Nem csak Dr. Vill√°nyi L√°szl√≥ a SZIE GTK j√ļnius v√©g√©n t√°vozott d√©k√°nja helyezte el rokonait a karon. Dr. K√°poszta J√≥zsef jelenlegi d√©k√°nnak is vannak rokonai az egyetemen. Terjeng a belterj.

Az elŇĎzŇĎ r√©szek tartalm√°b√≥l:

  • A g√∂d√∂llŇĎi egyetemen rektor n√©lk√ľl indult a tan√©v, √©s √©rdekes rektorhelyetteseket neveztek ki √©rdekes elj√°r√°ssal. Egyetemi forr√°sunk szerint a h√°tt√©rben a Vid√©kfejleszt√©si Miniszt√©rium pr√≥b√°lja leny√ļlni az egyetemet. BŇĎvebben...
  • A g√∂d√∂llŇĎi egyetemen elszaladtak a fizet√©sek. Volt √©v, hogy a j√ļniusban t√°vozott rektor 60 milli√≥ forintot vitt haza, de d√©k√°ni szinten is volt 2 milli√≥s fizet√©s - ez a k√∂zszf√©ra fizet√©splafonja, t√∂bbet nem is kereshetett Dr. Vill√°nyi L√°szl√≥ d√©k√°n :(. Ef√∂l√∂tt ak√°r √©vi 10 milli√≥s jutalmat is lehetett kapni, egy k√∂zint√©zm√©nyben, gazdas√°gi v√°ls√°g idej√©n, felsŇĎoktat√°si p√©nzkivon√°sok idej√©n. BŇĎvebben...
  • A GTK k√ľl√∂n√∂sen probl√©m√°s volt: j√ļnius v√©g√©n t√°vozott az a Dr. Vill√°nyi L√°szl√≥ d√©k√°n, akinek n√©gy k√∂zeli rokona (k√©t l√°nya, s√≥gora √©s a s√≥gor√°nak fia) is a karon dolgozik. Ezen a karon t√∂bb √ļgynevezett ,,√ľgyvivŇĎ szak√©rtŇĎ" is dolgozik, k√∂z√ľl√∂k van aki 2-300 ezer forintot keres, van aki pedig 6-800 ezret vagy ak√°r 990 ezret. BŇĎvebben...
  • Amikor a fentieket megjelentett√ľk egy fizet√©si list√°val al√°t√°masztva, az egyetem jogtan√°csosa emailben k√©rte, hogy azonnal szedj√ľk le. Bejelent√©st tett a Nemzeti Adatv√©delmi √©s Inform√°ci√≥szabads√°g Hat√≥s√°gn√°l is. Szerint√ľnk itt bizony egy jogi sz√ľrkez√≥n√°r√≥l van sz√≥, r√©szletesen v√°laszoltunk neki azonban. BŇĎvebben...
  • Egy GyŇĎrffy Bal√°zs √°ltal Balog Zolt√°nnak k√ľld√∂tt email alapj√°n arr√≥l is besz√°moltunk, hogy agr√°rk√∂r√∂kben az egyetemi tan√°ri c√≠mmel nem rendelkezŇĎ P√≥ti P√©tert szerett√©k volna rektorr√° lobbizni, sikertelen√ľl. P√≥ti rektorhelyettes lett, √ļgy hogy az egyetemnek nem volt kinevezett rektora, √©s TŇĎzs√©r J√°nos ideiglenes int√©zm√©nyvezetŇĎi kinevez√©st kapott. BŇĎvebben...
  • Az egyetem kiakadt, hogy mi csak √ļgy posztolgatunk r√≥luk. BelsŇĎ vizsg√°lat indult, hogy m√©gis hogyan sziv√°roghattak ki inform√°ci√≥k. Viszont k√∂zben tov√°bbi elsz√°llt fizet√©sekrŇĎl is √≠rtunk: titk√°rnŇĎk √©s egy sofŇĎr kerestek 350-400 ezer forintot havonta. BŇĎvebben...

Advertisement

A mai epizód egy másik egyetemi családról szól: Káposztáékról.

