Kedvezm√©nyes eb√©deltet√©sbe fogott a szegedi egyetem hallgat√≥i √∂nkorm√°nyzata (EH√ĖK). A valahonnan hozatott meleg √©telt h√°romsz√°z forint√©rt kapj√°k meg az egyetemist√°k, a fennmarad√≥ √∂sszeget meg az EH√ĖK rendezi, valamibŇĎl. - V√©lem√©ny

Kor√°bban az √Ātl√°tsz√≥ Oktat√°s is besz√°molt a kezdem√©nyez√©srŇĎl. A helyi napilap, a D√©lmagyarorsz√°g mai cikke szerint a projekt m√°r elindult, elŇĎsz√∂r a hatvan legh√°tr√°nyosabb helyzetŇĪ egyetemista kap olcs√≥ eb√©det, de kiterjeszten√©k a rendszert minden hallgat√≥ra.

Az j√≥, mert alig p√°r h√≥napja vett√©k el a minden nappali tagozatos hallgat√≥nak j√°r√≥ ingyenes t√∂megk√∂zleked√©si b√©rletet. Azzal ellent√©tben viszont a h√°romsz√°z forintos eb√©d nem szoci√°lis juttat√°s, nem a hallgat√≥i normat√≠v√°b√≥l val√≥sul meg, sietett lesz√∂gezni a hatodik EH√ĖK eln√∂ki ciklus√°t nemr√©g titokban megkezdŇĎ T√∂r√∂k M√°rk.

Advertisement

Hanem mibŇĎl?

A nyuszi hozza.

Honnan hozza?

Az is titok.

"Az ovi olyan hely,
hogy itt a dömper
sz√°zh√ļsszal t√©p el,
de ne kérdezd, mit szállít,
és ne szólj be, mert még
leszakad a hinta alattad,
hogy m√°st ne mondjak,
de nem csak így, hogy dsss,
hanem így, hogy áááá, dsss!"

(Belga: Ovi)

A projekt√©rt felelŇĎs H√ĖK-√∂s a D√©lmagyarorsz√°gnak nem k√≠v√°nta el√°rulni, mely √©ttermekkel k√∂t√∂ttek szerzŇĎd√©st, azok meg nem szeretn√©nek nyilv√°noss√°got.

‚ÄúMi v√°lasztottuk ŇĎket!
Minket k√©pviselnek!‚ÄĚ

(Belga: K√©pviselŇĎ boogie)

Ilyenkor megijedek, hogy √°taludtam azt a fontos pillanatot, amikor a hallgat√≥i √∂nkorm√°nyzat mag√°nr√©szv√©nyt√°rsas√°gg√° alakult, amiben a H√ĖK-√∂s√∂k saj√°t vagyonukkal gazd√°lkodnak √©s nem kell nyilv√°noss√°gra hozni m√©g a p√°ly√°zatot sem, ami alapj√°n megv√°lasztott√°k a g√≥r√©t.

Advertisement

A h√°romsz√°z forintos eb√©d persze t√∂k j√≥ dolog, mint a 3,60-as keny√©r meg a rezsics√∂kkent√©s. Egy√©l, √∂r√ľlj, csak ne nagyon firtasd, mi van a h√°tt√©rben.