Legut√≥bb j√ļnius elej√©n √≠rtunk a balatonalm√°di Magyar-Angol TannyelvŇĪ Gimn√°zium √©s Koll√©gium sag√°j√°r√≥l. Akkor √©ppen az der√ľlt ki, hogy a di√°kokat politikai n√©zeteik szerint list√°z√≥, majd Heller √Āgnes elŇĎad√°s√°t letilt√≥ igazgat√≥nŇĎ el√©g j√≥l fek√ľdt a Dun√°nt√ļli Reform√°tus Egyh√°zker√ľletn√©l ahhoz, hogy a patin√°s P√°pai Reform√°tus Koll√©gium Gimn√°zium√°nak igazgat√≥nŇĎj√©v√© v√°laszz√°k. Most a k√©ttannyelvŇĪ bel√©pett azon k√∂zoktat√°si int√©zm√©nyek sor√°ba, ahol a fenntart√≥ KLIK a sz√ľlŇĎk, a tantest√ľlet √©s az √∂nkorm√°nyzat v√©lem√©ny√©t figyelmen k√≠v√ľl hagyva puccsszerŇĪen √ļj igazgat√≥t nevezett ki.

A ‚ÄěPet√≠ci√≥ az Alm√°di Gimn√°zium√©rt‚ÄĚ Facebook-oldal√°n megjelent besz√°mol√≥ szerint egy √©ven bel√ľl harmadszorra ker√ľlt sor igazgat√≥v√°laszt√°sra. Az egyetlen - belsŇĎ - p√°ly√°z√≥, Dr. V√°rkuti Anna biol√≥giatan√°r, 22 √©ve tan√≠t az iskol√°ban, p√°ly√°zat√°t a tantest√ľlet 95%-a t√°mogatta, √©s hasonl√≥ ar√°nyban szavazott a k√∂zalkalmazotti munkak√∂z√∂ss√©g is. Emellett a p√°ly√°zatot egyhang√ļan t√°mogatta a di√°k√∂nkorm√°nyzatt√≥l kezdve a sz√ľlŇĎk√∂n √°t, az √∂sszes tan√°ri munkak√∂z√∂ss√©g √©s az √∂nkorm√°nyzat is.

Az elŇĎzŇĎ igazgat√≥ lemond√°si ideje miatt azonban √ļj igazgat√≥t csak szeptember 1-tŇĎl lehet kinevezni, √≠gy addig egy megb√≠zott igazgat√≥helyettes vezeti az iskol√°t, ami igencsak megnehez√≠ti a tan√©vre val√≥ felk√©sz√ľl√©st. Augusztus 5-√©n azonban a fenntart√≥ p√°ly√°zatot √≠rt ki h√°rom tan√°ri √°ll√°sra, melyek egy√©bk√©nt be vannak t√∂ltve. Az egyik p√°ly√°zatra m√°r a megjelen√©s elŇĎtt volt jelentkezŇĎ, akit fel akartak vetetni az igazgat√≥helyettessel mint megb√≠zott int√©zm√©nyvezetŇĎvel.

Ez a tan√°r szerd√°n, augusztus 21-√©n megjelent a a tan√©v alakul√≥ √©rtekezlet√©n, majd m√°snap k√∂z√∂lt√©k az int√©zm√©nyvezetŇĎvel, hogy az √ļjonan √©rkezett koll√©ga lesz az igazgat√≥helyettes szeptember 1-tŇĎl, annak ellen√©re, hogy int√©zm√©nyvezetŇĎi tapasztalta nincs, √©s csak most t√©rt vissza a GYES-rŇĎl, 6 √©v ut√°n. Teh√°t ha a miniszter nem tud majd v√°lasztani az egyetlen, szinte egyhang√ļ t√°mogat√°st √©lvezŇĎ igazgat√≥i p√°ly√°zat k√∂z√ľl, akkor a r√©gi-√ļj koll√©ga gyakorlatilag igazgat√≥i munkak√∂rbe katapult√°lhat.

Advertisement

Az elŇĎzŇĎ r√©szek tartalm√°b√≥l:

  • Egy j√°szs√°gi telep√ľl√©sen a helyi Fidesz erŇĎs embere, aki a cs√ļny√°n bukott polg√°rmester v√°laszt√°s (Fideszesk√©nt 2/3-1/3 ar√°nyban vesztett egy f√ľggetlennel szemben) ut√°n a helyi tanker√ľlet √ļjonnan kre√°lt vezetŇĎi sz√©k√©vel vigasztal√≥dhatott, benyomta iskolaigazgat√≥nak saj√°t ember√©t a tantest√ľlet v√°lasztottj√°val szemben. R√©szletek itt.
  • A k√∂zelben viszont eredm√©nytelen lett az igazgat√≥v√°laszt√°s egy szegreg√°ci√≥ miatt elmarasztalt iskol√°ban, hi√°ba t√°mogatta mindenki az egyik jel√∂ltet. R√©szletek itt.
  • A budapesti K√∂lcseyben plagiz√°lt az egyik p√°ly√°z√≥, aki r√°ad√°sul miniszt√©riumi dolgoz√≥, kor√°bban oszt√°lyvezetŇĎ is volt k√∂rnyezetv√©delmi ter√ľleten. Nem neveztek ki igazgat√≥t, hi√°ba kezdŇĎdik mindj√°rt a tan√©v √©s van egy l√°tsz√≥lag abszol√ļt alkalmas, mindenki √°ltal t√°mogatott jel√∂lt. R√©szletek itt.
  • NagykŇĎr√∂s√∂n m√°st t√°mogatott az √∂nkorm√°nyzat √©s m√°st a tantest√ľlet. Az egyik jel√∂lt Fideszes √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ, a m√°sik miniszt√©riumi fŇĎoszt√°lyvezetŇĎ. Az egyik m√∂g√∂tt ott a v√°rosi lobbi, a m√°siknak egy Jobbikosnak tŇĪnŇĎ lap obersovszkyzik. R√©szletek itt.
  • Szigetv√°ron a jelenleg hivatalban l√©vŇĎ igazgat√≥t az iskola dolgoz√≥nak 80%-a t√°mogatta, de a p√°ly√°zatot eredm√©nytelennek nyilv√°n√≠tott√°k. R√©szletek itt.
  • V√°lon a polg√°rmester feles√©ge annak ellen√©re jutott igazgat√≥i kinevez√©shez, hogy a tantest√ľleti szavaz√°son 50% alatti t√°mogat√°st kapott. Viszont a csal√°d K√∂v√©r L√°szl√≥val is j√≥ kapcsolatot √°pol: az igazgat√≥v√° kinevezett feles√©g √©vfolyamt√°rsa volt K√∂v√©r feles√©g√©nek, √©s a bajszos h√°zeln√∂k a gyermek√ľk keresztapja. R√©szletek itt.
  • Teljes hogyvolt h√°tt√©rinf√≥kkal az Index j√≥volt√°b√≥l itt
  • Pilisen pl√°giumgyan√ļs p√°ly√°zattal indult √©s nyert az egyik igazgat√≥-jel√∂lt

L√°jkojj√°' minket a Facebookon.