkedĂ©si tervet szĂ­veskedjenek szĂĄmunkra megkĂŒldeni Ă©s elĂ©rhetƑvĂ© tenni az egyetem összes polgĂĄra szĂĄmĂĄra.

Üdvözlettel,

HallgatĂłi HĂĄlĂłzat ELTE BTK