kettő per kettő

Erről már korábban pletyka szinten beszámoltunk, de most már úgy látszik hivatalos lett. Úgy értesültünk, hogy a tegnapi nap folyamán érvénytelenítette Balog Zoltán a Miskolci Egyetem szenátusi döntését. Ez azt jelentené elméletben, hogy a Miskolci Egyetem a rektori címért újabb pályázatot lesznek kénytelenek elindítani, s a miniszternek megbízott rektort kellene kineveznie.

Az ügy hátterében az áll, hogy az egyik szenátusi tag nem megfelelő minősítésében adta le szavazatát.
A minisztériumi források szerint a miniszter arra is felfigyelt , hogy az egyetem egyre többet szerepel a sajtóban, úgy tudjuk ő is értesült a "megmutyizott" rektorválasztásról, a rektori haverok szerződéseiről és az egyetemigazság blog munkájáról. De nem ez adta meg a végső lökést a miniszternek, hogy döntését meghozza. Intézményi források szerint valaki az egyetemről több mint 30 oldalas "jelentésben" szedte össze az egyetemen lezajlott összes kétes ügyet és azt elküldte a miniszternek. Ezt követően zárolta a rektor az egy hónappal ezelőtt kirúgott főtitkár irodáját. Ám úgy tudjuk, hogy a volt főtitkár posztjáról való eltávolítása sem volt teljesen megalapozatlan, mert a Miskolci Egyetem Belső Ellenőrzési Osztálya a volt főtitkár több szerződése miatt is büntetőfeljelentés megtételét javasolta az egyetem vezetésének.

AdvertisementUPDATE: Ma egy miskolci dékánhelyettes az egyik előadáson arról beszélt, hogy most senki nem tudja pontosan mi lesz az egyetem sorsa, mert tegnap történtek olyan dolgok amikről még nem beszélhet. De azt megemlítette, hogy valószínűleg megbízott rektor fogja irányítani az egyetemet a következő egy évben és ő már nem lesz dékánhelyettes a jövőben.


UPDATE2: Az Index megkereste az egyetem sajtóreferensét, aki annyit mondott, hogy az egyetem nem tud erre a hírre reagálni, hiszen nem az egyetem érvénytelenítette a pályázatot. A minisztérium sajtóosztálya ebben az időpontban már nem elérhető.

Share This Story

Get our newsletter