Törökországban a rendőrség brutálisan veri le az egyetemisták tüntetéseit, eddig több ezren sérültek meg, négyen meg is haltak. A Fidesz gazdasági tárgyalásokat folytat az országgal, úgyhogy szerintük "Törökország működő demokrácia".

Mondjuk szerintünk az nem demokrácia, ahol ilyen brutális képeket lehet készíteni a rendőrségi akciókról. A 444 foglalta össze elég jól.

A Fideszt 2006-ban, teljesen jogosan zavarta a rendőri brutalitás, ehhez képest most olyat képes nyilatkozni Németh Zsolt, hogy:

A magyar kormány bízik a török demokrácia erejében, és támogatja az ankarai vezetést a belpolitikai fejleményeket illetően. Az utcai demonstrációk, a belpolitikai események látványosan igazolják, hogy Törökország működő demokrácia. A jelenlegi kormány élvezi a magyar kormány támogatását.

Törökországban a tiltakozás egyik erőszakmentes módja az lett, hogy egy helyben álldogálnak. A rendőrség szerint viszont már ez is ok a letartóztatásra.

Advertisement

Persze itt is a pénz áll a háttérben, a Nabucco West gázvezetékről tárgyal épp a két ország. Kínával is ezt csinálták, először elítélték a tibeti erőszakot, aztán jött a pénz, és még Magyarországon se lehetett tüntetni, az itt élő tibetieket meg épp akkor rendelte be a Bevándorlási Hivatal, amikor itt jártak a kínai fejesek.