Káposztáék

K√°poszta J√≥zsef GTK-d√©k√°n feles√©ge egy egyetemi Kft.-n√©l dolgozik. Unokah√ļga, Koll√°r Kitti K√°poszta int√©zet√©ben dolgozik. Van m√°s Koll√°r is a karon. A Nagy-csal√°d is kapcsol√≥dik a K√°poszta csal√°dhoz. Nagy Henrietta d√©k√°nhelyettes K√°poszta l√°ny√°nak keresztanyja. Nagy Henrietta h√ļga, Nagy Adrienn viszont K√°poszta int√©zet√©ben doktorandusz. Nagy√©k apja annak az egyetemi Kft-nek a koll√©gium√°ban dolgozik, amelyben K√°poszta feles√©ge is. Ok√©, ez √≠gy bonyolult, n√©zz√ľk r√©szletesebben.

Tehát van egyszer egy Prof. h. c. Dr. Káposzta József CSc, aki egyetemi docens, a Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési intézet igazgatója és a GTK dékánja. intézeti igazgató, egyetemi docens.

M√°sodszor, Prof. h. c. Dr. K√°poszta J√≥zsef CSc-nek van egy feles√©ge, K√°poszt√°n√© J√°ger √Čva. K√°poszt√°n√© a G√∂d√∂llŇĎi Agr√°rk√∂zpont K√∂zhaszn√ļ T√°rsas√°g (GAK Kht.) nevŇĪ c√©gn√©l marketing menedszer. Egy√©bk√©nt 2003-ban √©ppen K√°poszta int√©zet√©ben √≠rta diplomamunk√°j√°t.

Advertisement

Harmadszor, N√©medin√© Dr. Koll√°r Kitti, Prof. h. c. Dr. K√°poszta J√≥zsef CSc unokah√ļga tan√°rseg√©d a K√°poszta √°ltal vezetett karon.

Negyedszer, forr√°sunk szerint Nagy Henrietta, Prof. h. c. Dr. K√°poszta J√≥zsef CSc d√©k√°n helyettese egyben K√°poszta l√°ny√°nak keresztanyja. (Ezt az inform√°ci√≥nkat egyelŇĎre nem siker√ľlt m√°sodik forr√°sb√≥l megerŇĎs√≠ten√ľnk, de az biztosnak tŇĪnik, hogy k√∂zelebbi bar√°ts√°g van a k√©t csal√°d k√∂z√∂tt.)

Advertisement

√Ėt√∂dsz√∂r, Nagy Henrietta testv√©re, Nagy Adrienn a Prof. h. c. Dr. K√°poszta J√≥zsef CSc √°ltal vezetett Region√°lis Gazdas√°gtani √©s Vid√©kfejleszt√©si int√©zetben doktorandusz. Nem csak az int√©zet egyik doktorandusza, de mind K√°poszt√°nak, mind pedig Koll√°r Kittinek t√°rsszerzŇĎje √∂n√©letrajza szerint.

Hatodszor, forr√°sunk szerint Nagy Henrietta d√©k√°nhelyettes √©s Nagy Adrienn doktorandusz apja is az egyetem k√∂tel√©k√©ben dolgozik: az egyetem egyik koll√©gium√°ban. (Ezt az inform√°ci√≥nkat egyelŇĎre nem siker√ľlt m√°sodik forr√°sb√≥l megerŇĎs√≠ten√ľnk.)

Advertisement

Helyreigazítás

Ennek a posztnak egy kor√°bbi verzi√≥j√°ban utaltunk arra, hogy Dr. Koll√°r Csaba adjunktus is rokons√°gban √°llhat Koll√°r Kittivel √©s K√°poszta J√≥zsef d√©k√°nnal. Dr. Koll√°r Csaba adjunktus nem √°ll semilyen rokoni kapcsolatban sem Koll√°r Kittivel, sem K√°poszta J√≥zsef d√©k√°nnal. Ez√ļton is szeretn√©nk eln√©z√©st k√©rni az √©rintettektŇĎl.