A múlt hetet egyértelműen Klinghammer államtitkár értékügyi nyilatkozata uralta nálunk (linkek cikkeinkre ebben a posztban). Azóta a fényességes emberminisztérium hivatalos oldalán több hír is csiszolta a hivatalos értékfelfogást.

Dr. Zacher Gábor toxikológus, az Erzsébet-program Tanácsadó Testületének tagja kedden így nyilatkozott az Erzsébet-táborokról: „Ezek a táborok értéket teremtenek, az értékteremtés pedig nemcsak a máról szól, hanem a 15-20 év múlva következő felnőttkornak is, amelynek az alapjait most lehet letenni.” Az Erzsébet-táborokra mintegy hárommilliárd forintot költ a kormány úgy, hogy azok nem növelik köözvetlenül a GDP-t, de Dr. Zacher jól látja, hogy hosszútávon megtérülhetnek.

Másnap a magát valamiféle megmagyarázhatatlan okból pártnak tituláló KDNP, illetve a KDNP-s Hölvényi György, egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkár reagált Gyurcsány aznapi alakítására. Hölvényi szerint mindenkinek, legyen akár vallásos meggyőződésű vagy éppen ateista, tényként kell elfogadnia „az egyházak évezredes értékteremtő munkáját, közösségteremtését és a nemzet szolgálatát.” Kifejezetten érthetetlen, miért gondolja úgy a KDNP, hogy ők bárkinek is magáévá kellene tennie az ő véleményüket, de kíváncsian várjuk, mikor szólítják fel posztumusz bocsánatkérésre Márai Sándort, a jobboldal ikonját még a wassalbertizmus előtti időkből, aki nem átallott olyanokat leírni, hogy

„Kereszténység, mondták - és szakszerű képzettség nélkül igényelt iparigazolványt értettek alatta. Kereszténység, mondták és zsidó bútorok rablását értették alatta. Kereszténység, mondták és minden szabad gondolat, egyéni vélemény megfélemlítését értették alatta. Keresztény ember vagyok, mondták gőgösen és a markukat tartották.”

Advertisement

Vagy ott a sokat idézett

„Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember" előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert "keresztény magyar úriember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény magyar" vagy "úriember", tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidó birtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.

Ez a fajta soha nem változik meg, de amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet.

Advertisement

A képen az Árpádházi Szent Erzsébet gyermekrajz-pályázat győztesének rajza, amely az Erzsébet-utalvány borítékait hivatott díszíteni. Forrás: http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/01… (9:40-10:07)