ErrŇĎl m√°r kor√°bban pletyka szinten besz√°moltunk, de most m√°r √ļgy l√°tszik hivatalos lett. √ögy √©rtes√ľlt√ľnk, hogy a tegnapi nap folyam√°n √©rv√©nytelen√≠tette Balog Zolt√°n a Miskolci Egyetem szen√°tusi d√∂nt√©s√©t. Ez azt jelenten√© elm√©letben, hogy a Miskolci Egyetem a rektori c√≠m√©rt √ļjabb p√°ly√°zatot lesznek k√©nytelenek elind√≠tani, s a miniszternek megb√≠zott rektort kellene kineveznie.

Az √ľgy h√°tter√©ben az √°ll, hogy az egyik szen√°tusi tag nem megfelelŇĎ minŇĎs√≠t√©s√©ben adta le szavazat√°t.
A miniszt√©riumi forr√°sok szerint a miniszter arra is felfigyelt , hogy az egyetem egyre t√∂bbet szerepel a sajt√≥ban, √ļgy tudjuk ŇĎ is √©rtes√ľlt a "megmutyizott" rektorv√°laszt√°sr√≥l, a rektori haverok szerzŇĎd√©seirŇĎl √©s az egyetemigazs√°g blog munk√°j√°r√≥l. De nem ez adta meg a v√©gsŇĎ l√∂k√©st a miniszternek, hogy d√∂nt√©s√©t meghozza. Int√©zm√©nyi forr√°sok szerint valaki az egyetemrŇĎl t√∂bb mint 30 oldalas "jelent√©sben" szedte √∂ssze az egyetemen lezajlott √∂sszes k√©tes √ľgyet √©s azt elk√ľldte a miniszternek. Ezt k√∂vetŇĎen z√°rolta a rektor az egy h√≥nappal ezelŇĎtt kir√ļgott fŇĎtitk√°r irod√°j√°t. √Ām √ļgy tudjuk, hogy a volt fŇĎtitk√°r posztj√°r√≥l val√≥ elt√°vol√≠t√°sa sem volt teljesen megalapozatlan, mert a Miskolci Egyetem BelsŇĎ EllenŇĎrz√©si Oszt√°lya a volt fŇĎtitk√°r t√∂bb szerzŇĎd√©se miatt is b√ľntetŇĎfeljelent√©s megt√©tel√©t javasolta az egyetem vezet√©s√©nek.

AdvertisementUPDATE: Ma egy miskolci d√©k√°nhelyettes az egyik elŇĎad√°son arr√≥l besz√©lt, hogy most senki nem tudja pontosan mi lesz az egyetem sorsa, mert tegnap t√∂rt√©ntek olyan dolgok amikrŇĎl m√©g nem besz√©lhet. De azt megeml√≠tette, hogy val√≥sz√≠nŇĪleg megb√≠zott rektor fogja ir√°ny√≠tani az egyetemet a k√∂vetkezŇĎ egy √©vben √©s ŇĎ m√°r nem lesz d√©k√°nhelyettes a j√∂vŇĎben.


UPDATE2: Az Index megkereste az egyetem sajt√≥referens√©t, aki annyit mondott, hogy az egyetem nem tud erre a h√≠rre reag√°lni, hiszen nem az egyetem √©rv√©nytelen√≠tette a p√°ly√°zatot. A miniszt√©rium sajt√≥oszt√°lya ebben az idŇĎpontban m√°r nem el√©rhetŇĎ.